Šta je novo?

Instruemntalna Pomoc :)

faXcooL

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2004
Poena
865
Dakle ljudi, reci cu vam da sam na ovaj forum dosao prvenstveno zbog dve stvari. Prva stvar je graficka karica koja je kolko-tolko resena i najverovatnije cu uzeti ATI 9600 XT. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su dali predloge 🙂
Druga stvar je program za pravljenje instrumental muzike. Niko, ali ponavljam NIKO ni na jednom forumu nije mogao da mi preporuci ni jedan program za takve stvari, a znam sigurno da postoji. Naime, hocu da izvucem matricu odnosno samo muziku iz neke hip-hop/rap pesme, i glas koji se cuje totalno izbrisem i tako napravim instrumentalnu muziku, ili kako to vecina zove - KARAOKE. Naravno, posle tog izvlaceje potrebno je i sacuvati tu pesmu u .mp3 formatu.
Ako neko zna program koji bi to mogao da izvede neke kaze - velicna nije bitna!

Zahvaljujem se unapred :,,:

To je mnogo komplikovanije nego sto si zamislio. Postoje dva pristupa tom problemu. Da editujes pesmu u sound editoru (tipa sound forge) i da nekim hi tech filterima izbrises glas. Nema sansi da dobijes zadovoljavajuci rezultat. Jedino je moguce ako glas ide samo na levom ili desnom kanalu ili ako samo glas ide na oba kanala a ostali instrumenti ne.

Druga mogucnost je da sam iskomponujes melodiju za sta ti moze posluziti gomila raznih programa: Cakewalk, Cubase, Fruity loops i ostali, ali sumnjam da tebi odgovara ovako nesto.

Javlja mi se da ti je potreban program u kome na sredini postoji ogromno dugme: Extract instrumental! Moram te razocarati i reci da se manes corava posla.

Da postoji nacin da se glas ukloni 100%, ja bih sad vec jedno tri albuma svojih omiljenih grupa prepevao, a ne se za*ebavao sa third-party MIDI fajovima s neta... 🙂

To sto hoces je gotovo nemoguce. Istina postoje neki algoritmi, ali sve sto sam probao je blago receno - smejurija. Samo u slucaju posebno kodovanog glasa (na posebnom kanalu) je to moguce 100% odraditi bez gubitka kvaliteta, ali to kod klasicnog mp3ja ne postoji.

Potrazi na netu midi ili jos bolje karaoke fajlove pesama koje hoces...

Nazad
Vrh Dno