Šta je novo?

Inkredible

zost

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
320
Da li je neko vec nabavljao kertridze za stampace od britanske firme Inkredible.
Link je www.inkredible.co.uk.

Kakav je kvalitet kertridza? Prodaju kertridze za Canon, Epson i Brother stampace.

Cene su interesantne.

i nisu
pogotovo kad uracunas carinu i porez

i nisu
pogotovo kad uracunas carinu i porez

Stvar percepcije. Ako 2 kompleta kertridza (10 kertridza) platim - sa porezom, PDV i prevozom iz UK - onoliko koliko bih ovde platio 4 kertridza, za mene je to povoljno. Pri tom dobijas nove kertridze sa novim chipovima koji uredno rade. Meni su i chipovi bitni jer na mom Canonu iP4500 je to problem.

Sve pod pretpostavkom da je i kvalitet odgovarajuci. Zato sam se i raspitivao za iskustva.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko ti je (stvarno) isplativo uvoziti refilovane kertridze za svoje potrebe, kad to isto mozes uzeti i kod nas. Mali milion firmi se u BG bavi time. Osim toga, gde si video (moze link?) gde na tom sajtu pise da salju u Srbiju i kojom "postom"?

Ne znam koliko ti je (stvarno) isplativo uvoziti refilovane kertridze za svoje potrebe, kad to isto mozes uzeti i kod nas. Mali milion firmi se u BG bavi time. Osim toga, gde si video (moze link?) gde na tom sajtu pise da salju u Srbiju i kojom "postom"?

Link je u mojoj prvoj poruci. Na sajtu kazu "Delivery is free of charge. Orders received before 3pm Mon-Friday will be dispatched FIRST CLASS the same day." To vazi i za Serbia & Montenegro.

Sto se refilovanja u Srbiji tice, svi pune kertridze i niko nema resenje za chip na kertridzu.

Ma ja mislim da si se ti grdno istripovao za to da ce ti poslati u Srbiju, zemlju dembeliju.

Ma ja mislim da si se ti grdno istripovao za to da ce ti poslati u Srbiju, zemlju dembeliju.

Ti bas podsticajno utices na okolinu:)

Podstaknut tvojom jednostranom, nepravednom i nicim izazvanom sumnjom - porucio sam komplet od 10 kertridza (34,99 GBP) i platio karticom.

Upravo sam dobio sledeci mail:

"We are pleased to inform you that your order - XXXXXXX - has been dispatched. You can now login and view your invoice online.

Your order has been sent by Royal Mail, 1st Class Post. Please allow upto 3 days for delivery before contacting us.

If you have any queries regarding your order please visit the Contact US section of our website"

super, drago mi je da neko ovako razmišlja. ajde javi da li rade kako treba i da li su uopšte došli. Ja koristim CISS sa čipovima, sada sam ih nabavio, dodju napunjeni i sa autoresetabilnim čipovima.

Poslednja izmena:
Pa ono sto sam ja video da kertridz za odredjeni model pixme kosta 4 funte meni nije jeftino posto refilovane kertridze za isti model kod nas imas vec od 4oo dinara.
Moja logika kad ti budu naplatili delivery, osiguranje, carinu od 2o % i posle toga 18% pdv i jos treba da odes do carine da to podignes, u zavisnosti od lokacije gde se nalazis ode i koji litar goriva. pa nikako mi se ne uklapa u tu definiciju jeftinije.
Ako nisi pazljivo citao evo ispejstovacu ti to oko postarine

Fast, Free UK Delivery - On EVERYTHING
kao shto pise lepo besplatno u okviru united kingdom-a
nemoj da se brinesh ima da ti naplate delivery po pouzecu.
takodje se nadam da si osigurao posiljku jer ne retko se drugarima desavalo da ostanu kratkih rukava, a carinici obraduju najblize.

Poslednja izmena:
Pa ono sto sam ja video da kertridz za odredjeni model pixme kosta 4 funte meni nije jeftino posto refilovane kertridze za isti model kod nas imas vec od 4oo dinara.
Moja logika kad ti budu naplatili delivery, osiguranje, carinu od 2o % i posle toga 18% pdv i jos treba da odes do carine da to podignes, u zavisnosti od lokacije gde se nalazis ode i koji litar goriva. pa nikako mi se ne uklapa u tu definiciju jeftinije.
Ako nisi pazljivo citao evo ispejstovacu ti to oko postarine

Fast, Free UK Delivery - On EVERYTHING
kao shto pise lepo besplatno u okviru united kingdom-a
nemoj da se brinesh ima da ti naplate delivery po pouzecu.
takodje se nadam da si osigurao posiljku jer ne retko se drugarima desavalo da ostanu kratkih rukava, a carinici obraduju najblize.

Hej, napisao sam vec da sam platio 34,99 funti za 2 kompleta, tj. 10 kertridza. To ukljucuje i prevoz do Srbije, zemlje dembelije. PDV sa carinom (pogledaj malo koliko kostaju te stvari!) je 19%. To je oko 4 hiljade dinara mozda koja banka preko toga.

Necu ici do carine da to podignem, jer je to postanska posiljka i posta to donosi u kucu. Nema delivery po pouzecu jer sam vec PLATIO - ti si me na to naterao. :) A i kad bih isao do poste - isao bih i u tvojoj varijanti da refilujem svoje sopstvene kertridze na kojima vise ne rade chipovi kako treba.

Sto se tice carinika koji obraduju svoje najblize, moze mi se desiti da na ovoj poledici padnem i slomim nogu kad budem isao da refilujem kertridze, pa je onda opet 1:1.

Sto se tice isporuke - citaj pazljivije - imas free delivery u inostranstvo za porudzbine vece od 30 funti. Ima i jos povoljnija varijanta - da porucis 4 kompleta (20 kertridza) za 45 funti - to cu raditi kada vidim kako sve funkcionise.

Poslednja izmena:
super, drago mi je da neko ovako razmišlja. ajde javi da li rade kako treba i da li su uopšte došli. Ja koristim CISS sa čipovima, sada sam ih nabavio, dodju napunjeni i sa autoresetabilnim čipovima.

Javicu, naravno. Hteo sam prvo da vidim da li je neko to vec radio, ali cini mi se da ne vredi cekati.

I guess that CISS stands for Continuous Ink Supply System? Right?

Roba iz inostranstva pa neocarinjena pa na kuĆnu adresu pa sa plaćenim transportom pa....
Očigledno se nisi nikad bavio uvozom robe

Sve preko 20e se carini to je sigurno. Pozvace te neko ko prima robu od ROYAl MAIL-a na nasoj carini i pitace imas li svog speditera ili da oni urade spediciju. To je vec nekih 5000-6000 za uslugu bez carine i PDV-a.

ne da se carini sve preko 20e nego ni carina i pdv nisu 19% vec oko 30%.

Tvoj entuzijazam je samo posledica toga sto ocigledno nisi nikad nista porucivao na kucnu adresu.

A moj stav je iskreno: Daj Boze da ti to stigne i prodjes kako si zamislio.
Ja nisam imao ni najmanje srece kod porucivanja postarinom iz inostranstva.
Naplatili su mi i pregled paketa i lezarinu neku i dostavu od centralne poste do kuce iako je sve bilo placeno, a carina i porez, posebno i morao sam da idem u centralnu postu 3 puta jer je poruceno 20 sim kartica, a 20 sim kartica jednom coveku ne treba nego to je "sigurno za neku firmu"... i da ne pricam sta sve moze da se desi jos sa salterskim i carinskim sluzbenicima.

Aj pa srecno.

Roba iz inostranstva pa neocarinjena pa na kuĆnu adresu pa sa plaćenim transportom pa....
Očigledno se nisi nikad bavio uvozom robe

Nisam rekao da je neocarinjeno - tu bi trebalo da se primenjuje opsta carinska stopa (ako si ikada u zivotu video Carinsku Tarifu) od 1% i + PDV. Sta ce carina uraditi - videcemo, ako ne bude OK ubedicu ih da grese.:) Transport je placen - ako ne verujes meni, vidi uslove na sajtu.

Ja jesam strucnjak za uvoz (i izvoz) robe i time se bavim u zivotu. Poslednji posao koji sam zavrsio u petak - bio je uvoz od 41 milion USD od ispostave u Svajcarskoj jedne multinacionalne kompanije iz Hong Konga.

ne da se carini sve preko 20e nego ni carina i pdv nisu 19% vec oko 30%.

Tvoj entuzijazam je samo posledica toga sto ocigledno nisi nikad nista porucivao na kucnu adresu.

A moj stav je iskreno: Daj Boze da ti to stigne i prodjes kako si zamislio.
Ja nisam imao ni najmanje srece kod porucivanja postarinom iz inostranstva.
Naplatili su mi i pregled paketa i lezarinu neku i dostavu od centralne poste do kuce iako je sve bilo placeno, a carina i porez, posebno i morao sam da idem u centralnu postu 3 puta jer je poruceno 20 sim kartica, a 20 sim kartica jednom coveku ne treba nego to je "sigurno za neku firmu"... i da ne pricam sta sve moze da se desi jos sa salterskim i carinskim sluzbenicima.

Aj pa srecno.

Nisam rekao da se ne carini - carina je 1%. Ako to sa PDV bude i 30% - i to bi bilo povoljno.

Prema zakonu o spoljnotrgovinskom poslovanju, mozes uvoziti robu u kolicinama koje odgovaraju potrebama jednog/tvog domacinstva. Sve preko toga mozes uvoziti preko firme registrovane za spoljnu trgovinu ili preko firme/zanatske radnje kojoj ta roba sluzi u proizvodnom ciklusu. Registrovane firme i radnje placaju porez - u tom grmu lezi zec. Ne mozes se, dakle, baviti uvozom-izvozom ako nisi registrovan za to i ako firma/radnja ne placa porez drzavi iz svog poslovanja. Tako je otprilike i u svim uredjenim drzavama.

Za 20 SIM kartica - naravno da su mogli da ocene i ocenili su da toliko nije potrebno za tvoje domacinstvo, PTT je prekinula rutinski proces, posao je prebacen nekoj spediterskoj firmi (koja ti je takodje naplatila neke pare), morao si da dokazujes sta je u pitanju i onda si morao da se zezas sa oholim i neljubaznim salterdzijama koji jedva cekaju da nekom "prodaju pamet". Pretpostavljam da je otprilike tako bilo, to je uobicajeni model.

I carina i PTT (i spediteri) 'oce ponekad ili cesto da odrezu previsoke troskove na tvoju stetu - to se i meni desavalo ali uspevao sam cesto da ih "ubedim" u suprotno.

Ali ljudi, pitao sam imate li iskustva sa takvim kertridzima, a ne kako da ih uvezem!

Ako to prodje i ja bih porucio neki ciss za sebe. Bez zezanja.

Ne znam kako rade ti kertridzi ali se iskreno nadam da ces nam ti reci :)
Pa da porucujem i ja :)

ja uvozim sve CISS-eve i imam dobre cijene. Recimo na 21, 22 kertridže smo ugradili već nekoliko stotina CISS-eva.
You have right, CISS means Continuous Ink Supply System. Usput ja sam uvezao nekoliko puta više različitih stvari i na mnogim nisam platio niti carinu niti porez, svakako uvozio sam kao fizičko lice a slali su mi običnom poštom. Čak sam jednom prijatelju kupio Night Vision, noćni snajperski nišan vrijednosti oko 850€. Ljudi lijepo raspakovali i grunuli u obični paket a ja ga dobio na kućnu adresu, čika poštar donio i kaže Selžo, tako mi ponekad tepaju, eve sinko za tebe nešto stiglo. Ovdje taj isti night vision košta oko 1800€. Tip me mrtav ladan častio 200€.

E onda sam ja qrate srece :)

Poslednja izmena:
Stiglo

Dobio sam posiljku ink kertridza od Inkredible. Platio sam samo neke troskove u iznosu od 65,80 dinara - dakle nije naplacena carina i PDV. Mozda to nadlezni caste za Srpsku novu godinu, ili su lose procenili vrednost jer nije bilo fakture - ne znam sta je i ja se necu buniti.

Sve me je kostalo manje od 3.800 dinara za 10 kertridza.

Slika jednog kertridza je u prilogu. Na zadnjoj strani kertridza pise "Made in China". Sada vidim da takve kertridze prodaje vise firmi u UK. Pretpostavljam da ipak ne bi prodavali nesto sto nema odredjeni nivo kvaliteta. Inkredible mi pise u Dispatch Note:

"Quality is Key. We guarantee all our compatible cartridges to be as good as genuine cartridges or your money back. We would like you to shop with us again, and tell your friends about us. You' ll only do so if the cartridges are good value. Which means low prices and high quality. Quality is our No. 1 priority!"....."

Kakav je kvalitet zaista - videcu kasnije kad potrosim jedan ili vise originalnih kertridza koji su u stampacu.

Prilozi

• Crtrge02.jpg
    Crtrge02.jpg
    71.7 KB · Pregleda: 82
Dobio sam posiljku ink kertridza od Inkredible. Platio sam samo neke troskove u iznosu od 65,80 dinara - dakle nije naplacena carina i PDV. Mozda to nadlezni caste za Srpsku novu godinu, ili su lose procenili vrednost jer nije bilo fakture - ne znam sta je i ja se necu buniti.

a ne sjekiraj se oni nikad ništa ne časte, dobro je da fakture nije bilo i da su poslali na fizičko lice. To je sve. A mislim da ti čak ni paket ne bi trebao biti otvoren.

a ne sjekiraj se oni nikad ništa ne časte, dobro je da fakture nije bilo i da su poslali na fizičko lice. To je sve. A mislim da ti čak ni paket ne bi trebao biti otvoren.

Otvarali su paket - oblepljen je onom trakom na kojoj piše "Pošta Carinjenja"

Cudno mala cifra s obzirom da meni nikada PPT Srbije nije uzimala manje od 2000 dinara, ponajvise zbog spediterskih usluga. A uvek su bile fakturisane ~20$ stvari. Nikakvo ubedjivanje ne pomaze jer postin vozac dodje sa paketom i trazi otkupninu toliko i toliko para ako hocu paket. Nikada nisam ni imao nameru da se ubedjujem sa vozacem jer na kraju krajeva budem srecan sto paket uopste stigne, a pogotovo srecan zbog njegove sadrzine :)

Poslednja izmena:
Dobro, priznajem pogresio sam.
Drago mi je da te nije drzava osakatila. Ko zna mozda si sretjne ruke.
Napisao sam ti ono jer je to put kojim su mene potshishali par puta.
Poslednji put kad sam naruchio disk mano negre 1vi album. Teo dechko original.
Disk me koshtao oko 40 tada dm i platio sam josh skoro 1oo drzavi. Od tad se zarekoh necu da im dam dinar vishe ikad.

Cudno mala cifra s obzirom da meni nikada PPT Srbije nije uzimala manje od 2000 dinara, ponajvise zbog spediterskih usluga. A uvek su bile fakturisane ~20$ stvari. Nikakvo ubedjivanje ne pomaze jer postin vozac dodje sa paketom i trazi otkupninu toliko i toliko para ako hocu paket. Nikada nisam ni imao nameru da se ubedjujem sa vozacem jer na kraju krajeva budem srecan sto paket uopste stigne, a pogotovo srecan zbog njegove sadrzine :)

Izgleda da posta u tvom mestu gresi u postupku i to na tvoju stetu. Ako se radi o manjim paketima, ili o paketima manje tezine, ili se postupak pred carinom ne komplikuje zbog necega, nema razloga da PTT angazuje speditera.

Mozda sam malo zakasnio sa svojim pitanjima, ali da krenemo redom...
Zost jesi vec isprobao te ketridze, imas li kakav feedback?
Ja sam pre par dana kupio pixmu 4500 i zvao neku firmu pre toga da pitam da li imaju i ciss za nju i kazu sve ima. Danas kad sam potrosio boje, zovem ih a oni redom svi kazu da su izbacili iz prodaje sve modele ciss-a sto su imali jer nikako nisu mogli da rese problem razmazivanja crne boje. Kazu da su stavljali razne vrste mastila i nista nisu uspeli, te su na kraju vratili novce nezadovoljnim kupicma.
Ja trosim 20ml od svake boje nedeljno i nema sanse da ih dopunjavam....
Magarac imas li neko resenje?
Skupo mi je da kupujem original, skup mi je i refil, jedina varijanta je ciss. Predlozili su mi da kupim Epson R280 on je u klasi ove pixme kazu...a imaju dobro resenje za ciss...Dao sam pre par dana 7500 za pixmu, pa sad da je likvidiram i to mi je nerentabilno...zato, da se vratim na pitanje...Ima li dobar ciss za pixmu 4500?
Unapred hvala.
PS
U koliko neko ima ili zna gde ima, ako moze neka mi javi sto pre...

Ja imam CISS za njega i dodje sa autoresetabilnim čipovima, radi super. Prodao sam ih.... blage veze nemam koliko.

Suleman,

Izvini zbog kasnog odgovora, nisam bio nekoliko dana na kucnom mPC niti u prilici da pratim forum.

Inkredible kertridze jos nisam probao - stari originali se jos uvek drze, mada su 3 (od 5) na minimumu.

Javicu se kad dodje do zamene.

Nazad
Vrh Dno