Da, stoji da je G620 (za nijansu jaci od G530) tu negde sa E8400. Takodje sam dao i link cpubenchmarka gde kaze da je BAS G530 za nijansu bolji, takodje sam dao i testove 2 korisnika ovog foruma koji kazu da je G530 bolji... Mnogi bas to i spore.
sta bi bilo da se E8400 klokuje 30%, sta mislis?
Mislim da bi:
-G530 opet bila bolja kupovina, jer ces za 30% pobojsanja platiti DODANTIH 120% od same cene G530 (iliti kupio bi 2 G530 za te pare), a dobio bi manju potrosnju, hladniji procesor, brzu platformu, brzi RAM, sve novo, garanciju... Jos bi ti ostale i pare od te zamene "staro za novo". Ako mislis da bi ti tih 30% znacilo, onda opet imas daleko bolje/isplatljivije opcije sa boljim odnosom cena/kvalit, npr:
-bio slabiji od X4 641, a kostao bi POLOVAN vise nego on NOV. Cela platforma bi bila brza, jeftinija, nova, sa garanacijom, hladnija, bez muke oko stavljanja novog kulera, OC i gledanja u pasulj kada ce da rikne.
-da ima jos xx procesora koji ce opet biti daleko povoljniji i jaci od starog Exxxx.
-da ce vecinu da boli uvo jer ga iovako ne drze klokovanog i da bi prelaskom cak i na G530 videli poboljsanja (opet: nova platforma, garancija, brzi RAM, hladniji procesor, manje trosi, konfiguracija moze u dzep da stane...) I da bi im od prelaska sa starog na novo jos i ostale pare.
-da ce ostala manjina (koja je znala zasto je uzela E8400 kad je bio na tronu) da samo posmatra jer su odavno presli na nesto mnogo jace od E8400/G530 (jer, opet, znaju za sta su uzimali). Ili ako nisu imali para, skupljace (ili su skupili) i opet, presli na nesto mnogo jace.
sta bi bilo da se E8400 klokuje 30%, sta mislis?
ili da se sa boxom i bez dizanja napona stavi na 3.5-3.6Ghz?
dodaj 20e na G530 i opet nemas procesor koji moze da pridje E8400 na 4Ghz
A sta bi bilo kada bi ti ili bilo ko, ko sve ovo tvrdi, dao neki opipljivi dokaz da je to sve tako??? Cisto da vise niko ne gleda u pasulj...
Chinaski nemoj da shatis ovo kao uvredu ili prozivku, ali jednostavno sa danasnjim hardverom i njihovim cenama i performansama, kao i cenama novih i polovnih Exxx - C2D nema sta da trazi NI U KOM SEGMENTU.
1. Sa istim performansama procesora (ili nijansu boljim) - ima za mnogo manje pare (sa svim navedenim beneficijama nove platforme)
2. Za zahtevne - ima mnogo jace. Sa opet boljim odnosom cena/kvalitet (sa svim navedenim beneficijama nove platforme)
3. Ko ima staro moze da proda i da uzme sve novo ZA ISTE PARE i dobije mnoga poboljsanja ako ne i jaci CPU (RAM, sve novo, garancija, manja potrosnja - ne treba besno napajanje, sata 3, usb 3, manje zagrevanje, necujan...)
4. Ko ima staro a treba mu jace, moze da ga proda i da uzme za mali dodatak para proporcionalno mnogo jace od Exxx sa svim navedenim dodatnim beneficijama.
U kojoj je to situaciji bolje kupiti/zadrzati Exxx?
Da bi smo zavrsili ovu pricu ja apelujem da neko uradi test. Napravicu tabelu sa prednostima i manama, ko je za koliko bolji i da vise zavrsimo.