Šta je novo?

Intel C2D 4GHz+ super pi 32M 0C club

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Napokon dobar primerak intel c2d E6600-24A
Napon CPU-a 1.67V
Perfektna asus P5B-E plus (Full air+vmod modovana thanks to kakaroth)
Jedan modul od 1GB DDR2 900 5-5-5-15
Vodeno nije još stiglo, ali posao je završio ispoliran Box kuler
Ništa nije tvikovano, još su dva programa bila u pozadidni (CPU-z i coretemp, koji nisam ni provalio da radi)

cheers Srećna vam nova godina drugari cheers

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    166.4 KB · Pregleda: 318
  • 2.jpg
    2.jpg
    151.6 KB · Pregleda: 161
  • 3.jpg
    3.jpg
    180.2 KB · Pregleda: 134
  • 4.jpg
    4.jpg
    188.5 KB · Pregleda: 127
  • 5.jpg
    5.jpg
    181.9 KB · Pregleda: 232
Poslednja izmena:
Ziv bio druze. Svaka cast na novim rezultatima i dobrom primerku procesora. Tako se ulazi u novu godinu.

P.S. Da nisi mozda sutra u BG?!?

Napokon dobar primerak intel c2d E6600-24A
Napon CPU-a 1.67V
Perfektna asus P5B-E plus (Full air+vmod modovana thanks to kakaroth)
Jedan modul od 1GB DDR2 900 5-5-5-15
Vodeno nije još stiglo, ali posao je završio ispoliran Box kuler
Ništa nije tvikovano, još su dva programa bila u pozadidni (CPU-z i coretemp, koji nisam ni provalio da radi)
Interesantno... zaista... ;)

Dobar komad! :smoke:

Srecna ti Nova godina jos jednom, druze :wave:

Neeee, stepping je los :d... ali primerak je sasvim OK :-devil-:

Poslednja izmena:
Orthos stable sa naponom 1.42V, i sve to na 3.6GHz:D

Prilozi

• Capture_2.jpg
    Capture_2.jpg
    129.5 KB · Pregleda: 185
Poslednja izmena:
Svaka chast...solidan primerak na stabilnoj plochi...samo malo ram da pojachash u vidu dual ch nekih modula...mada na c2d ebesh brzinu ram-a:D...nije ni bitna...

Poslednja izmena:
@ spacemaster

Kako mozes da kazes da je stabilan posle nepunih 50 minuta?

Inace stvarno extra primerak sto se tice onog pokazanog u 32M testu nema sta...

@ spacemaster

Kako mozes da kazes da je stabilan posle nepunih 50 minuta?

Inace stvarno extra primerak sto se tice onog pokazanog u 32M testu nema sta...

Pa mrzelo me da čekam, nije problem mogu da ga vrtim koliko hoćes. Primera radi vrteo sam ga na 1.43V 3 sata (i zaboravio sam da ga vrti do nisam ponovo dosao u sobu).Shodno tome pogledaj 32M, a ovo mi nije prvi primerak koji mi je prosao kroz ruke...
Ovaj primerak je zasigurno goolden one, solidan primerak vrti se na 3.7GHz 32M, a na 4GHz bice da je veoma,ali veoma dobar jer ipak je ovo BOX COOLER.
Posao je odradila vrhunska ploča (C2 revizija čipseta) koja je modovana i na planu hlađenja što se može videti iz priloženog, koja će na žalost morati zajedno sa CPU-om da ode drugom vlasniku:S:

Poslednja izmena:
Pa mrzelo me da čekam, nije problem mogu da ga vrtim koliko hoćes. Primera radi vrteo sam ga na 1.43V 3 sata (i zaboravio sam da ga vrti do nisam ponovo dosao u sobu).Shodno tome pogledaj 32M, a ovo mi nije prvi primerak koji mi je prosao kroz ruke...
Ovaj primerak je zasigurno goolden one, solidan primerak vrti se na 3.7GHz 32M, a na 4GHz bice da je veoma,ali veoma dobar jer ipak je ovo BOX COOLER.
Posao je odradila vrhunska ploča (C2 revizija čipseta) koja je modovana i na planu hlađenja što se može videti iz priloženog, koja će na žalost morati zajedno sa CPU-om da ode drugom vlasniku:S:

sto bre opet drugom vlasniku, el ces se ti skrasiti na necem, ili ti je i to malo ;)

Poslednja izmena:
pa nista bez kentsfielda :)

@Space.....probaj overclock na x7 bez dizanja voltaza chipsetu i cpu,,,zanima me koliko moze da izvuche brzine da da ne ozedni za voltazom.

@Space.....probaj overclock na x7 bez dizanja voltaza chipsetu i cpu,,,zanima me koliko moze da izvuche brzine da da ne ozedni za voltazom.

CPU wall je na 530MHz ploča butuje na na 524MHz, pošto je tvoj uslov množilac 7 stabilno radi na 485 X 7 = 3.4GHz bez dizanja voltaža (C1 disabled 1.35V, jer mi ploča ne undervoltuje inače bi trebalo da bude 1.32V).

Kolika je razlika u temperaturi izmedju box kulera i ispoliranog box kulera, naravno sa istom termalnom pastom.... Nadam se da si merio, posto me zanima da li poliranje ima smisla....
Mislim ako je povrsina ravna, tj. naleze skoro idealno mislim da poliranje nema smisla....

Pozdrav

Kolika je razlika u temperaturi izmedju box kulera i ispoliranog box kulera, naravno sa istom termalnom pastom.... Nadam se da si merio, posto me zanima da li poliranje ima smisla....
Mislim ako je povrsina ravna, tj. naleze skoro idealno mislim da poliranje nema smisla....

Pozdrav

Nema neke preterane razlike,ali ipak postoji, gde dobiješ koji stepen u minus. Pa osmisliš kako da rashadiš severni most što bolje jer se on nalazi tik uz CPU, sa čim dobiješ hladniji i oc FSB raspoloženji sistem, a i temp CPU-a se smanji za koji stepen, osmisliš kako da rashladiš mosfetove, ali ne samo one za filtriranje napona CPU-a, nego i one oko čipseta, i tu dobiješ nekoliko stepeni u minus i kad sve sabereš korak po korak dobiješ dosta bolji i oc raspoloženiji sitem:)
A rez je napravljen sa otvorenim prozorom u veoma hladnoj sobi,koju sam jedva posle vratio na sobnu temperaturu:)

Poslednja izmena:
Nema neke preterane razlike,ali ipak postoji, gde dobiješ koji stepen u minus. Pa osmisliš kako da rashadiš severni most što bolje jer se on nalazi tik uz CPU, sa čim dobiješ hladniji i oc FSB raspoloženji sistem, a i temp CPU-a se smanji za koji stepen, osmisliš kako da rashladiš mosfetove, ali ne samo one za filtriranje napona CPU-a, nego i one oko čipseta, i tu dobiješ nekoliko stepeni u minus i kad sve sabereš korak po korak dobiješ dosta bolji i oc raspoloženiji sitem:)
A rez je napravljen sa otvorenim prozorom u veoma hladnoj sobi,koju sam jedva posle vratio na sobnu temperaturu:)

Thanks SPACE.... To da si rez radio u veoma hladnoj sobi mi je odmah bilo jasno.... Mislim ipak je to 4GHz+ :) Nego me je zanimalo direktno poredjenje ispoliran vs ne ispoliran.... Posto su neka moja iskustva i reci nekih koji su zavrsavali strucne skole da poliranje nema mnogo znacaja... Hteo sam da cujem sta ti mislis posto si verovatno radio direktno poredjenje. Tj i ja sam mislio da hladjenjem ovih drugih komponenti dobijas vise nego poliranjem box kulera....

Pozdrav :) i :smash: IT

O pa to je zanimljiva informacija da CAR uzima intela :smash:

Bice interesantna ova zima, that's all I can say... :smoke:

CPU wall je na 530MHz ploča butuje na na 524MHz, pošto je tvoj uslov množilac 7 stabilno radi na 485 X 7 = 3.4GHz bez dizanja voltaža (C1 disabled 1.35V, jer mi ploča ne undervoltuje inače bi trebalo da bude 1.32V).
485x7????,) Za zakucanom voltazom na chipsetu?

Poslednja izmena:
c2 revizija chipseta se zaista pokazala kao opravdana modifikacija prvobitne c1 verzije....
primer:c1 na default V maksimum 420x7...........
Kod tebe 487x7....pa to je ogroman skok...

Poslednja izmena:
...negde je cak i na 400fsb potrebno povecati malo napan za mch :wall:

...487fsb na def je :cigar:

Nazad
Vrh Dno