Šta je novo?

Intel Celeron E3300 - budget CPU for enthusiasts

E3300 i ssd

Pratio sam sve diskusije na ovoj temi.E sada me interesuje.Dali prosesor E3300 sa SSD diskom ce imati bolje performanse u odnosu na procesor serije E5xxx, E6xxx,E....sa difault Mhz i sa klasicnim diskom. I dali ce kes procesora biti isto toliko vazan kao kod klasicnih diskova.To pitam jer imam E3300 pa neznam dali je bolje ulagati u neki SSD ili u noviji procesor. Hvala

Zavisi od toga šta radiš na računaru i da li ti je CPU usko grlo ili brzina HDD-a.

oko 80% overclock-a mislim da je sjajan rezultat, ne? :)

Ne secam se da su neki procesori isli toliko daleko...

^Uvek možeš da uzmeš E2140, staviš mu magistralu na 400MHz i dobiješ OC od 100%... :)

Pa ne znam baš za svaki (imao sam E2160 i E2180, E2140 nikad), ali sa nekom boljom pločom (npr. ovom mojom) bi ga naterao sigurno... :)

Moj daje 6.9 ocenu, mada ozbiljno razmišljam da ga spustim na 3.6, džabe se prži na ovom naponu i frekvenciji, mislim da jednostavno nema potrebe.

88%

Evo ga kod mene sljaka E2140 na 3GHz (88% OC) na Abit IP35-E ploci bez dizanja napona.

Drzim ga tako od kako sam kupio komp 2007, nisam ni pokusavao preko toga da idem jer ne zelim da dizem napon za par stotina MHz.

Definitivno jedan od najisplativijih procesora ikad, zajedno sa E3200/E3300 celeronkama.

ja nikad nisam probao moj preko 333 da guram, a na ovom FSB radi skoro 3 godine bez dizanja napona rock stable oduvek...

Rock stable radi ovako ili je to Orthos small ffts potvrdio jedno 20 sati udaranja?

Ja sam za sada ostao na 350 FSB (E3300).

Pa ako mu se za 3 godine nije desio plavi ekran,restovanje bez pomoci EPS-a ja bi rekao da je rock stable.Meni je to veci dokaz stabilnosti nego 20 sati bilo kog testa? Ja nisam nekad vise od 10-12(odnosno vreme za koje spavam :) ) sati przio sistem zarad provere stabilnosti smatram da mi je to dovljno + ako nema bilo kakvih anomalija u svakodnevnom radu

Poslednja izmena:
U kom rangu je mali e3300, s kojim amd-om? Kako se ponasa na 4ghz? :wave:

On je negde kao X2 240, malo slabiji od njega(na def. taktu).

Ljudi izvinjavam se na offtopicu, ne otvara mi se nova tema. Imam G6950 sto mu dodje kao celeron za 1156 socket. Interesuje me koliki je normalan LinX rezultat za njega? Napomenuo mi jos ranije Demios da je oko 22GFlopsa mozda mali rezultat za 4.4ghz? Ali na defaultu je oko 13-14GFlopsa. Voltaza je srazmerno povecavana, dakle siguran sam da nije Throttling. Windows je 7ica 64bit. I nije do ploce, jer je proban i na P55 i H55 ploci, daje isti rezultat.

Ako moze neko neki link (ne umem da ga iskopam na netu) ili jos bolje ako neko ima isti procesor da uporedimo rezultate..

Ljudi imam pitanje\problem vezano za klokovanje e3300 - nisam se nikada bavio OC-om i nemam nikakva iskustva, a znam da se odlicno klokuje i na boxu pa reko ae da probam, da vidim sta cu dobiti.
Iskljucio sam c1e i eist, povecao fsb sa 200 na 210 (znam da time nista posebno ne dobijam, ali baby steps :) ), smanjio spd na najmanju vrednost (mislim 2.66, sto je dalo 560mhz) da ne bi isao preko 667mhz, a voltaze i ostalo ostavio na auto.
Pritisnuo f10 i enter, nakon cega mi se komp par puta sam ugasio i upalio, da bi onda POSTovo sa def setovanjima.
Jel neko zna da mi objasni sta se desilo?

Konfiguracija je iz potpisa....

Poslednja izmena:
Voltazu za CPU podesi rucno (npr. na 1.264 V), verovatno ti je stavljena na AUTO...
p.s slobodno idi malo vise sa tom memorijom...

Poslednja izmena:
Zahvaljujem honda, za sada sve radi dobro na 3.0 GHz, temp su reko bih ok (58-60), samo me zanima da li da vratim c1e ili eist ili oba?

Nazad
Vrh Dno