ivica
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.09.2002
- Poena
- 680
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
- Matična ploča
- Gigabyte Z890 Eagle
- RAM
- 2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
- GPU
- Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
- Storage
- Kingston NV3 2TB + HDDs
- Zvuk
- onboard
- PSU
- BeQuiet! Pure Power 12 1000W
- Kućište
- Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
- Monitor
- Dell U2312HM
- Miš & tastatura
- Logitech K330, M705
- Pristup internetu
- Kablovski internet
silverglider je napisao(la):Nisam uopste tebe konkretno ciljao da poklopim, nego si me samo podsetio da napravim generalnu opasku.
Ali kad si me vec povukao za jezik - "moze i bolje" sta? Sta bi ti to konkretno poboljsao na aktuelnim cipsetovima za AMD pa da eto budu kako treba?
Ne mzesh im nishta uraditi...sada kad je Athlon Xp vec na zalasku....Ali sugurno je neshto moglo bolje....AMD-u se izgleda nije iplatilo da pravi sopstveni chipset...Mozda je to najveca greshka...Kod Intela je to sve tuto kompleto...Intel i manje je problema sa kompatibilnoshcu...Sve radi tip top...Josh kad Intel napravi plochu....Totalni brand nema shta....
AMD Konfiguracija ispade "frankeshtajn",...Motor BMW u ficinu shasiju...Pa mora da ode trap....Chist kicheraj...
AMD je zato i jefiniji...Jer njihov chipset(da ga prave)..bio bi sigurno najskuplji...isto kao shto je Intelov...ali bi bio najbolji....za AMD...CPU-ove,..ili greshim....
Gde je sad NB 8151 i SB 8111..valjda nisam pogreshio...na trzishtu...samo sluzi u inzenjerske svhe...Gde su MSI,..ASUS,..i ostale matichne ploche sa tim chipsetovima....Samo NForce3 i VIA K8T...rula...Shto ne spuste chipset u narodne mase...Smeshno je pogledati...da chak i ALi/ULi...ima za FX i "obichan" 64-bit chipset a AMD nema...u prodaji....Samo se chuo za trenutak..I ja shto sam drzao u ruci jednu inzinjersku MB sa tim AMD chipovima,..a i ona mi nije proradila...al necemo o tome....
Zato se velike konpanije i "vajkaju" na AMD...jer nema zaokrugljenu i sigurnu mashinu...Moraju to tek da dokazu...sa tim meshanim kombinacijama....Nikad se ne zna kad moze da im zabije noz u ledja.....
S druge strane tolika sharenolikost je uticala i na cenu....A za nashe potrebe onda ispade u 95-99% sluchajeva glupo koja je mashina u pitanju...Vazno je da ona radi ... posao.
I ja mogu da uzmem neki Xp ili p4 i isto ce da mi radi...al ako pochne da ze..za...chovek prosto pochne sam sebe da jede...shto nije uzeo ono drugo...(ne) zaleci pare....u oba smera..ni shto je dao vishe(za P4) ni shto je dao manje za Xp(64-bit)...
Nikad se ne zna shta ce vreme da donese....Moze i naokoreliji AMD-ovac naprsno da postane Intel-ovac i obratno....
S druge strane ime Pentium je u obichnom narodu ...ostavilo duboki trag....
I sad kad pitash nekog (da ne kazem vecinu) kazace ti...Kupio sam 4-ku,3-ku,2-ku,..keca...a imaju AMD-a u mashini....Gde je njegova 4-ka. Kad ce on da uzme taj reper...? Za mene Athlon Xp mashina vishe lichi na P III sa ddr-om nego p4...a ljudi to i dalje zovu cetvorka....vishe lichi na Intelov Banias...