Šta je novo?

Intel Celeron G3930 za 4K HTPC?

sinda

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Quantum Velocity cpu waterblock)
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk Max
RAM
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
GPU
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Storage
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2
Zvuk
EK WATER Custom loop (EK Coolstream PE360mm+EK Coolstream PE240mm)
PSU
Corsair HX 750i
Kućište
InWin 303
Monitor
AOC 24"
Mobilni telefon
OnePlus8
Pozdrav svima. Hteo bih da sastavim jedan HTPC koji bih koristio iskljucivo i samo za pustanje 4K filmova. Znaci nista transcoding,Plex,i ostalo,nego direkt film sa harda,preko recimo MPC-HC plejera,i to je to. Da li bi ovaj CPU mogao to da gura?

p.s-ako sam temu postavio u pogresnom podforumu,molim moderatore da je premeste na adekvatno mesto.

Njegova 610 integruša bi trebalo da opušteno žvaće 4k.
p.s. Koliko planiraš da uložiš u tu mašinu? Ja sam za media pc zakačen na tv pazario nuc sličan donjem (i3 8109u je kod mene).
Za relativno male pare dobiješ minijaturnu mašinu koja sve pušta, a sa malo podešavanja može da bude i potpuno nečujna, plus može da se upali i ugasi i kontroliše preko žiroskopskog daljinca.
Screenshot_2022-12-04-20-26-24-36_d365b52accad0f47adbc08c16219827d.jpg

Njegova 610 integruša
treba 620, koliko pamtim
pitanje je da li ploča podržava HDMI 2.0 a ako ne, da li ima Display Port pa da se preko adaptera potera HDMI 2.0 (po mogućstvu 2.0b)

ja bih pre išao na AMD Ryzen 3 koji ima G na kraju zato što ima GPU u sebi i ploče 99% podržavaju HDMI 2.0. verovatno može da radi i Athlon (koji generacijski prati Ryzen)

Poslednja izmena:
U principu,dodatnih troskova nemam,sve komponente su tu,ostala gomila HW posle mininga :) Ploca je Gigabyte GA-Z270P-D3,a pored ovog Celerona,imam i jos jedan I5 6400,pa ako je Celeron slab,mogu da zabodem i ovog i5....ili u najgorem slucaju na sve to dodam jednu RX580 8gb i zavrsim pricu,ali to bih izbegao,posto pokusavam da spakujem nesto sto ce biti maltene necujno,a dodatni ventovi na grafici bi svakako pravili dodatnu buku...sve u svemu,to su komponente sa kojima raspolazem.

Edit:
"
Onboard Graphics
Integrated Graphics Processor-Intel® HD Graphics support

1. 1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@24 Hz
    * Support for HDMI 1.4 version.
Ako je suditi po specifikaciji,ovo nece da moze...

Da li si siguran da ce grafike uopste ukljucivati ventilatore kada rade samo dekodiranje video sadrzaja? Vecina sa kojima sam se susreo i dalje radi u 0dB modu u tom slucaju. Uzmi neku 1060 6GB ili slicno, lepo podesi plejer (MadVR) i uzivaj.

Just my 0.02$

Pozdrav svima. Hteo bih da sastavim jedan HTPC koji bih koristio iskljucivo i samo za pustanje 4K filmova. Znaci nista transcoding,Plex,i ostalo,nego direkt film sa harda,preko recimo MPC-HC plejera,i to je to. Da li bi ovaj CPU mogao to da gura?

p.s-ako sam temu postavio u pogresnom podforumu,molim moderatore da je premeste na adekvatno mesto.
Ako neko ide za Srbiju uskoro, poslaću ti par i5, šeste i osme generacije.

za ovu namenu se uzima 1030. ima pasivno hlađenje
Dugo sam je koristio, i dalje mi je Asusova verzija backup kartica, ali 2GB VRAM nije dovoljno za visoki kvalitet slike u 4K ako se koristi MadVR. Ogradjujem se da se nisam zezao sa njom neko vreme, ali nesto sumnjam da se to promenilo (izvinjavam se ako jeste 🙂).

Na kraju krajeva, ako ne ukljucuje ventilatore za ovu primenu, da li je bitno sto ih ima. Cuces ih prilikom bootovanja racunara i to je to.

za visoki kvalitet slike u 4K ako se koristi MadVR.
u ovoj temi (ili nekoj drugoj 🤔), koliko sam ispratio, piše da za 4K ne treba MadVR i da treba da se koristi player koji dobro podržava HDR

GT1030 sa 2 GB RAM-a (GDDR5 verzija, ne osakacena DDR4 verzija) je sasvim dovoljna za madVR u passthrough modu, znaci bez tonemapping-a, LUT-ova ili fensi algoritama za skaliranje. 4k HEVC u 60fps HDR radi lepo.

madVR ne treba za 4k SDR. madVR treba za pustanje HDR materijala na HDR monitoru/TV-u. Pre koju godinu je to bila jedina opcija za HDR na windows-u, moguce da se promenilo u medjuvremenu.

Hvala svima na brzim odgovorima. Bice tu onda ipak RX580 i zavrsena prica,kad vec imam sve na gomili.
@MegaSkot
Hvala buraz,ali ipak cu da idem na kraju na grafiku....

Nazad
Vrh Dno