Šta je novo?

Intel Celeron G530

na kojoj ploci ga guras?

as rock h61m vs, kupio je ovde na forumu, i sasvim sam zadovoljan, ionako sam planirao da pazarim novu as rock h61m hvs, razlika sto ima i HDMI koji mi i nije toliko bitan posto necu terati integrusu :)

Pitam posto burazeru sklapam ovih dana komp, a posto je tanak s kintom, za prvo vreme mi treba solidna ploca da ima hdmi, jer ce gurati integrisanu za pocetak a kasnije ce da dokupi grafu...

U postu #75 sam stavio link za MSI-jevu H61 ploču koja mi se čini najopremljenija što se tiče video opcija (nudi sva 3 izlaza). A i generalno izgleda solidno. Iako ni Asrock opcije nisu loše.

Poslednja izmena:
Ja sam uz altos racunar dobio neku ECS H61H2-M2 plocu(poseduje VGA i HDMI izlaze,kostala je oko 3700dinara).
Na ploci je g530 koji isto toliko kosta.Inace ovo je ocigledno meni najdrazi procesor koji sam imao,za 12 godina nikada manje novca nisam dao za procesor a verovatno nisam dobio bolje performanse za ulozen novac.

I ja sam sastavio jednu masonu sa istom plocom i procom. Znaci nema bolje kombinacije za manje love. :)

Potpisujem i ja.
Za G530 na miniITX MSI H61 ploču.

Moja preporuka svima za Intel G530. Ja ga koristim sa grafickom Gigabyte GTS 250 1gb, i u igrici Dirt 3 na rezoluciji 1440x900 i podesavanja sve na High Average FPS je 64.88 a Min FPS je 45.59
Tako da igrica prosto leti. Odlican procesor za male pare.

A ima li neka jeftina ploča za ovaj cpu koja ima pci slotove, bar dva ili poželjno 3? Ja nešto ne vidim na itsvetu...
Sve fine ploče što imaju 3xpci, usb 3, sata600... su bar 80e. Treba mi neka "legacy" :D ploča, obavezno jedan ide, serijski com port, i bar dva pci za wifi i skystar 2.

Ma bilo koji :). Gledam malo informativno po itsvetu pa me začudilo da jeftinije ploče nemaju uopšte pci slotove. Prvo sam mislio kad budem menjao ovu moju starudiju da uzmem neku 775 jeftinu ploču i e3300/3400 ali ovaj g530 isto košta a bolji je, samo je ploča problem. Nisam zahtevan, stavio bih XP, igre ne igram, i 1GB rama mi je dosta :) a 2 puna kapa. Tako da je akcenat na što jeftinijem. Najzahtevnija radnja će mi biti 720p filmovi.

Da ovo je je već fino, ne znam kako mi je promakla. Ima sve što treba, uz pristojnu cenu.
Hvala :)

Ček, ove ploče ga nemaju? Šta je ono što piše COM? Ja skontao da se misli na serijski...

Aj sad opet podpitanje :D, šta sorry, što nemaju serijski ili si ti omašio? Ja uopšte nisam u toku sa tehnologijom, ali znam da se serijski teže nalazi u zadnje vreme. Samo šta mu dođe ono com, jel se pod "interni" misli da ploča podržava i ima pinove samo nema izlaz pozadi?! Najmanji je problem da ja nabavim konektor i povežem vodove makar trebala i lemilica da radi :).

Poslednja izmena:
Ima com port na ploči ako je to naznačeno i u pravu si što se tiče flat kablića koji ćeš morati da obezbediš posebno jer se ne isporučuje uz ploču.

Mislim da nijedna H61 ploca ne podrzava ATA diskove :( postojao je asrock sa nekim budzevinama 4x SATAII 2XSATA III USB3 itd na h61 cipsetu...
Naravno vec na H67 plocama imas sve sto ti je potrebno!
Ako mozes da napravis kompromis sto se konektora na ploci tice za 10k dinara imas plocu+cpu+ram+int VGA i kuciste sa napajanjem(za te pare nikada nista novo nije moglo da se kupi)

Biostar H61MU3 više komada prošlo kroz ruke, svaka preporuka. Ima sve što treba 2xPCI, USB 3.0, HDMI, DVI, D-Sub itd itd... osim IDE. Cena je solidna ~55e

Poslednja izmena:
@Paradigma me ispravio za COM port, nisam skoro kacio a ni video dodatni da doalzi u pakovanju sa maticnom pa sam i zaboravio da ga ima na ploci.
Naveo si ovo
obavezno jedan ide, serijski com port, i bar dva pci za wifi i skystar 2.
Ako ti toliko znaci taj ide onda cem otprilike morati da juris Asus-ove ploce, ako sam lepo video do sada, samo su oni "nabacili" ide port.

IDE mi najmanje znači, više je onako "bilo bi lepo, jer može da zatreba", dok mi ovo ostalo baš treba za svaki dan, tako da su mi ove ploče što ste naveli dobar izbor.
Nego ima li negde poređenje g530 sa klokovanim e3300? Kolika je razlika od prilike, i za koga? :)

Vrh Dno