Šta je novo?

Intel & AMD - new era ?

simpson H je napisao(la):
Ja sam sve blize pomisli da se sve to AMD vs Intel diktira iz jednog centra, cak nije ni nemoguce da je sve to jedna firma :D , a o5 sve u cilju uzimanja para od nas.I kako ne provaljujete vise, da je 2 godi "bolji" Intel, pa 2 god AMD :d :d , a mi kupujemo cas intela cas AMD-a :d :d

Mislite o tome :smoke:

Matoriji si, pa ti se sve vise svidjaju teorije zavere. A i izgleda da imas previse slobodnog vremena. Trebao bi Sasa da otpusti sekretaricu, da imas chime da se zanimas. :D:D

NHF, PoZ

P.S. A razmishljash se za A64, priznaj ?!?

Lukija je napisao(la):
OT: vecina ljudi preferira Coca-colu ali na blind testu kazu da je Pepsi lepsi.

Pepsi je malo popustio sa ukusom u zadnji' godinu dana (mnogo ga razvodnjavaju tamo u Chobanovcima, majke im ga :D ) ali je i dalje bolji coca-cole... jer ona malo vuce na neki limun or samting...

Salac malo gresis u konstantacijama:
1.Intel se vise greje od AMD-a

Ako cemo da gledamo cisto po kloku onda je jasno da tu nema sta AMD da trazi,jer XP na 2.5GHz ili vise moras da hladis vodom,a Intelov p4 ne.Jedino mogu da se porede na manjim frekvencijama do 2GHz ali da merenje vrsis uz instrument,a ne ono sto kaze Abitova ploca koja laze za temperaturu tj. smanjuje je.
Sto se tice poredjenja po cpu "snazi" onda je tu nereseno,jer na nizim frekvencijama AMD je bolji,a kada idemo ka visim onda se zna ko kolo vodi,tj. PresHot na 4.1GHz koji ima Kokos i koji vazdusno hladi ne moze nijedan AMD bez vodenog hladjenja da prestigne.A da ne govorimo o Nortwoodu koji na npr 3.5Ghz lako izlazi na kraj sa XP om na 2.6-2.7GHz koji se mora opet hladiti vodom(mozda moze i vazdusno,ali ce sve biti extra nestabilno).
Sa athlonom 64 bolje stoje stvari,ali opet i tu je Intel u blagoj prednosti.

Ukupan zakljucak je da se Intel p4 u globalu manje greje.

2.Intel kopira instrukcija od AMD-a

Opet zamena teza(pogledaj poslednji test procesora na benchu),jer to Intel ne radi zato sto nema ideje kako to da uradi,vec zato sto uslove diktira MS i Intel se mora prilagoditi(Intel vec odavno pravi 64bitne cpu-ove pa ima tu vise iskustva od AMD-a).A inace ko je sada uveo sse2 iako je govorio kako je to nepotrebno?Pa,AMD.
Inace videces da ce uskoro uvesti i sse3 iako ih sada pljujemo,a Intel nikada nije kopirao 3d now!

3.Ovom trecem nema sta da zamerim,jer si tu u pravu.

Razumi me nemam ja nista protiv AMD-a,ali gledajuci u globalu Intel se manje greje.E,sada ako neko uzme AMD na 2GHz sa vodenim hladjenjem naravno da ce AMD manje da se greje od P4 na npr. 3GHz sa vazdusnim.
To jest hteo sam reci da prilikom istih uslova hladjenja stvari su ipak na strani zlog vam neprijatelja Intela :D :d

p.s.Dobro dosao u Irak :D
p.s.s.Naravno ako neko servira bolje argumente onda cu ih prihvatiti,ali samo ne one da nemas pojma,ili nisi u pravu,vec iskljucivo konstruktivan argument.
p.s.s.s.Posto je Ivica u selu imate mnogo srece :D

Tja... ja sam oduvek gledao odnos cena/performanse kao najvazniji, naravno uz stabilnost kao obavezni cinilac.
Moj roadmap procesora:
Intel 486DX 30 MHz
Intel 486DX4 100 MHz
Intel Pentium 133 MHz
Intel Pentium MMX 200 MHz
AMD K6-III 400 MHz
AMD Duron 600 MHz
AMD Duron 1200 MHz
AMD Athlon XP 2400+ 2000MHz

Elem, kada sam presao na AMD moram da priznam da ipak nije presudio kvalitet procesora (K6 je definitivno tada bio za klasu losiji od Celerona koji mu je bio glavni konkurent, prvenstveno zbog slabog FPU-a), nego jednostavno cinjenica da nisam morao da menjam maticnu plocu da bih uradio upgrade.

Uf...sto mrzim ove rasprave o AMD-u i Intelu. Ali, ne mogu a da se ne ukljucim. Intel je najveca prevara covecanstva. Isto kao sto je i Bili rekao sta ce korisnicima vise od 64k memorije. Tako i Intel, sta ce korisnicima UDMA 133, sta ce korisnicima 64-bitni procesor, sta ce korisnicima ovo, sta ce ono. Sta ce im bilo sta kada im tako lepo i SKUPO "uvaljujemo" ove krseve od procesora. Napravimo dobar procesor ali njega necemo da prodajemo, nego umesto toga smislimo "celeron" varijantu koju isto tako dobro prodajemo skoro po istoj ceni kao i pune varijante. NE radimo puno, zaradjujemo ODLICNO. Kada nas AMD malo potprasi, onda prionemo na posao pa smislimo neki novi procesor. Kada se on procuje, onda odmah izbacimo tu najvecu nasu prevaru ali koja dobro pali "celeron" varijantu osnovnog procesora. Ona naravno u proizvodnji kosta dvadeset puta manje a prodajemo je 20-tak % jeftinije od punog procesora. Ali Intel je Intel i sto se kaze, dok je ovaca bice i sisanja! Kada kupujem gledam da platim onoliko koliko nesto vredi. A kod Intela to je NEMOGUCE. Moras da platis bar 3-4 puta vise nego sto taj procesor vredi.

The pocetnik je napisao(la):
Salac malo gresis u konstantacijama:
1.Intel se vise greje od AMD-a

Ako cemo da gledamo cisto po kloku onda je jasno da tu nema sta AMD da trazi,jer XP na 2.5GHz ili vise moras da hladis vodom,a Intelov p4 ne.....

U pravu si, nisam posmatrao situaciju po apsolutnoj brzini clocka......verujem ti na rec da se onda AMD vise greje.

Ali ako cemo tako, sta kazes na performanse clock na clock? Zar onda AMD stravicno ne sisa Intela?

2.Intel kopira instrukcija od AMD-a

Opet zamena teza(pogledaj poslednji test procesora na benchu),jer to Intel ne radi zato sto nema ideje kako to da uradi,vec zato sto uslove diktira MS i Intel se mora prilagoditi(Intel vec odavno pravi 64bitne cpu-ove pa ima tu vise iskustva od AMD-a).A inace ko je sada uveo sse2 iako je govorio kako je to nepotrebno?Pa,AMD.
Inace videces da ce uskoro uvesti i sse3 iako ih sada pljujemo,a Intel nikada nije kopirao 3d now!

To jeste tacno, ali izgleda da prodaja Itanium/Itanium2 serije ide jako lose......Dzaba dobar procesor sa 64-bitnim instrukcijama, kad ga niko ne kupuje i koristi. Intel je zatocen stanjem koje je sam stvorio - sinonim je za x86, i ako se vec kupuje masina koja nije kompatibilna sa x86 instrukcijama, ide se kod onih koji to rade mnogo duze od Intela (IBM, Sun). Drugim recima, sta bih ja mogao da radim u slucaju da mi neko 'tek tako' pokloni Itanium platformu? Gotovo nista - ako cemo windows, tu bi opet sve radilo preko x86 (mozda ne sam OS, ali aplikacije da); ako cemo linux, opet isto....morao bih da cekam da sors kod bude prepravljen za Itanium sto ce se mozda desiti a mozda i nece. Ili bi mogao da koristim unix HP-a i jezivo skupo platim OS i pripadajuce programe.

Medjutim AMD64 set instrukcija je nesto sasvim drugo.....od prvog dana ima podrsku i open-source i M$ strane zbog pametne strategije i bezbolnog skoka unapred. Jako brzo krenuce lavina 64-bitnog softvera (igrice su kako vidim opet najbrze :) ), sto ce na kraju neminovno dovesti do apsolutne marginalizacije Itaniuma i mozda prestanka njegovog postojanja.

Niko ne spori da AMD kopira instrukcije.... kako bi inace napravili kompatibilan procesor? Ne samo sse/sse2, kopirane su i mov, add, sub, lea .... :)
Kopiranje samo po sebi nije lose - poenta je da se gleda REZULTAT ( sta fali sto sam ja to uradio, ako je moja implementacija brza/bolja/optimizovanija od originalne?).
Nisi dobro zagledao zadnju recenicu posta gde sam rekao da ce to samoproklamovanim hardverskim expertima izbiti jedan od glupavih argumenata koji se svodi na ono 'original je original a plagijat je s***e', kao da se prica o rebook patikama.

3.Ovom trecem nema sta da zamerim,jer si tu u pravu.

Razumi me nemam ja nista protiv AMD-a,ali gledajuci u globalu Intel se manje greje.E,sada ako neko uzme AMD na 2GHz sa vodenim hladjenjem naravno da ce AMD manje da se greje od P4 na npr. 3GHz sa vazdusnim.
To jest hteo sam reci da prilikom istih uslova hladjenja stvari su ipak na strani zlog vam neprijatelja Intela :D :d

Zli neprijatelj? Daleko od toga :) Posao mi je takav da radim sa p3/p4/Xeon Intel, te k7/k8/Opteron AMD platformama. I svaka od platformi radi dobro, brzo i stabilno. Nijedan pobrojani CPU nije los, naprotiv.

Btw, na pokretanje thread-a navukla me je izjava jednog vrsnog hardverasa (nazvacu ga tako). Naime pre nekoliko dana radio sam server baziran na AMD64 3200+ , lik je prisao, bacio pogled i odmah izjavio 'Sta se mucis sa tim krsem'?
Na pitanje sto je krs, dobio sam odgovor 'Zato sto je AMD, a AMD je shit' . Tesko je oboriti ovako ubedljiv argument:))) Ali pricali smo i dalje, pa sam mu rekao da bi bilo dobro da prvo isproba masinu pa tek onda zakljuci da je gora od ves masine i sporeta; e onda su mu izletele tri tvrdnje (grejanje, PR oznacavanje, kopiranje seta instrukcija). Kada sam mu rekao da to bas i nije tako i objasnio zasto, sledila je neverica, pa sumnja, pa opet neverica i brz odlazak sa lica mesta.

I onda se zapitah, kako je moguce da automehanicari imaju zdraviji pogled na struku nego ljudi koji se bave racunarima?

salac je napisao(la):
I onda se zapitah, kako je moguce da automehanicari imaju zdraviji pogled na struku nego ljudi koji se bave racunarima?

Zato što automehaničari za razliku od ljudi koji se bave računarima tačno znaju kako radi automobil.
To se, nažalost, ne može reći za dobar deo "vrsnih poznavalaca" računara. Ovde ne mislim na performanse i tehničke podatke za end user-e nego na poznavanje arhitekture računara.

Slasc,sto se tices zabluda oko AMD-a tu si u pravu,jer ne mozes ljudima da objasnis da je nesto sto je bilo sporije ,sada brze i jos jeftinije.Sto se tice kloka tu je AMD u prednosti,bas i zato sam pomenuo poredjenje po istom kloku i po istoj "snazi".
Ono za neprijatelja sam se malo salio,ali uopsteno je misljenje na forumu kako intel dere sa cenama.E,sada ako nekome Intel vrsi posao(postoje poslovi gde je intel na istom taktu i brzi) onda ce uzeti njega,jer pre su procesori kostali i po 1000e,a sada nam je tesko da izdvojimo vise od 100e(AMD nas navikao na jeftine procesore :)

I za insturkcije si u pravu,tj. onaj ko kopira ne mora da znaci da je to lose odradio.Eto ti kao zivi primer AMD(kao sto si rekao).

salac je napisao(la):
Btw, na pokretanje thread-a navukla me je izjava jednog vrsnog hardverasa (nazvacu ga tako). Naime pre nekoliko dana radio sam server baziran na AMD64 3200+ , lik je prisao, bacio pogled i odmah izjavio 'Sta se mucis sa tim krsem'?
Na pitanje sto je krs, dobio sam odgovor 'Zato sto je AMD, a AMD je shit' . Tesko je oboriti ovako ubedljiv argument:))) Ali pricali smo i dalje, pa sam mu rekao da bi bilo dobro da prvo isproba masinu pa tek onda zakljuci da je gora od ves masine i sporeta; e onda su mu izletele tri tvrdnje (grejanje, PR oznacavanje, kopiranje seta instrukcija). Kada sam mu rekao da to bas i nije tako i objasnio zasto, sledila je neverica, pa sumnja, pa opet neverica i brz odlazak sa lica mesta.

He, he, he.....
I ja se susrecem sa tim stalno. Propaganda je neverovatna. Dugorocni efekti propagande. One price koje su se forsirale pre nekoliko godina, sada daju strasne rezultate. Paralela na maticne ploce i graficke karte. Chak i ljudi koji "kao nesto znaju" forsiraju ASUS ploce i graficke karte, i to je trenutno u Srbiji poprimilo tolike razmere, da i ja ne mogu da verujem. Od prodatih, 70% ploca i 50% gracikih su Asus.
Cenim da su u pitanju dve okolnosti. Asus je poceo da proizvodi jeftine (a to sto su shit nema veze) ploce i malo manje shit graficke. Niska cena - idealno za trziste Srbije. Druga okolnost je stara slava. Tada su te ploce bile skupe (i najbolje), i taj oreol slave je ostao. Kupci su sada ubedjeni da kupuju najbolje za male pare ( -X ). Srbija.
Znam da bi ljudi koji su obrazovaniji, i koji po prirodi posla moraju stalno da uche, trebali brze da usvajaju te promene okolnosti, ali.....
Chak i na ovom sajtu se stalno susrecemo sa tim, a sada zamislite okruzenja gde nema ni blizu tolikog protoka informacija i znanja.

Notax sto se tice Asus ploca delimicno si u pravu(pogotovo ono za propagandu),ali ipak ove jeftinije ploce nisu toliki shit vec pruzaju malo manje mogucnosti od ovih skupljih,a ne treba svima sata,raid,dizanje napona za memoriju,... posto imam Asusovu plocu serije -X i nisam previse zahtevan korisnik meni je lepo legla.Iako sam imao i dalje imam probleme sa "ludim" senzorima opet ploca i nije tako losa.Svakako je tacno da postoje i dosta bolje ploce,ali veruj mi i dosta gore.

Ma zadesi se treca smena i :bottle: na svim pogonima...u svim fabrikama...Pa shta mislish da japanci ne vole svoj sake. :D i kinezi neshto sl...Dobro shalu na stranu...ali reci su samo jedno...pre sam chua za ASUS nago za ABIT....to je sigurno...i zna se koji je veci od ta dva... :D
-X serija je namenjena bash za to ..za kompove ispod 500€ i shta se tu moze..a na to se inache najvishe prodaje....E sad shto nekoh nervira shto je mozda neka plocha ispala nestabilna i ze..za...ne mora da znachi da cela serija ne valja...shto je suprotno od ranijih ABIT-ovki i chuvenim "naduvenim" kondenzatorima...

A da ce Intel bolje odraditi iste instrukcije koje ima AMD to ne sumljam...AMD nikad nije napravio SSE2 kako valja ..i dan danas je sporiji od Intelovog.
O 3dNow ..i ostalim ins....Pa to intelu i ne treba.....a kako mu zatreba odradi ce ga bolje negoli sam AMD...

Po kloku gledano Intel i sa velikim zagrevanjem je bolji od bilo kog AMD-a..
On jednostavno ima takvu arhitekturu.....AMD procesori vishe liche na Pentium III aritekturu i npr. Banias.....Zato AtKlon Xp neki josh uvek nazivaju PIII (generaciski gledano) mashinom.....E ako AMD promeni arhitekturu koja bude bila slichna Netburst-u to bi bilo druga pricha...ali oni jednostavno nisu na tom nivou....i nemaju taj kesh....za takvu investiciju...Dok eto Intel moze sutra da se nje odrekne i pochne da pravi neshto drugo....K'o reche Pentium 5....Tejas....i ostalo...Kad promene ime onda menjaju i arhitekturu...tako bi trebalo... ,)

Pesscot na 4Ghz..ako bude video svetlost dana....ce napraviti rshum....a o tejasu da ne govorimo...i josh o 64-bitim presscotima...koji se shushkaju...

Pa u obradi 64-bitnih ins...2,8Ghz presscot ima da oshisha bilo koji athlon fx ...zbog frekvencije..a kakmoli na vecem taktu.....3Ghz i vishe...a tek 4Ghz...A intel samo ubacio te ins u svoj p4 i voila... Tako se klonira....a ne At Klon...p3 slichna ahitektura....ako ne i p1....ma ceo x86 je to samo malo zachinjen...svako na svoj nachin....

ivica je napisao(la):
Po kloku gledano Intel i sa velikim zagrevanjem je bolji od bilo kog AMD-a..
On jednostavno ima takvu arhitekturu.....AMD procesori vishe liche na Pentium III aritekturu i npr. Banias.....Zato AtKlon Xp neki josh uvek nazivaju PIII (generaciski gledano) mashinom.....E ako AMD promeni arhitekturu koja bude bila slichna Netburst-u to bi bilo druga pricha...ali oni jednostavno nisu na tom nivou....i nemaju taj kesh....za takvu investiciju...Dok eto Intel moze sutra da se nje odrekne i pochne da pravi neshto drugo....K'o reche Pentium 5....Tejas....i ostalo...Kad promene ime onda menjaju i arhitekturu...tako bi trebalo... ,)

gresis grdno, sinak... i ja sam veliki pobornik intela ali tvrdim da je VIA upropastila AMD... procesor radi ko i svaki drugi, ali ako je chipset bulja, ceo komp je bulja...

O deda Miloje i Mitre Tarabicu... ustanite da vidite svoje naslednike kako im se javlja "veliko tumbanje" u IT svetu. Molim takodje gospodina Ljubisu i gdju Zorku da se takodje ukljuce u ovu raspravu. :d :d

E Ivice, daj kontrolisi se malo. Ovo uopste ne zalazi u okvir 'imati svoje misljenje', nego oblast neznanja i neobavestenosti (i jos ponosa istim). Sto se ne ugledas malo na stare i mudre poslovice, kao npr. 'cutanje je zlato'?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
gresis grdno, sinak... i ja sam veliki pobornik intela ali tvrdim da je VIA upropastila AMD... procesor radi ko i svaki drugi, ali ako je chipset bulja, ceo komp je bulja...

Pa ko im je kriv...shto se petljaju sa VIA-om.koja nishta nije novo napravila od KT266a....Shto sami ne naprave chipset kao Intel...Pravishe ga jedno vreme a onda stadoshe...VIA je veli krsh...ne moze da bude dobro ono shto je jeftino.....Isto tako mislim da AMD moze bolje...nekako ima taj entuzijazam...ali ??? neshto tu smrdi....Fali im koje milonche.

Dodushe AMD je tebao mozda malo da izmeni arhotekturu...aneshto da smisli...Ne mora to da mude QPB kako kod Intela...nego neshto sl...VIA-i nishta drugo nije ni ostalo nego samo da unapredjuje memoriski kontroler shto radi odkad postoji....Jeftino..jeftino..samo jeftino....ishta drugo...A mora da bude tako jer nishta praktichno nije ni radjeno...

Ne, AMD ima buducnost to je sigurno....ali neshto moraju da menjaju korenito...Da naprave neshto shto postavlja standarde...kao ovaj 64-bitni CPU...Intelu se mozda i nije isplatilo da to radi..pravi x86-64....a od AMD-a je to dobio za dz...jer je tako josh od kada su se odvojili. AMD mashina zna da radi ali treba joj josh "malo" da postane prava konkurencija Intelu na korporativnom polju...A sa VIA-om na to trzishte se ne moze....Mora se sam...izgleda...nVidia je druga pricha ali...ni ona nishta nije bolja...jer mnogo prchka prste gde ne treba.....tako da neki egzotichan hardver odbija rad sa njenim chipsetom...Ma nekako je to mnogo kich....za korporativo trzishe...od ovoga procesor..od onoga chipset...i kad se sve smulja mora da bude problema...Sve isto i nema frke...

ivica je napisao(la):
Dodushe AMD je tebao mozda malo da izmeni arhotekturu...aneshto da smisli...Ne mora to da mude QPB kako kod Intela...nego neshto sl...VIA-i nishta drugo nije ni ostalo nego samo da unapredjuje memoriski kontroler shto radi odkad postoji....Jeftino..jeftino..samo jeftino....ishta drugo...A mora da bude tako jer nishta praktichno nije ni radjeno...

a cekaj, kako treba da bude? skupo, skupo i samo skupo? pa da kompovi budu privilegija bogatih a vi sirotinjo kopajte kukuruze i delite reklame na bulevaru? kome treba dobar komp, taj nek se otvori, a kome treba kanta za igrice, on ce uzeti makinu za 350 evra i biti zadovoljan.

PS. daj malo obrati paznju na gramatiku & pravopis...

silverglider je napisao(la):
E Ivice, daj kontrolisi se malo. Ovo uopste ne zalazi u okvir 'imati svoje misljenje', nego oblast neznanja i neobavestenosti (i jos ponosa istim). Sto se ne ugledas malo na stare i mudre poslovice, kao npr. 'cutanje je zlato'?

Ma cutao sam ja jer nisam bio kuci ovih dana..ali po svemu sudeci ..ne vredi se raspravljati na ovom forumu....A to da bash nishta ne znam nije tachno.

Shto novinari su sigurno uchili neshto o tome...videli neshto od toga...kako radi i ostalo...Kako se to pravi...ne znaju i diodu da zaleme....ma bezi...

Ok ako me jurite bezacu...Shta ja imam od toga....kad ste svi freakovi tamo...Pogledaj samo nikove i avatare i sve ti je jasno... :D

Ja samo pishem ono shto mislim...ako nije tako kako jeste..shto ne kazete..neshto..kako je nego onako kako je napisano..ili kao se prenosi...
.ili ocesh ta kazesh da Sk,Micro,Digirtal!,PC,...spadaju u grupu Zone sumraka,treceg oka,Svet-a i slichnih novina.....i josh gomila sajtova...
Ma mozete da me mrzite...ali vama na shtetu ja vas ne mrzim...shto bi..nikad te u zivotu nisam video...i prichao sa tobom..u lice. Ima toliko drugih stvari u zivotu a ne samo kompovi......

Ma bre ne znam shta mi bi da uopshte i odvezem jezik i pricham...Koga je briga...nek vole shta vole...nek kupuju shta hoce...njihova stvar...ne mogu im ja nishta nashkoditi...pored vas....Nek prave shta oce....shta je bolje pokazace vreme....Ko se za..jebo zalice se...al dzaba mu..nasankali ga..i to ti je...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
a cekaj, kako treba da bude? skupo, skupo i samo skupo? pa da kompovi budu privilegija bogatih a vi sirotinjo kopajte kukuruze i delite reklame na bulevaru? kome treba dobar komp, taj nek se otvori, a kome treba kanta za igrice, on ce uzeti makinu za 350 evra i biti zadovoljan.

PS. daj malo obrati paznju na gramatiku & pravopis...

Ma nisi me razumeo..VIA-i je jeftino...bre...To bre ne vredi ni tih para...al ajde...Oni josh tu zaradjuju..Shta hocesh platish 50€-tak...i josh da bude nestabilna...Ma to bredi cirka 20-30€ ali ne vishe...VIA-ni severni i juzni most koshtaju 10-tak evrica....al ispade i da je to mnogo....Neka koshta ona i 2€ vishe al da radi...kako valja...a ne tamo da mi se resetuje mashina kad igram cs i sl.... :D ..Pa ti lepo tu kantu od 350€ shutnesh...i samo se nervirash..Shta drugo...Ajd vozdra... :D

........ ....... ............ ....... ......... ....... . ......... ....... .... ..... ........ ...... ......... .... ...... . ........ ....... ....... ................ ............... ........

P.S. Izmedju tackica umetnite reci po izboru. :D

P.P.S. Moj doprinos akciji "Obucite Sandru - svucite Ivicu". :D:D

Za sve vas imam samo jedno pitanje:
Zamislite,hipoteticki da Intelov cpu i AMD-ov kostaju isto i da daju iste performanse koji biste onda kupili(podrazumeva se da su ostali faktori kao zastarevanje,mogucnost nadogradnje isl. slicni)?

p.s.Ako cemo iskreno ocekujem da ce bar 90% ljudi na ovom forumu reci Intelov.

Intelov, da se ne lazemo. :smoke:

Al' to nikad nece biti...

notax je napisao(la):
........ ....... ............ ....... ......... ....... . ......... ....... .... ..... ........ ...... ......... .... ...... . ........ ....... ....... ................ ............... ........

P.S. Izmedju tackica umetnite reci po izboru. :D

P.P.S. Moj doprinos akciji "Obucite Sandru - svucite Ivicu". :D:D

Jel to avatar nekog dirigenta. A i nik ti je sav muzikalan. :D

Shto, ti mozesh note da ubacish ako bash 'ocesh. :D pa josh i da iskomponujesh.

Izvinjavam se na oft-u. :D

P.S. Ja pishem tachke jer tako 'ocu i tachka.....

Poslednja izmena:
Zamislite,hipoteticki da Intelov cpu i AMD-ov kostaju isto i da daju iste performanse koji biste onda kupili(podrazumeva se da su ostali faktori kao zastarevanje,mogucnost nadogradnje isl. slicni)?

AMD = dakle ja spadam u tih "10%" :D

Deo prvi: Koshmar jednog AMD-ovca

Najveci koshmar jednog AMD-ovca...Onako sam u snu pocheo je od znoja i vrucine da viche PessCot-e!!!,...PressHot-e!!!,...PesSkote!!! Da,da(javi mu se glasic)...morash da priznash tuznu istinu....Kriv si shto ne shvatash da si pobedjen,...kriv si shto terash inat,...Kriv si shto lupash cekicem o astal a nisi sudija,....Kriv si shto nisi ono shto bi trebao da budesh....Gorecesh na mojim ledjima....negde na 4-4,5Ghz!!! ...pip,pip,pip,..U to se zbunjeni AMD fan trze i probudi...od silne buke...Na njegovom monitoru je bila zamrznuta slika jednog "oshtrog" testa....a u sobi suv i "mirishljav" vazduh. Neshto je gorelo!!! :D Za tren oka zlokobna zver ispusti zadnji krik...i nastupi mukla tishina...i mrkli mrak....samo se na mesecheni video svetlucavi znak na starom AT kucishtu iz coshka...Intel Inside.....Intel is Inside? pomisli AMD-ovac...i stavi oko vrata cetvtastu amajliju....sa 462 "oshishane" nozice i reche ....Trebace mi josh jedan lanchic....za sutra. :D..Moracu da je poklonim drugu da se i njemu ne desi slachan san....!!!

Pisac nadahnut za pripovetku: Intel i AMD u novom dobu!!!

Autor:Ivica
Recezenti:Krstashki vojnici Intelove imperatorske legije
Urednici:AMD-ovci.....sa dahijama i kabadahijama,....i janjicharima...poteklih iz danka u krvi....(uredjivanje tek sledi)
Izdavach: Bench inkvizicija....sa vishe porotnika,sudija i dzelata.
Tiraz:1 primerak za svakog ko vidi i prochita...a pismeno ko odshtampa...

Dan 14.04.2004.

Deo drugi:Koshmar jednog Intel-ovca

U pripremi je i izlazi chim se steknu svi potrebni uslovi i komisija i istrazne sudije izadju na uvidjaj....pa ako i svedoci budu preziveli...bice i drugog dela.

P.S.Autor se srdacho zahvaljuje svim chitaocima i ovacijma...na isprichanu vam pripovetku.

Poslednja izmena:
[sarky]Kada su ti ljudi upucivali "ovacije", ne mogu da verujem da nisi primetio ironijsku distancu u njma?!?[/sarky]

silverglider je napisao(la):
[sarky]Kada su ti ljudi upucivali "ovacije", ne mogu da verujem da nisi primetio ironijsku distancu u njma?!?[/sarky]

Pa bilo je sluchajeva...
Ali kao shto znash i sam...ostalo je malo legionara....zbog danka u krvi.
Vazno da imamo imperatora....

Ironije svakako ima....Samo pitanje je kome to zvuchi ironichno a kome smeshno....Svakako ja zelim da ispadne ovo drugo. Ali videcemo sutra kad se razbude shta ce raci....ako prezivi post. Nekom ce delovati uvredljivo ...to sigurno.

Znam sigurno ko ce dati ovacije ali to nece pokazati....ili se varam. Videcemo.

Nadam se da izgledash kao na slici..i da nosish akt tashnu na radnom mestu.... :D
Pozdrav.

Ok, zamislimo da je to tako - onda bih ja kupovao racunar apsolutno ne vodeci racuna o CPU-u, odnosno obracao bih paznju na to bas koliko sad obracam paznju na firmiranost flopija. I ocekujem da ce 99,9% ljudi da se slozi sa mnom :)

E ivice ivice.......
Posto kapiram da si klinac, znam da ti nije lako.
Mi smo cinjenice o zivotu sticali gledajuci Branka kockicu, Opstanak, citajuci Zeku, Tik Tak i Decije Novine (poneko i Kekeca). U skoli su nas terali da citamo knjige, a kako nije bilo neta ni benchmarka listali smo casopise, nabadali tastaturu (LDA #10 , STA $0314, LDA #00, STA $0315 - ko razume shvatice ;) ) i slusali pametnije od sebe.
Ti si odrastao na Teletabisima, Power Rendzerima i Mandi - sta da ti kazem, upropascen si za ceo zivot.....

Zamislite,hipoteticki da Intelov cpu i AMD-ov moras da platis ti iz svog dzepa a ne clanovi najblize familije,i da daju iste performanse koje tebi uopste ne trebaju, koji biste onda kupili

Vrh Dno