- Učlanjen(a)
- 27.09.2020
- Poena
- 145
Pa da ,bas je tako rekao😃Sto kaze Piksi " a ako je to reko to nije dobro"
Još bolje za nas korisnike koji imamo 13 i 14-tu gemeracijupa takvi su novi cpu u gamingu...ne moze tehnologija uvek da ide napred kako mi zelimo![]()
Moguce da boost clock ima efekta na nize rezolucije i slabija podesvanja, gledajuci testove izgleda da ima... Medjutim licno sam probao sve igre koje imaju u sebi benchmark alat, u 1440p i jacim rezolucijama sa max podesavanjima 800mhz ne pravi nikakvu razliku a kamoli 200~300mhz bost, ali zato kako vidim teznja da se postigne boost clock dovela je do toga da se procesori degradiraju, ne direktno zbog toga nego kako mi se cini da bi i se to postiglo previse su dali napona procesorima.Izgleda ce zbog dosta jacih E core da ubija u multithreadu, igre i dalje preferiraju boost clock a to su verovatno zbog degradacije i potrosnje sad zategli dosta i zato tu nema vecih pomaka
Pogledajte prilog 461742
Nisam ispratio da su ubili HT? Zanimljiva odluka, moraću detaljnije da pogledam testove i analize ahritekture.
Ono na prvi pogled što sam video, čini mi se da su u proseku su lošiji od konkurencije, ali mislim da ima prostora za napredak ili bar da će biti dobar izbor u nekim segmentima
Imam ja Elmor merac samo da mi stigne Z890 OC formula pa cu moci da izmerim sta godMerenje CPU potrosnje fizicki iz EPS strujnog konektora je pokvareno na Arrow Lake-u
Barem na Asus ploci koju je der8auer pokazao, koja ima odvojene VRM sekcije izmedju CPU socket-a i M.2 slot-a, koje vuku struju iz 24-pinskog konektora/kabla i iz novog 8-pinskog.
Sto cini deo potrosnje Arrow Lake procesora da bude podeljeno sa potrosnjem ploce, odnosno, RAM potrosnjom, M.2, RGB, GPU PCI-E slot potrosnjom, itd, ...
Krece od 20:38 na der8aur snimku
NIjedan alat od ElmorLabs-a niti Powenetics daje precizne brojke sad i margina za gresku moze da bude velika 50W-100W (zavisno da li se odvoji potrosnja od graficke preko slot-a, sa ovom Elmor Labs PMD PCI-E Slot Power Measurement Adapter add-in kartom.
ElmorLabs PMD, BENCHLAB, Cybenetics Powenetics ne daju precizne brojke na ovakim plocama sad
Sad za samo CPU potrosnju, dokle god ima jedna ploca da nema ovakav raspored, mogu da se koristi stare, ne-updateovane verzije, ali ovo ce biti nezgodno za HardwareUnboxed uporedjivanje maticnih ploca
Neces moci da dobijes ni blizu tacno koliko ti trosi procesor, Ako je Asrock namestio VRM sekciju kao Asus, imaces pomesanog viska do 50W od ploce, i jos do ~50W od graficke ako nemas ovoImam ja Elmor merac samo da mi stigne Z890 OC formula pa cu moci da izmerim sta god![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari