B
bachi
Guest
Ima ima...
Isto bi se dogodilo i da si probao 8/8.1. Za starije kompjutere bolje probati 7micu prvo, ima alatka za testiranje kompatibilnosti sa 8micom i 10kom pa ako prođe nije veliki problem za update.Susreo sam se sa jednim kompom gde je vlasnik hteo Windows 10 i stavio sam mu Windows 10, ali drajvera za grafičku (neka ATI X serija) jednostavno nije bilo i morao nazad na W7.
ako instaliras sa nule,prvo prebaci na ahci.posle instalacije sa adekvatnim softverom mozes staru c particiju da pobrises i da D ekstendujes na celi disk.ne bih savetovao da to radis sa windows-ovim disk management-om,jer je nepregledan program i ima dosta mesta za kiks.partition wizard free je sasvim dovoljan i dovoljno jednostavan.
ono sto je po meni takodje bitno,kad koliko vidim imas konfu sposobnu za uefi boot da se malo pocimas i odradis uefi instalaciju.malo guglanja sta i kako i eto.i pobrini se da ssd ide na amd-ov kontroler,nemam pojma dal' ta ploca ima neke dodatne,a to ce ti najbolje odgovoriti menjual od ploce.
mora malo guglanja i edukacije,nikad instaliranje OS-a nije bio bas plug 'n' play proces.![]()
nemam pojma kako nisi osetio odziv ssd-a,jes' da taj amd-ov kontroler nije sampion brzine ali ne igra ulogu po pitanju odziva,koliko se secam i sa stock MS drajverom 970 cipset nema problema prevelikih sa ssd-ovima.nema porebe da cackas win10 dalje sem eto da ugasis system restore ako ti ne treba.probaj da stavis amd drajver pa uporedi crystaldiskmark i as ssd bencheve sa te teme sa svojima.
Može i clean install Windows 10 sam će da se aktivira jer je isti računar.
Pa ako instaliraš W7 pa naviše, u principu ti ne treba ni SM.Trebao bih ovih dana da uzmem samsung ssd.. Posle instalacije os,od podesavanja samo skinem samsung magician,i sa njim sve podesim? Netreba nista dodatno da podesavam?
Upravo, pre instalacije proveriti AHCI i kome nije bitan svaki W uštede ubiti C states radi performansi, i posle ga zaboraviti!![]()
C-stepping, kako ga zovete, nema veze sa SSD-om, to je tema za performance systema i naročito za OC. Nego ima još jedna stvar koju bi mogao da uradiš ako ne stavljaš kompjuter u "Sleep mode", u Power settings > Advanced, stavi HDD sleep time na Never, da se na gasi i pali stalno.Za ahci ok,koliko se dobija iskljucivanjem c-stepinga u brzini
? A šta se gubi (nisam bas upucen u tematiku :-S)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari