Šta je novo?

Intel Celeron G530

Ja sam na par modela H61 probao G530 na 1333mhz i svaki put ploca ne pali i sama se vrati na 1066, slazem se da je moguce da na boljim cipsetima tipa Z68, Z77 ... uspeva to, ali koji je to smisao onda, dati za plocu ~80e ili vise i uzeti ovog malisu od 35e ... :S:

Sklopljen intelcic g530 sa 4giga ddr3 i xfx 4770 512ddr5 :D cepa sve na high @ 1024x768 17" ^^

546138_3556048070299_1545646905_33042086_250600129_n.jpg

Koristi li neko od vas G530 sa XBMC-om?
Dvoumim se izmedju njega i G620.

G620 je bacanje para, lepo kupi celerona razlika je 5% u performansama i ti iskljucivo zbog malo većeg radnog takta.

Jel se igrao sa voltazama i undervoltovanjem G530 mozda? Zanima me posto bih da malo spustim voltazu, kad vec ne mogu da ga klokujem, nek bar bude hladan i tih. :)

meni je i ovako ultra tih, dok se ovaj amd 955be kuler cuje ko cunami na drugom kompu xD morace pod hitno cm 212 samo zbog tisine...

Mislim da nije g620 brzi od celerona samo 5% 200mhz veci klok i 1mb vise kesa ce igre znati da cene.

G620 je bacanje para, lepo kupi celerona razlika je 5% u performansama i ti iskljucivo zbog malo većeg radnog takta.

Mislim da nije g620 brzi od celerona samo 5% 200mhz veci klok i 1mb vise kesa ce igre znati da cene.
Mene konkretno igre na toj masini ne zanimaju,sastavljam htpc,znaci samo XBMC.
Znam da je G530 dovoljan da pusta 1080p bez problema (iako ce uz GT210 biti savrsen par),najvise me interesuje procesorska moc G530 cipa,ne njegov graficki deo.

Poslednja izmena:
Pa kontam da i sam mozes da zakljucis, da kada je Athlon na 3,6 - da su procesori otprilike tu negde.

Dakle - ne isplati se menjati.

Edit:

Mislim G530/G540 vs Athlon II. Pentium G620 je ipak za nijansu jaci, od Athlon II.

Da,ali lepo i pise :
the difference between the Celeron and Pentium processors doesn’t seem that significant at all, so low-cost Celeron G540 or Celeron G530 processors may be a good option for inexpensive gaming systems after all
Tako da razlika od 50% u ceni i nije bas opravdana.
Jos nesto,citam ali nisam skapirao na kraju,moze li memorija kod G530 da radi na vecem taktu od 1333 mhz?

I ja da nadovezem na ovo gore pitanje ako radi na 1066mhz da li ce latecije biti cl7 ili cl8 ili ce raditi dalje cl9 ili cl10 na 1066mhz?

I ja sam od skoro vlasnik g530 i jeftine MSI H61 p22 matične, koristim integrisnu grafiku i generalno sam zadovoljan performansama, samo što se ponekad javljaju grljotine u igri settlers mislim da je do drajvera neverujem da je CPU defektan obzirom da sve ostalo radi savršeno. Nekada radi kako treba satima a nekada se sam od sebe baguje kada se vratim u desktop pa opet u igrici sve je ok nekoliko minuta i opet imam brljotine :(. Koristim win 7 32bit, 2x2gb, intel HD drajvere sam instalirao preko win update.

http://www.youtube.com/watch?v=DoeMe49nDCw

ne bi smelo da se desava ovo sto je kod tebe. Jesi probao neku drugu igru?

Jesam ali kratko po 10min max, FlatOut 2, Crysis, doom3, NFSMW sve funkcioniše kako treba ali settlerse igra klinac po sat-dva dnevno pa hoce da zeza ponekad, još jednom ponavljam verujem da nije do cpu-a nego da je neki problem sa drajverima.
Ostale 2d igre tima JumpingJack, SuperCow i slične zanimacije takođe rade bez problema.

Poslednja izmena:
Evo da potvrdim i ja da ni G620 nece da radi sa memorijom preko 1066mhz iako je modul od 1600 mhz.Naravno ni podizanje voltaze ne pomaze.Ploca je MSI H61MA-E35.Doduse za jedan htpc to toliko nije ni bitno,al cisto da imate u vidu.

Ajmo neko ko se igrao sa zatezanjem latencija i smanjivanjem voltaze, dajte rezultate. Kad vec ne moze vise, dajte nize :) da ga utegnemo kolko moze

Kad vec ima dosta korisnika mogli ste odradit i neki test cisto poredjenja radi ;)

Ja sam za, samo recite sta da testiram.

Probaj da zategnes latencije ram memoriji i da spustis voltazu malo, s obzirom da verovatno imas 1333/1600mhz a g530 max radi na 1066... Takodje cpu moze da se klokuje nekih 100/150mhz pa vidi i to ako izvuces, kao i njegov GPU... U principu to je par klikova, ako radi radi, ako ne, cmos reset i sve na default :)

Ni G620 nece preko 1066 na ovim H61 plocama,a i overklok za 150mhz se prosto ne isplati,ovo je ipak htpc komp.
Mislio sam vise ako neko hoce okacicu testove koje hocete sa ovim G620 i neko nek okaci sa G530 pa da se vidi kolika je razlika,ako nekog interesuje,naravno.

Rekoh ja lepo da G530 i G620 na H61 i 1333Mhz je nemoguca misija ...;) Kolega @sasami je u pravu, razlika je 5-10% max, tako da G530 je ubedljivi best buy u nizem segmentu, bez ikakve konkurencije. G8xx su vec osetno jaci, medjutim i vrlo blizu po ceni i3-2100 tako da Pentiumi SB nemaju neki smisao kupovine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno