Šta je novo?

Intel Coffee Lake

Trebalo bi za mesec dana da se pojave kod nas? Treba da sastavljam ortaku konfiguraciju, ali ako je blizu izlaska sacekao bih da mu sastavim sa novim procesorima.

Za sada svi pominju Oktobar ali nisam naišao na 100% tačnu informaciju tako da ipak uzmi to sa rezervom. Isto tako od danas do 01.10 jeste manje od mesec dana ali do 31.10 je skoro dva meseca :).

Poslednja izmena:
Da li mi se isplati prelazak sa i7 6700k na i5 8600k uz doplatu?
Moje misljenje da i ne bas jeste da je ovaj i5 malo jaci u igrama ali ni sam nisam siguran sta da radim.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Vecu ces dobit imati zamenom GPU-a za 1080 Ti/RTX.

Takodje RAM na barem 3000MHz i neki krsten SSD, kakav je to Kingston budzetlija u high-end konfi :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vecu ces dobit imati zamenom GPU-a za 1080 Ti/RTX.

Takodje RAM na barem 3000MHz i neki krsten SSD, kakav je to Kingston budzetlija u high-end konfi :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ovaj kingston je odlican veruj mi imam ga dve godine radi kao zmaj. Cak i jedan kolega sa foruma se odusevio nije mogao da veruje sta radi kingston :D

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Verovatno je ovo zaključani i9-9800:

Dmav_ZnU8AQpOfm.jpg:large

Review: Intel Core i7-9700K (Exclusiva)
Intel-Core-i7-9700K-01.jpg

Intel-Core-i7-9700K-02.jpg

Intel-Core-i7-9700K-03.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-01.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-02.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-03.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-04.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-05.jpg
Temperatura, Overclocking y Consumo

Centrándonos en primer lugar en la temperatura, hemos de decir que el Intel Core i7-9700K nos ha alcanzado los 95º de media entre sus núcleos en la prueba de estrés de Aida64, algo que ocurre debido a que la placa da un voltaje muy elevado si lo dejamos en automático. Seguro que con otra BIOS se ajustarán los valores a voltajes más bajos, por lo que nos acercaremos a los 70ºC que conseguimos con 1.2V fijos.

Sobre el consumo, decir que varía entre los 160W a 1.2V hasta los 240W con el voltaje en automático, por lo que veremos grandes diferencias en función de la placa base usada.

Intel-Core-i7-9700K-05-OC.jpg
Por último, nos falta hablar de su capacidad de overclocking, la cual se ha mostrado notablemente inferior en esta unidad que en otras que hemos visto filtradas en la red. Con 1.4V fijados en BIOS, aunque aparezca 1.3V en CPU-Z, hemos logrado alcanzar los 5.00 GHz, una cifra realmente nada despreciable, más para un total de 8 núcleos. Respecto a la filtración publicada, de ser real, podríamos estar ante un silicio de ‘pata negra’ (CPU seleccionada a mano sabiendo que es mejor).

Nesrećan Google Translate prevod:

Temperature, Overclocking and Consumption

Focusing in the first place on the temperature, we have to say that the Intel Core i7-9700K has reached us 95ºC on average between its nuclei in the stress test of Aida64, something that happens because the plate gives a very high voltage if we leave it in automatic. Surely with another BIOS the values will be adjusted to lower voltages, so we will approach the 70ºC that we achieved with 1.2V fixed.

On consumption, say that varies between 160W to 1.2V to 240W with the voltage in automatic, so we will see large differences depending on the motherboard used.

Intel-Core-i7-9700K-05-OC.jpg
Finally, we need to talk about its ability to overclocking, which has been noticeably lower in this unit than in others that we have seen filtered on the network. With 1.4V fixed in BIOS, although it appears 1.3V in CPU-Z, we have managed to reach 5.00 GHz, a really not insignificant figure, more for a total of 8 cores. Regarding the published filtration, if it were real, we could be facing a 'black leg' silicon (CPU selected by hand knowing that it is better).

Ostatak slika:
Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-06.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-07.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Benchmarks-08.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Juegos-01.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Juegos-02.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Juegos-03.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Juegos-04.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Juegos-05.jpg

Intel-Core-i7-9700K-Juegos-06.jpg

Po ovome ispade da je drugo ime za 8700k 9700k imaju skoro iste rezultate...mada to možda može da se pripiše i biosu...

Približni rezultati na istom kloku su očekivani, ne znam što te to buni?

to je isti cpu, sta da ocekujete 40 % razlike , 5% to ide i tako korak po korak :D

Prvom HT daje nekih 30-ak procenata, drugi ima 33.3% više jezgara. Na istom kloku u MT su tu negde, recimo oko 1600-1650cb u R15 @5GHz.

Po meni je 9700K overall bolji procesor, jer je uvek cores > threads, plus to da će se malo bolje overklokovati(1750-1800cb) i lakše hladiti ako bude zalemljen i zbog toga što nema HT.

Poslednja izmena:
Plašim se da je opet priča 5% bolje performanse za 20% veću cenu....da ne govorim da se ložimo na procesor koji je u stvari 8700k kao na neko vrhunsko čudo....a već ga ima dugo u radnjama :)....

Poslednja izmena:
To možda važi za 9600K u odnosu na 8600K jer su oba 6/6.

Nemamo novi 6/12, 8/8 i 8/16 su priča za sebe.

Razmisljam da kupim neku najjeftiniju B360 plocu, neki i5 zakljucan pa me zanima da li moze biti problema oko turba kod tih jeftinijih ploca?

Samo gledaj da bude hladjena naponska i uzivaj sve je manje vise isto kada drzis komp na fabrickim vrednostima.

I obrati pažnju na broj usb priključaka, njih nikada dovoljno :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Jesu to skočile cene intelovih procesora!? Bio je članak da Intel ima problema u proizvodnji, juče pročitah. Npr. i3 8100 preko je bio oko 34.000 ft, sada je 54.000 ft.
Kod nas su takođe digli cene. Tako da sada može da se kupi Ryzen 5 2600 za 55.500 ft. Ovo je haos.
Razumem da su sada manje zalihe intelovih procesora i teže ih nabavljaju, ali ko će sada po ovim cenama da ih kupuje? :D

Jesu to skočile cene intelovih procesora!? Bio je članak da Intel ima problema u proizvodnji, juče pročitah. Npr. i3 8100 preko je bio oko 34.000 ft, sada je 54.000 ft.
Kod nas su takođe digli cene. Tako da sada može da se kupi Ryzen 5 2600 za 55.500 ft. Ovo je haos.
Razumem da su sada manje zalihe intelovih procesora i teže ih nabavljaju, ali ko će sada po ovim cenama da ih kupuje? :D
Stvarno su digli cene vidim kod madjara su skocile oko 55e.

Послато са RNE-L21 уз помоћ Тапатока

Da, sad su najjeftinije cene kod madjara kao kod nas u prodavnici, sto je malo suludo.

Pa to je šatro nestašica da razlika u ceni između novih i starih procesora ne bude suviše velika...mislim ako bi recimo 8700k bio 350 a 9700k 450 teško da bi se 9700k lepo prodavao...ovako ako je ovaj 400 a drugi 450 to već manje bode oči....šta ti je monopol...a što se tiče Mađara pa kada bi plaćali carinu i pdv teško da bi isti bili konkurentni....tj. jeftiniji od radnje.

Poslednja izmena:
'ajd što ću u kasnu jesen početak zime morati prelomiti između Intela i AMD-a, ali birati između i7-8700(K) ili i5-9600K je već previše.

Narednih meseci (moguce i sve do nove godine) intel bukvalno poklanja amd trziste "sklopi sam pc" sto se cpu tice (a uz to stradaju i proizvodjaci ploca + pasce promet ram, pa ce sve to na kraju i malo jace da pritisne cene ram odozgo). Amd moze da slavi: cak i blag pad cena ram uz deficit intel cpu ce dovesti do jos veceg prometa i brzeg prosirenja amd cpu na trzistu desktop pc.

Nazad
Vrh Dno