Šta je novo?

Intel C2D 4GHz+ super pi 32M 0C club

...negde je cak i na 400fsb potrebno povecati malo napan za mch :wall:

...487fsb na def je :cigar:

to ume da bude zbog fsb strapa, na mojoj p5bdlx recimo za 400 fsb mora malcice da se digne nb voltaza na 1.45 sa 1.2 da bi bila 10 stabilna dok na 500mhz moze sa najmanjm voltazama.

...a inace sasvim je moguce, nisam 100% siguran jer nisam sam izmerio ali skoro da sam siguran......"default" tj "Auto" na asusovim plocama zesce dize voltaze u odnosu na fsb.....tako da ako je ostavljeno na auto najverovatnije ploca daje najvislje voltaze na tim brzinama i tako da "default" neznaci nista.....za cpu recimo kad je na auto ploca sama dize voltazu u odnosu na fsb i to cak da kad je fsb 400 vcore je preko 1.5v

kada se ocekuju c2 revizije cipseta to jest ploce sa istim kod nas?mislim malo masovnije

...negde je cak i na 400fsb potrebno povecati malo napan za mch :wall:

...487fsb na def je :cigar:
Ja sam za reviziju c2 chip seta chuo tj.prochitao pre neki mesec chim se pojavio prvi probni primerak c2 na gigabyte plochi.I tad je manijak ostvario odlichne rezultate.Nisam mogao da verujem.
Na svim skoro plochama kada je na "auto" onda plocha dize voltazu mch po potrebi.Ja sam to iskljuchio"manual" sa odredio vrednost.Tada nema mrdanja voltaza.
Plafon mi je 420x7 na 6600 tj 1667mhz rated fsb.Moze i mozda malko vishe ali me smara da probam jer tu negde na 225 puca po nekad.Radi odlichno a plocha je naravno hladna tj.mlaka(chipset,cpu,ram)....to je optimum bez dizanja voltaze na gigabyte dq6.Ova plocha moze mnogo jer ima dobre elektrolite ali me to ne zanima.Nece biti skorasnje kupovine druge mashine:D.

Poslednja izmena:
Mislis da to stvarno ima veze sa elektrolitima?
govorim o stabilnim vrednostima i dugovechnosti komponenti ploche...smatram da se preterivanjem drastichno skracuje vek ploche a da aluminijum polimerni elektroliti,koji su na mojoj plochi, imaju duzi vek pa duze trpe maltretiranja...mene ne zanima voltazni overklok jer necu kupovati narednih par godina drugu plochu,cpu,ram i zelim da mi sto duze radi ispravno...kad budesh imao porodicu i troshkove koji idu uz to bolece te uvo za overclock i ostalo.:D..
Osim toga imam dosta snazan i dobar rachunar pa nemam apsolutno nikakve realne potrebe da ga ubrzavam i silujem dizanjem voltaza...sve to sasvim lepo i brzo radi....

Poslednja izmena:
govorim o stabilnim vrednostima i dugovechnosti komponenti ploche...smatram da se preterivanjem drastichno skracuje vek ploche a da aluminijum polimerni elektroliti,koji su na mojoj plochi, imaju duzi vek pa duze trpe maltretiranja...mene ne zanima voltazni overklok jer necu kupovati narednih par godina drugu plochu,cpu,ram i zelim da mi sto duze radi ispravno...kad budesh imao porodicu i troshkove koji idu uz to bolece te uvo za overclock i ostalo.:D..
Osim toga imam dosta snazan i dobar rachunar pa nemam apsolutno nikakve realne potrebe da ga ubrzavam i silujem dizanjem voltaza...sve to sasvim lepo i brzo radi....

E jos kad bi nam i rekao kakav je osecaj biti penzioner....
Daj covece ne smaraj ako te OC ne interesuje sta si izgubio u ovoj sobi .... ?

e6600@29 B
napon 1,62V
mema na defaultu , ddr 1000 cl4

Space interesovala bi me temperatura na tvom procesoru dok odradjuje spi32m na 1,67V i ambijent temperatura

Poslednja izmena:

e6600@29 B
napon 1,62V
mema na defaultu , ddr 1000 cl4

Space interesovala bi me temperatura na tvom procesoru dok odradjuje spi32m na 1,67V i ambijent temperatura

Ambijentalna temperatura - nemam pojma, bilo je baš hladno možda 4-8 C, a CPU- manje od 50C. Ne mogu da se setim tačno, ali odprilike to su neke temperature.
:wave:

Ali ipak ne ide zima u prilog sa ovih 14stepeni!!! :mad:

ispravka

staxm
cpu je izgleda tortlovao na ovoj voltazi i 500FSB :d ,a i verovatno mu je ipak potrebno i vise voltaze za toliki fsb

uglavnom,spustio malo voltazu u biosu na 1.6v,u biosu je tada iscitavanje na 1.56v
povecao mnozilac i smanjio fsb :D
i o´ma bolji skor :p

validacija
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=157522

znaci i pored svega skorovi su slabiji od likova u svetu sa otprilike istim klokovima i setovanjima memorije skoro cak za 30-ak sekundi :mad: a ko zna i sa cime hlade cpu
znaci moram jos neke tvikove da pokupim;)

...a inace sasvim je moguce, nisam 100% siguran jer nisam sam izmerio ali skoro da sam siguran......"default" tj "Auto" na asusovim plocama zesce dize voltaze u odnosu na fsb.....tako da ako je ostavljeno na auto najverovatnije ploca daje najvislje voltaze na tim brzinama i tako da "default" neznaci nista.....za cpu recimo kad je na auto ploca sama dize voltazu u odnosu na fsb i to cak da kad je fsb 400 vcore je preko 1.5v

Cekaj, da li to vazi i za druge ploce ili samo za ASUS kao sto kazes?
Da li, ako se manuelno podesi recimo kao sto je kodmene 1.325 V, znaci da ce mi biti manja temperatura pri opterecenju procesora?

a u brate mili ala tebi upade dobar primerak ;)
samo napred

boom

hahaha...oduva nas
e to je lep primerak,a i umece ;)

:Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje

baci pogled na ovo Dekara...priznaces da ovaj drugi nije tako daleko,a i on je na +200MHz vecem taktu,prvi je vec Before...aj mozes ti to :happy: :happy: :happy:

Poslednja izmena:
Cestitam svima na dobrim rezultatima,i da u ovoj godini budete jos bolji sa novim quad core procesorima!!

Poslednja izmena:
Nije bas na 4Ghz, doduse nije ni dual channel ali je bar vreme interesantno ;) .

1066 strap kida u 32m testu.

sub12s

znaci palo 12s@4056MHz ;)
malcice preko 4GHz

Poslednja izmena:
Kod mene nece preko 463fsb.Mnozitelj proca x7 i x8 memorija na 1000 CL4-4-4-12

Hajd ovako da bolje pojasnim.
Bios je 0910,mnozitelj na x8,napone NB Vcore dizao i do 1.65V,CPU Vcore do 1.5V,memoriju do 1.45V sa opustenim latencijam CL5,gdje sam joj popusto i mnozitelj gdje radi na 9xx.
FSB nece dalje od 463, i sta jos da uradim da izguram veci fsb ili bas sa ovim procom to nemoze zbog visokog mnozitelja.

Poslednja izmena:
Pre ce biti da je ram koci (mada je moguce da i cpu ima fsb wall, pa ne moze vise). Opet treca varijanta je da ni ploca nece veci fsb (ili je neka kombinacija ova tri elementa).

napon Vcpu ti je mali za 4GHz bencha....probaj [email protected] u biosu podesen...sa tt Bt to ne bi trebalo da bude problem ;) naravno otvori malo kuciste i primakni ga nekom prozoru u vecernjim satima :D
memorija 1:1...5-5-5-15@2,2v...i to bi trebao da radi :trust:
Vnb ti je 1,65v sasvim dovoljno

napon Vcpu ti je mali za 4GHz bencha....probaj [email protected] u biosu podesen...sa tt Bt to ne bi trebalo da bude problem ;) naravno otvori malo kuciste i primakni ga nekom prozoru u vecernjim satima :D
memorija 1:1...5-5-5-15@2,2v...i to bi trebao da radi :trust:
Vnb ti je 1,65v sasvim dovoljno

Postavio kako si rekao i nece butat.Jest da sam uz to podigao i FSB termination V.i SB Vcore.

Nazad
Vrh Dno