Šta je novo?

Instalacija Hackintosh

Ekstra, u zdravlje da se sluzis :)

Ako na isto mislimo, idi na System settings -> Display i tu izaberi scaled umesto default for display i nivo skaliranja. Pisem napamet ali bi trebalo da je ovako kako sam napisao.

Imam macbook
Nego posle citam po forumima, da i config.plist mora biti editovana za kexts. Ja sam ubacio svoju plist ali nisam editovao za te njegove kexts ( od toh sa github). Videt cu da to odradim.
Do sad si ukapirao :),svaka promena u config.plist mora da se "provuče" kroz proper tree,možda ima i drugo rešenje ja znam za ovo.

Ako na isto mislimo, idi na System settings -> Display i tu izaberi scaled umesto default for display i nivo skaliranja. Pisem napamet ali bi trebalo da je ovako kako sam napisao.
Ne vidim da to imam u podesavanjima
Do sad si ukapirao :),svaka promena u config.plist mora da se "provuče" kroz proper tree,možda ima i drugo rešenje ja znam za ovo.
da skonto sam :) samo sto sad nemam windows a ne wnam da li radi na macos taj proper tree. Ja sam je editovo u text app :)

Radi proper tree i na macOS-u.
Možeš i ovako:About this mac-Displays-Displays Preferences.

Prilozi

• IMG_20241112_180020.jpg
    IMG_20241112_180020.jpg
    321.1 KB · Pregleda: 42
Zaboravio sam da je to promenjeno,ja sam zaglavio na Catalini :)
Ali si na pravom mestu,tu ti je promena rezolucije.

Pa da, ali moj display je full HD 1920x1080 i ako koristim tu rezoluciju, sve je jako sitno, a ako promenim na neku manju, onda se gubi na ostrini. Npr na windowsu ima taj scaling i to onda izgleda lepo. kao i na ovom macbook pro sto imam, on ima rezoluciju 2560x1600 ali ima taj scaling i to opet izgleda lepo. Ne znam kako da to uradim na ovom hackintoshu

Nisam uspio. Pokusavao sam, ali nece. tj imam da podesim drugu rezoluciju, ali ne mogu scaling

Probaj ovu skriptu: https://github.com/xzhih/one-key-hidpi

Postoji šansa da pokvari sleep čisto da znaš, ali lako se vraća na prethodno stanje.
Probao sam skriptu. Radi. Hvala.

nego sad me interesuje, kad upalim laptop na on dugme, cuje se macos zvuk, kliknem enter da pokrene boot, upisem login password, i onda imam gomilu texta , i tek onda jabuku sa progress barom ispod . Kako mogu taj text da sakrijem, da sve bude GUI? Sad sa open core ne znam jos, znam da je to moglo ranije da se sakrije.

Poslednja izmena:
Tako je.Otvoriš conflig.plist u proper tree,pod NVRAM imaš boot-args sa desne strane,deo Value,imaš boot parametre.
Ne obraćaj pažnju na druge sa slike,tebi je za to bitno samo -v(verbose).

Prilozi

• IMG_20241117_164647.jpg
    IMG_20241117_164647.jpg
    655.1 KB · Pregleda: 26
Ako se neko bavi hackintoshom zeleo bih da upozorim da sam instalirao hackintosh monterey na 2 dell optiplex 9020 sff racunara. Posle recimo 2 nedelje oba racnara su na identican nacin prestala da rade. Jednostavno kada upalim racunar imam crni ekran, ventilator radi i nista se ne dogadja. Nema sta nisam pokusao da uradim ali nema pomoci. Na netu sam nasao podatak da je to zbog menjanja nekih (inace skrivenih) opcija u BIOSU koje trebaju za hackintosh. Koristio sam ovo uputstvo https://zearp.github.io/OptiHack/.
Navodno je BIOS otisao.
Eto cisto da znate da i to moze da se dogodi....
Ako mozda neko ima ideju sta bih mogao da uradim neka pise.

Nije to zbog menjanja skrivenih opcija unutar biosa već ti se verovatno sistem apdejtovao, a tvoj efi folder nije sposoban da iznese update sa tim podešavanjima i hardverom. Vrlo teško promenama opcija u efi biosu možeš izazvati kvar, skoro je pa nemoguće, osim ako radiš update pa ti ne stane struja..

Moguce,
mada sigurno ja licno nisam inicirao instlaciju update-a, jer znam da je to potencijalni problem.
Ja sam inace imao sigurno 2 godine na drugom racunaru instaliran Mojave preko NiIresh distriibucije i nikada nisam imao takav problem.
Na kraju sam kupio mac minija 2012 sa I7 i resio se brige :), ali mi je hackintosh uvek neka tiha patnja :)

NIje vezano za temu ali ajde da pitam
Poruke koja sam ostavio danas mogu da vidim samo ako sam ulogovan. Jel negde gresim?

U smislu perfomansi out of the box, bez cimanja. Ali razumem da neko želi da bira komponente/iskoristi stari hardver i da čačka. Been there, done that

Nazad
Vrh Dno