Šta je novo?

Input Lag - 40B550 & 40A656

Ponovio sam test sa HDMI3/DVI preimenovan u PC, 1920x1080 na 60Hz jer tek tada udje u taj mod (i game mode je onda zasivljen u meniju), dok ako slika ostane na 50Hz to preimenovanje ne radi.
LM, nisam puno skljocao (slabe mi baterije), iz ~25 uzoraka prosecna vrednost laga je 37ms.

@Colt
Jos da znamo koliki input lag ima F96 > CRT.

Poslednja izmena:
Ponovio sam test sa HDMI3/DVI preimenovan u PC, 1920x1080 na 60Hz jer tek tada udje u taj mod (i game mode je onda zasivljen u meniju), dok ako slika ostane na 50Hz to preimenovanje ne radi.
LM, nisam puno skljocao (slabe mi baterije), iz ~25 uzoraka prosecna vrednost laga je 37ms.

@Colt
Jos da znamo koliki input lag ima F96 > CRT.

Pa cek ti si drzao na manje od 60hz? O tome sam ti bio pricao da su opcije zasivljene kod mene na hdmi2/pc. Na 50hz moze da se menja naravno.

F96 u poredjenju sa CRT-om ima 30ms input lag.

Meni je to normalno bilo da ostane na 50Hz (zbog specifikacija TV-a), tek kad sam slucajno video u display settings da moze i na 60Hz, primetio da rename>PC radi kako treba. Sad mi stalno stoji na 60.

Pa to je onda prilican lag 3-4 frejma u odnosu na CRT, a za CoD4 junkije ko sto sam ja:d i 2 je previse.

Poslednja izmena:
Jel neko merio input lag na modelima Samsung serije 5i 6, npr C530 i B551 ?
Ne mogu da nadjem na netu nikakve informacije... :(

Pa cela tema ti je za B551!

Jel neko merio input lag na modelima Samsung serije 5i 6, npr C530 i B551 ?
Ne mogu da nadjem na netu nikakve informacije... :(

Igrom slucaja B550 koji je i zapoceo ovu temu otisao u vecna lovista, a ljubazni likovi iz TM dadose novi. Thx to Gizmor odabrao sam 40C550 cija je cena pala na 80K pa sam cak i pazario kojekavih sitnica za razliku u ceni od 2K :D

Naravno prva stvar je bila da zakacim verni Samsung 775 CRT i izmerim input lag, no to se u ovom slucaju nije bilo lako kao kod B550, moguce i zbog necega sto nisam uradio kako treba.
LM, kada se povezu oba monitora u duplicate rezimu i rezolucija na C550 padne sa fullhd na recimo 1280x1024 koju maksimalno podrzava CRT nije moguce ukljuciti Game mode (koji se btw vise ne aktivira promenom imena ulaza nego je zavucen u settings meni). To postane moguce tek ako se rezolucija podesi na 720p sto oba monitora podrzavaju.
Zasto mislim da nesto nije u redu. Merio sam input lag tako sto sam po 30 puta slikao sve tri varijante (1280x1024 game off, 720p game off i 720p game on) i srednja vrednost je bila ovim redom 54, 53 i 53ms, sto govori da se game mode nije ni ukljucio.
Postoji jos jedna varijanta a to je da se u bilo kojoj rezoluciji HDMI1 preimenuje u PC/DVI i tada se dobije nesto najpribliznije onom starom game modu (color i jos neke opcije u podesavanjima su zasivljene), a prosecni rezultat istog broja merenja je 40ms.
Ovo sam sinoc na brzaka radio pa cu malo da istrazujem ovih dana i vidim u cemu je stvar.

Nazad
Vrh Dno