Šta je novo?

Intel Celeron G530

Auuu koji test :) sasvim realan za niskobudzetnu konfiguraciju za igranje!Rezolucija,graficke karte itd!Samo meni nije jasno kako to intelovi dvojezgarci tako prozdrnuse amdove sa 4 jezgra?
P.S. izgleda da i po testovima 7750 bas lezi g530 :)

Evo rezultata za ovaj procesor:

Ne bih ponovo da povlacim pitanje o g530 i matorim dualcima (mislim da je sve već rečeno) ali pošto smo ostali uskraćeni za SS nekog OC dual core procesora, ja sam odradio ove testove sa mojom OC kelerabom.
Mislim da ta diskusija(tj performanse) nisu ni toliko bitne u vreme kada su 4+ core procesori postali standrad i jako prisupacni tako da se ove razlike onda svode na akademske naspram nekog 4 jezgraša.

Iz moje pespektive g530 je odlican cpu ali mu nedostaje malo performansi,da bi opravdao prelazak u ovom mom slučaju cak i sa 2.5god starog OC celerona.

Prilozi

• BBB(6).jpg
    BBB(6).jpg
    220.2 KB · Pregleda: 142
  • ddd(6).jpg
    ddd(6).jpg
    165.8 KB · Pregleda: 121
  • ggg (6).jpg
    ggg (6).jpg
    197.1 KB · Pregleda: 122
  • ccc(3).jpg
    ccc(3).jpg
    270.3 KB · Pregleda: 150
  • AAA(6).jpg
    AAA(6).jpg
    241.1 KB · Pregleda: 117
Ja sam prezadovoljan ovim procesorom a i grafika nije za bacanje. Planirao sam da uzmem, 7750 ali kada sam video da mi HoN radi odlicno u nedoumici sam da li bas da kupim :). Na medium podesavanjima i rezoluciji 1366x768 sve radi glatko bez podova u FPS (ovo se odnosi i na zestoke fajtove gde sve blista od magija). Interesuje me da li je neko prbao SC2 i Dotu 2 na ovom procesoru i njegovoj grafici????

Ta grafika je tu negde sa HD3200 ako se ne varam - i bas i ne mogu da ti poverujem da ti HoN radi na medium, pri rezoluciji 1366x768 na vise od 35-40FPS-a, sto za mene, ipak - nije igrivo, vec, prelazno resnje.

@Vegeta - Igram trenutno Dotu2 sa integrusom - na 1920x1080 sve low - rendering quality na 30% imam fps oko 35-45 sa padovima...
@Reckless Life - Nije negde nego je dosta jaca od HD3200...

@Reckless Life: Pa vidi i meni je bilo cudo, ali prvo mi je stavilo sve na hig, igra je radila na nekih 25 fps naravno dolazilo je do padova tokom zestokih fajtova. Na medium sve radi ok, ja kazem a ti ne moras da mi verujes, a zasto bih lagao ? Mislim da nisi u pravu za HD3200, imao sam odticnu i nije se bas pokazala za razliku od ove koja me je jako iznenadila.
Evo i dokaza :
http://imageshack.us/f/210/15494918.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/11/61125561.png/

Poslednja izmena:
@Vegeta - Igram trenutno Dotu2 sa integrusom - na 1920x1080 sve low - rendering quality na 30% imam fps oko 35-45 sa padovima...
@Reckless Life - Nije negde nego je dosta jaca od HD3200...

a mozes mi reci kako se ponasa na rezoluciji 1366x768?

@Reckless Life: Pa vidi i meni je bilo cudo, ali prvo mi je stavilo sve na hig, igra je radila na nekih 25 fps naravno dolazilo je do padova tokom zestokih fajtova. Na medium sve radi ok, ja kazem a ti ne moras da mi verujes, a zasto bih lagao ? Mislim da nisi u pravu za HD3200, imao sam odticnu i nije se bas pokazala za razliku od ove koja me je jako iznenadila.
Evo i dokaza :
http://imageshack.us/f/210/15494918.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/11/61125561.png/

Ja igram HoN bez broblema sa integrusom HD4200 rez 1680x1050, sve na medium osim model qual ili texture size (ne znam sta bese da ne proveravam sad) koji je na high
HD3200 je valjda isti djavo kao ova moja, tako da ne vidim kako je grafika kod ovog celerona jaca... A i javljao se covek kome CS 1.6 sece samo tako, a meni zakucano na 100 fps...

Batalite taj CS,igra nije merodavna ni za jedan benchmark test!Integrisana grafika G530 procesora je sasvim solidna za starije PC naslove u nizim rezolucijama!
P.S. uostalom ima toliko testova i YT klipova sa konkretnim mogucnostima intel HD grafike,pa ko ne veruje neka izdvoji koji minut!

Ja sa HD3200 ne mogu lepo da igram Dotu, mislim, Frozen Thorne. Ali CS 1.6 zaista radi dobro, sem kada je u pitanju Smoke.

Sto se tice Intela i CS 1.6, tu ima neka zackoljica sa drajverima.

Batalite taj CS,igra nije merodavna ni za jedan benchmark test!Integrisana grafika G530 procesora je sasvim solidna za starije PC naslove u nizim rezolucijama!
P.S. uostalom ima toliko testova i YT klipova sa konkretnim mogucnostima intel HD grafike,pa ko ne veruje neka izdvoji koji minut!

Pa dobro batali CS... dao sam poredjenje i za HoN...

Koliku brzinu okretanja cooler-a da stavim za ovaj procesor ? Ranije je bilo 100% i jako se cuo cooler, pa sam ga sada stavio na 0% i radi na 1089 RPM. Da li moze doci do nekih ostecenja procesora ako se preterao sa smanjenjem i koji je optimalni % ?

evo i trenutne temperature procesora :
http://imageshack.us/photo/my-images/163/44299611.png/

Pusti linx da vrti pa onda baci pogled na temp

Posle citanje ove teme odlucio sam da uzmem ovaj procesor kao najjeftinije resenje , jer sam plocu vec imao, presao sam sa P35+E7200 , razlog prelaska je sumnja da je predhodna ploca ne ispravna.
Ispostavilo se da nije ploca u pitanju i da sam presao sa konja na magarnca, ovaj cpu ne moze da se poredi sa OC E7200 nikako , dok na defu su tu negde. Igranje BF3 u 1920x1080 je ne moguce ni sa ubijanjem detalja, fps je uvek ispod 30.
Dok igram Civ 5 mozeda se primeti blago seckanje.
VGA je 560Ti.
Pozz

Bf3 lepo kida i procesor sa 4 jezgra, verovatno 530icu nabifla na max opterecenja i tako je drzi sto postane usko grlo ako je grafika pristojna..

Posle citanje ove teme odlucio sam da uzmem ovaj procesor kao najjeftinije resenje , jer sam plocu vec imao, presao sam sa P35+E7200 , razlog prelaska je sumnja da je predhodna ploca ne ispravna.
Ispostavilo se da nije ploca u pitanju i da sam presao sa konja na magarnca, ovaj cpu ne moze da se poredi sa OC E7200 nikako , dok na defu su tu negde. Igranje BF3 u 1920x1080 je ne moguce ni sa ubijanjem detalja, fps je uvek ispod 30.
VGA je 560Ti.
Pozz

Naravno da ovaj CPU nije za full HD igranje, a teško i da može da iskoristi do kraja potencijale te grafičke. Ovo je NAJSLABIJI procesor u Intelovoj desktop ponudi. Jeste prilično dobar, nudi mnogo spram svoje cene, ali ipak ne treba očekivati čuda.

VGA je 560Ti.
Pozz

Sam si sve konstatovao. Jedini logican uppgrade sa E7200 bi ti bio i5.
Ako se nema para, sta je tu je ;)

Naravno da je E7200 naklokan bolji od ovog malise g530 nije puno al kad se nakloka preko 3ghz+ E7200 je jaci procesor, medjutim kao i svaki dual core u igrama koje zahtjevaju quad procesor i taj E7200 koliko god bio naklokan usko je grlo za tu graficku. Ko misli igrat u 1080p nista ispod core i3 ili phenom II X4 naravno sa grafickom karticom u rangu gtx560ti.

Drago mi je da je konacno neko potvrdio ono sto sam ja govorio! Ovde su se neki kleli da je ovaj CPU jaci od E8400..

Drago mi je da je konacno neko potvrdio ono sto sam ja govorio! Ovde su se neki kleli da je ovaj CPU jaci od E8400..

Nije to vazno jer je to poredjenje besmisleno...nema logike.

Niko normalan ko ima E8400 nece praviti uppgrade na G530 (osim ako mu je to prelazno resenje ka i5).
Ko kupuje novi komp i ako je i malo normalan nece kupiti E8400 vec G530.

@RecklessLife

Ti bi kanda opet da ti glava ode na panj? :d

Na temu:

Mislim da smo utvrdili da je granica za ovaj CPU neka 6850 maksimalno.

RecklessLife opet tera po svom u ovoj temi, uradjeni su svi testovi cak i za E8400, da bi bilo koji stari Core 2 Duo kloknuo treba ti ili novije napajanje ili bolje hladjenje, plus veca potrosnja, tako da sa svim tim godisnje ima da ti bude veci racun sto za odrzavanje sto za potrosnju da bi imao neznatno jaci cpu tako klokovan od G530, jednostavno ko ima neki Core 2 Duo sa prelaskom na G530 nista ne gubi jos i dobija da kad se ukaze neka povoljna prilika moze da za malo vise para dodje do i5.

Tebra kako možeš da se razočaraš u procesor koji nov sa sve kulerom i garancijom košta oko 35e??? Ajde za te pare vidi koji se C2D metuzalemi prodaju po oglasima! Ja da sam znao da je ovaj G530 toliko dobar moj E8400 bih prodao još ranije i dobio više para za njega. Razlike u svakodnevnom radu su akademske. Ej za 35e procesor, za 40e H61 ploča i 16e 4GB memorije! Pa za te pare sam prodao E8400+ DFI P35 stare 4-5 godina!

Za e8400 ti treba novije napajanje? :D

Da, al' kad bismo se salili! CPU ima TDP 65W, svaki ide na 3,5GHz i to sa BOX hladjenjem.

Glavu bre dajem da je na 3,5GHz jaci od G530.

Ovde su se klali u to da je G530 bog i batina, niko nije hteo da evidentira cinjenice da je CPU dobar(i ja to ne sporim) - ali da je bolji od 8400/e7300 kada se na to gleda "overall", naravno da nije.

Samo sam to zeleo da kazem.

Ko ima E8400 i predje na g530 je budala obicna.

Ja prosto ne mogu da verujem da se ovde i dalje porede ta dva procesora. Tuzno.

Nije to vazno jer je to poredjenje besmisleno...nema logike.

Niko normalan ko ima E8400 nece praviti uppgrade na G530 (osim ako mu je to prelazno resenje ka i5).
Ko kupuje novi komp i ako je i malo normalan nece kupiti E8400 vec G530.

Ovo sto si ti napisao stoji, i ja se sa time slazem.

Ali objasni ljudima koji govore da je E8400 slabiji od G530..

Vrh Dno