Šta je novo?

Intel DX48BT2 Motherboard

Oki

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
410
Svashta gledam na net-u i naletim na jedan oglas ove ploche do dushe nova bez garancije i sa prilichno razumnom cenom. Na ovom forumu nisam mogao da nadjem podatke sem da Yoti ima ovaj primerak, tako da ako vidi ovaj topik molio bih ga da napishe par redova o ovoj plochi. Svakako i drugi useri ako su imali prilike da testiraju bash ovaj model bio bih jako zahvalan. Ozbiljno se razmishljam da li da je pazarim. Podvlachim cena me u sushtini najvishe privlachi jer ako budem uzeo ovu plochu zaista bih voleo da budem siguran da je necju menjati barem naredne 2-3 godine. Skomnih sam zahteva tako da sav OC potencijal koji ima smatram da se necje neshto drastichno menjati u tom periodu - ili pak ko zna.

Hvala svima koji budu ostavili bilo koji info. Na Intelovom sajtu sam prochitao sve specifikacije, ali svi mi volimo "ljude iznutra" tako da ko je imao prilike da se upozna sa ovim chedom - kaaaamaaaaaan

:type:

Samo DDR3 :) Evo ti slicka :d
:wave:

Poslednja izmena:
pih pa onda ta ponuda i nije bash povoljna s'obzirom da je josh 2 gb ddr3 rama uz ovu plochu malte ne- vechera za pola foruma

eh koji smor....

pih pa onda ta ponuda i nije bash povoljna s'obzirom da je josh 2 gb ddr3 rama uz ovu plochu malte ne- vechera za pola foruma

eh koji smor....

Pa sta mislis sto je space najjacu plocu pre pola godine prodavao po smesnoj ceni...upravo ddr3 i jeste najveci problem!!!

Šteta što nemaju još dva socketa za one druge procesore:p

Ploča odlično izgleda, I love black MB:smoke:

Izbusicemo mi jos jedan socket, nema da brines!!!
daj da sredimo neshto i za ddr2.. fazon bio bih ti zahvalan 2-3 godine :d

shalu na stranu evo chitam forum shto je Yoti postovao...pa ova plocha uz adekvatnu memoriju je zaista fakin beast kad se malo "chachne"

:whip:

Di si Yoti druze stari:)

Evo i ovde da te nesto pitam:) Pazi, dugo nisam apgrejdovao masinu pa su se stvari mozda promenile. Meni se cini da je ploca mnoogo fleksibilna?! Kako se tebi cini? Moja AOpen i945Pa-Plf jedva da moze da se savije a ova se savija kako hoces.

Evo i ovde da te nesto pitam:) Pazi, dugo nisam apgrejdovao masinu pa su se stvari mozda promenile. Meni se cini da je ploca mnoogo fleksibilna?! Kako se tebi cini? Moja AOpen i945Pa-Plf jedva da moze da se savije a ova se savija kako hoces.

Pa generalno ove zadnje kombinacije od 965 cipsetova koliko sam ja primetio imaju upravo tu sposobnost o kojoj pricas. Moguce da to rade upravo zbog montaze teskih rashladnjih sistema. Bas sam se divio nikolasovom dfiu pre neki dan koji je bas prilicno "ulubljen" ali sljaka za medalju! I ako ti nije hitno broz sacekaj jos malo na novi socket i procesore pa se onda ponavljaj ;)

Niste vi videli kako je Space zategao moju plocu sa BigTyp-om :hair:
prva reakcija BigJoe-a: "Ovo ti je Space zategao!? Pa da..." :smoke:

Koja je ono bila kupovina za ~100e (Maximus Extreme) ufff...

Inace ova ploca ima najlepsi logo ever! :)

Poslednja izmena:
Niste vi videli kako je Space zategao moju plocu sa BigTyp-om :hair:
prva reakcija BigJoe-a: "Ovo ti je Space zategao!? Pa da..." :smoke:

Koja je ono bila kupovina za ~100e (Maximus Extreme) ufff...

Inace ova ploca ima najlepsi logo ever! :)

haha, bone trail fan :D

Pa generalno ove zadnje kombinacije od 965 cipsetova koliko sam ja primetio imaju upravo tu sposobnost o kojoj pricas. Moguce da to rade upravo zbog montaze teskih rashladnjih sistema. Bas sam se divio nikolasovom dfiu pre neki dan koji je bas prilicno "ulubljen" ali sljaka za medalju! I ako ti nije hitno broz sacekaj jos malo na novi socket i procesore pa se onda ponavljaj ;)

Hmmm moguce, ali koliko ja znam C2D zahteva slabije hladjenje od Preslera, Willamtte i ove bulje koju ja imam zvane Pentium 4 630 :d

Mislis da sacekam X58? Uffff, pa nisam bas poznat po strpljivosti:p

Hmmm moguce, ali koliko ja znam C2D zahteva slabije hladjenje od Preslera, Willamtte i ove bulje koju ja imam zvane Pentium 4 630 :d

Da, ali zato c2d ide u nebesa sa ln2 a bakar je prilicno tezak ;)

Mislis da sacekam X58? Uffff, pa nisam bas poznat po strpljivosti:p

Pa sao, obzirom da su tamo komponente mizernih cena mozes uzeti sada neku pristojnu kombinaciju p35, c2d8xxx i ddr2, cisto kao prelazno resenje! :wave:

Zdravo Slobodane :wave:
Ploca je prilicno cvrsta i debela, nije masna :D jako pedantno odradjena, al' sto mirise na taze izvadjenog asrock-a iz kutije nikom ni reci :D
Veruj mi da je nisam posteno ni pogledao, nije bas savitljiva mislim da tome doprinosi i metalna podloska kulera NB-a na poledjini ploce :) stavio sam CPU u socket, zavrnuo je u vec spremljeno kuciste i nista vise, citam o memorijama, napajanjima, ludilo velikog apgrejda :d

Ajmo ozbiljno:
nije savitljiva, da neko ne pomisli da je gipka kao kineska gimnasticarka, ali jeste elasticna i fleksibilna u u gornjim granicama plasticnosti materijala, jos ako se uzme da je sestoslojna stampa u pitanju/ bar mislim da jeste, nigde ne nadjoh konkretan podatak, znam da je XBX tako radjen/, moze se reci da je izuzetno fleksibilna!
Jako sam ponosan sto sam vlasnik iste :banana:
Imas jako lepih bundle-ova na Tigerdirect-u na primer :) po meni je steta ne uzeti ako se ide na upgrade.

Poslednja izmena:
Koliko sam primetio na novim pločama, problem je kad se cooler postavlja samo prvi put. Posle je mnogo lakše i činjenica jeste da su nekako fleksibilnije nego pre, pošto se dosta saviju pod pritiskom coolera ali rade bez problem.
Nekad mi se kosa dizala na glavi kad se savije ko banana, sad laganica.:)

Pa sta mislis sto je space najjacu plocu pre pola godine prodavao po smesnoj ceni...upravo ddr3 i jeste najveci problem!!!
Vidi sada sam na ogromnoj klackalici jer dobih info da je valjda 1giga oko 5 soma u pakomu te iste ddr3 memorije...

nishta..kada dodje jesen eto apgrejda na duuuuuuuge staze...nadam se da cje barem sa tih 5 soma da se na jesen spusti cena za 1-2 hiljade pa onda i mogu da se zezam sa tim ddr3 ramom..2 giga na 1600 i mirna dusha neko vreme ;]

Zdravo Slobodane :wave:
Ploca je prilicno cvrsta i debela, nije masna :D jako pedantno odradjena, al' sto mirise na taze izvadjenog asrock-a iz kutije nikom ni reci :D
Veruj mi da je nisam posteno ni pogledao, nije bas savitljiva mislim da tome doprinosi i metalna podloska kulera NB-a na poledjini ploce :) stavio sam CPU u socket, zavrnuo je u vec spremljeno kuciste i nista vise, citam o memorijama, napajanjima, ludilo velikog apgrejda :d

Ajmo ozbiljno:
nije savitljiva, da neko ne pomisli da je gipka kao kineska gimnasticarka, ali jeste elasticna i fleksibilna u u gornjim granicama plasticnosti materijala, jos ako se uzme da je sestoslojna stampa u pitanju/ bar mislim da jeste, nigde ne nadjoh konkretan podatak, znam da je XBX tako radjen/, moze se reci da je izuzetno fleksibilna!
Jako sam ponosan sto sam vlasnik iste :banana:
Imas jako lepih bundle-ova na Tigerdirect-u na primer :) po meni je steta ne uzeti ako se ide na upgrade.

Gde si ti video na TD-u? Ja ne mogu da nadjem ni jedan pristojan dil. Osim toga, ja zivim u jednoj od 4 drzave za koje vazi placanje poreza kada se narucuje sa TD-A:S:

DX48BT2 nije nesto sjajno prosla na reviewima, ali izgled joj je bas slick.

Na nekoliko review-a su se iskukumavcili najstrasnije na memoriju, da su imali probleme sa 1600MHz memorijom.
Da li na ovom bench linku ima specifikacija testnog sistema ja ne mogu da ih nadjem :(

Poslednja izmena:
Haha nemoj yoti da te čuje za problem sa memorijom :D

Yoti i ja smo se *****avali sa plocom dva dana probali sve moguce i na kraju je ploca preko butabilnog CD uhvatila bios ja sam morao da krenem za PA pa ovo nisam ispratio do kraja ovo samo kazem ako neko imam problem da znam u kom pravcu da razmislj i da ploca nebi trebalo da moze da se probude sa mem brzom od 1333 dok se ne flesne novi bios
poz za Yotija :D

Uf znaci moram da pozajmim 1333 da flashnem bios i da onda ubodem 1600 ?

Tako je bila prica e sad ti proveri dal ce uopste da ti se pokrece ploce posto Yotijeva nije htela ni sa 1800 ni sa 1066 mem tek sa tim biosem na CD-u neznam sa kojom mem je podigao plocu posot je on izgleda ima vise problema sa MB

Takodje, ploca, pre flashovanja nekog od novijih BIOS-a, pravi problem sa pojedinim Micron chipovima.

Ipak, nove ploce dolaze sa novim BIOS-om, tako da (valjda) ne bi trebalo da bude problema. Uglavnom, brze memorije i micron chipovi ne idu sa starim BIOS-om na Bone Trail 2 ploci.

Poslednja izmena:
Vrh Dno