Šta je novo?

Intel 12th gen b760 Freeze

Kosovac81

Zapažen
Učlanjen(a)
26.01.2025
Poena
15
Pozdrav Forumasi,
Pre 2 dana je poceo da me zeza Windows.
Klikcem po desktopu ali uzalud.Levi klik kao desni a cesto i ne reaguje.
Na kompu imam i Hackintosh MacOS Tahoe.Tu sve radi kako treba.
Menjao sam misa i sve raskacio ali nista.
Uradim svezu instalaciju windows_a jutros i malo da iskacim iz struje.Radio je 10 min ok i ponovo.
Nema plavih ekrana.
Rx 580
32gb rama
I5 12te generacije i b760 gigabyte.
Vasa misljenja ?

Glupo pitanje: da li si provjerio ispravnost hardvera?

Nema plavih ekrana niti zakucavanja...
Grafika normalno radi sa instaliranim drajverima.Hard diskovi svi na 100 posto health.Cpu sam mucio 10 min i sve ok.Periferije sam sve iskljiucio i nista....

Koji je Windows u pitanju? Da li si instalirao čisti nemodifikovani Windows ili neku budževinu?

Na sve svoje racunare instaliram Ghost Spectre win11 koji najbolje radi.
Izvadio sam skroz bateriju i raskacio kameru iz usb_a.Za sada je ok,ali sam bas skeptik.
Memorija u XMP,radio sam stress test grafike ali u Radeon Adrenaline nece na Custom,samo na default.
To me malo buni.

Cini mi se da je podloga za misa koja svetli riknula i vuce struju iz usb-a...Sada je evo 15ak minuta sve ok.

Uvek je ono na šta najmanje sumnjaš. Ubih se danima jednom tražeći šta mi gasi PC kad ono loš contact na ulazu napajanja, Pronašao kade je mačka prošla iza kompjutera i on se ugasio. Sve lepo izgledalo, čak i kabl kad ono ispade jedan kontakt slabo drži. Slično i sa jednim monitortrom. Neki stari DEC Crt monitor, 26 inča, 50+ kilograma. Stavim u građevinska kolica i nosi u podrum i doneo drugi isti ali ni on da bekne. Promenim kabl napajanja kad ono ništa. Tek sa trećim kablom proradio.

Nazad
Vrh Dno