Šta je novo?

instaliranje amiga os-a

ma jesam, i pod win uae dok se kick dize kad drzim oba dugmeta misa i pojavi se boot meni ta particija je butabilna, dizao sam wb sa harda i sa iskljucenim flopijem u winuae i sve radi, jos samo da nabavim 2,5 na 3,5 i eto radosti....

sto se igara tice instaliracu sta mogu (colonization, settlers, frontier, eye of the beholder 1 i 2,) pa sta bude radilo sa 1mb radi,

moram da priznam da sam prijatno iznenadjen lakocom i logicnoscu instaliranja workbencha, pa kao da instaliram xpsp2 ali pre 16 godina!!! amiga je zaista bila ispred svog vremena...

bas bih voleo da samanta zazivi pa da se amiga ponovo rodi, mislim da mnogi dele moje misljenje..

tesko da ce ista raditi sa tako malo memorije..
probaj boot bez startup-sequence, add21K, i u whdload ukljuci -lowmem
e da, stavi i malo buffer-a za particije u hdinsttools

ma meni je krucijalno da moja amiga radi, u to nisam mogao do sada da se uverim jer nemam flopi, nemam na cemu da proverim dali rade portovi, zvuk...

a ako sve radi onda cu da trazim ostale periferije, otkako radim na toj amigi, pc i nekoristim sem za internet i benchmark, winuae, opste se neigram sto mi se pre nije desavalo, uspomene su cudo...

Ne samo za whdload. "Gola" a1200 ima prilično ograničenu upotrebnu vrednost. Uglavnom se svodi na igranje igara sa disketa. Na stranu što dodavanjem same memorije (tj. fast ram-a), bez dodatnog procesora, ubrzavaš ceo komp 4 puta.
A umesto hard diska bih preporučio kombinaciju cf-ide adapter + compactflash kartica.

Ovo sa cf-ide adapterom + compactflash kartica me bas interesuje. Da li bi mogao da mi pojasnis. Ideja mi je da instaliram Wb + whdload. Pazi, nism ekspert za Amigu. Imao sam je pre 15 godina, sad sam je opet nabavio pa reko da je malo osposobim. Da li mozda znas da li moze stara PC memorija da se doda (fast ram). Hvala

ne vidim sta ima da ti objasnjava, tu je sve jasno... kupis cf2ide adapter (tesko naci kod nas ali moze na ebay da se nadje za svega par dolara) i utaknes cf karticu (to vec ima i ovde).
EDO ili FPM memorija moze ako imas turbo kartu koja ima slotove za nju..
mada kolko cujem krenuli su sa prodajom ssd diskova, tako da ti na kraju cf nece ni trebati (sem ako ne budu svi sata)

e da, cuo sam da neki imaju problema sa drugim uredjajima (CDROM) nakacenim pored CF. valjda te kartice nekad nece da rade kao slave ili tako nesto

Nazad
Vrh Dno