E ajde ja kao objektivan lik sa subjektivnog stanoviša. :eyebrows:
Moja prva pc mašina je amd pr133 (100MHz), doduše imala je nešto manje keša na ploči nego što je bio standard. E to se tako vuklo u odnosu na intele koji su bili na 133. Tada mi se činilo da amd sucks.
Sledeća mašina k6400MHZ CT-5agm2 super ultra mega stabilno radilo, surf i ostale osnovne potrebe super zadovoljavalo. Nikad nikakav problem.
Porastoše apetiti, 'oću ja malo da video editujem. Probam kod ortaka nekog durona, meni je to bio užas sve se vuče (dma uključen), učinilo mi se da to nije do procesora nego jedostavno do VIA-e. Probam kod drugog celerona 850MHz na BX-u i kažem ovo je stvar za mene. Mašina razbijala kako radi. Dakle u tom trenutku mi je intel bio WAU nikad više amd itd itd.
Odlučim se ponovo za intela jer mi je nekako fw kartica mnogo bolje radila na intelima, a na intelu nikad nisam izgubio ni jedan jedini frejm a na VIA-i je bilo još kako, isti hd je u pitanju. Možda nešto nije bilo u redu sa tom amd mašinom ali ajde više vjerujem intelu, uvijek se pričalo kako su ploče kvalitetnije itd.
Sad kupim i865 ploču i reko ajde da uzmem cel-a pa ću za koji mjesec uzeti p4, cel je očaj za uložene pare. Neki dan kupim puni p4 za 160€ 2.8HT i počnem da razmišljam da li sam ja majmun.
8rda + barton = 150€
abit IS-7 + p42.8= 240€
Razlika, koliko vidim po testovima, 3-5 frejmova u quakeu. Doduše ne znam kolika je razlika u divX i MPEG kompresiji, a to mi je bitnije.
Eh da i dobio sam jednu mnogo lijepu stvar HT, ne moram više da spuštam pozadinsku kompresiju na mnogo nizak prioritet da bih mogao da gledam tv normalno.
Ako je istina da su ove nforce ploče riješile probleme koje su VIA čipovi imali onda definitivno jesam i ako su stabilne kao ova moja ploča onda definitivno jesam. Ja bih volio to da čujem od nekoga ko je vozio i jedno i drugo i kome nije bitno da li radi za intelom ili amdom nego kako to u cjelini radi.
Sektaši, notaxi, kokosi, delimiri... koga nisam naveo nek se ne ljuti, a koga sam naveo nek ne ljuti.

NHF
I i što se tiče ovog 64vornog atlona, ja sam vrlo skeptičan kako će to na kraju da radi. Drajveri, novi win, itd itd. :sceptic:
PS. Mnogo glupa poruka. To ti je kad :bottle: pa :type: .