Šta je novo?

Info Za Hg Spot

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Zbog odluke upravnog odbora HG spota u Zagrebu od 20.09.2007 god. da se zatvori prodavnica u Beogradu, obaveštavamo kupce da se za reklamacije na proizvode za koje je uvoznik bio Hg spot Beograd, obrate servisu preduzeća Mikros Internacional na adresi Takovska 45a u Beogradu, telefon 011/3292-826, a za ostalu robu servisima ovlašćenih uvoznika koji se nalaze na deklaraciji i garanciji kupljenih proizvoda. Hvala na ukazanom poverenju uz izvinjenje za moguće neugodnosti.
Zaposleni Hg spota Beograd //20.9.2007//
Toliko o HG spot-u.

:cuss: a jel pise negde razlog zasto??[mada mogu pretpostaviti zasto]

Ja sam kod njih u Dubrovniku kupio monitor i kada sam to obavljao, decko koji je glavnii u toj filijali mi je rekao kako ce HG spot otvoriti svoje predstavnistvo (ne fransizu) u Bg-u i celom balkanu i tako postati lider na tom prostoru...Kada ce to biti i da li je ovo uvod ne znam ali mi mirise na to :)

Ja sam kod njih u Dubrovniku kupio monitor i kada sam to obavljao, decko koji je glavnii u toj filijali mi je rekao kako ce HG spot otvoriti svoje predstavnistvo (ne fransizu) u Bg-u i celom balkanu i tako postati lider na tom prostoru...Kada ce to biti i da li je ovo uvod ne znam ali mi mirise na to :)
zanimljiv info,samo neka pozure

Poslednja izmena:
velika konkurencija u samom BG + ne tako povoljne cijene = katanac na vrata.

pa de si ti do sada Lugal :)
inace dobar ti monitor :D

mislim da je razlog zatvaranja ovo sto je rekao The_Grunf
ali imali su neku robu koja nije mogla nigde da se nadje
ali zato su usice stvarno bolele :)

Poslednja izmena:
Meni je najvise zao zbog toga.Lepo si napisao.Imali su robu koju nisam mogao da nadjem nigde osim kod njih.Shteta.

Neznam koja je politika asortimana i cena koju HG spot vodu u CRO,
ali su ova dva kljucna faktora za uspesno poslovanje svake trgovinske firme katastrofalno vodjeni u BG
Prvo asortimana ocajan...
Zalman coolere sam pre mogao nabaviti preko malih oglasa kod djoleza nego kod njih koji su shatro uvoznici istog. Takodje cene su u najmanju ruku bile bezobrazno visoke.
Tako da ...
katanac je samo logican sled dogadjaja

Srećan im put. Samo da nas sada Djolez egzekutor ne izda, pa da ostanemo bez Zalman programa.

Djolez je Ok lik.
I do sada se kod njega mogla nabaviti roba iz Zalman programa koja se kod ovih "profesionalaca" iz HG spota cekala u nedogled

Daleko im lepa kuca! Kakve su im bile cene i rokovi isporuke nisu ni zasluzili da imaju prodavnicu.

Jos jedna vazna upadica, a vi kako hocete...
Lepo se skupimo, mi sa foruma, i napravimo spisak komponenti koje hocemo da kupimo...nekoliko ljudi sedne u kola ili nesto slicno i ode do Iloka, koji je na granici sa Srbijom i tamo ima HG spot...pokupujemo sve komponente i prijavimo ih na Hrvatskoj granici kako bi nas oslobodili poreza (18%)...na nasoj granici mahnemo carinicima sa osmehom jer smo u prolazu do Novog Sada pa da ne obilazimo oko granice mi smo prosli kroz Hrvatsku...i na kraju se isplati i gorivo i put i komponente i ajoooooj zabole me glava kolika usteda :)...Sta mislite kako sam ja kupio skup monitor? samo pssssst :)

p.s. zaboravih da garancija vazi u svakom slucaju, a naravno i ovde kod nas kad budu imali predstavnistvo

Lepo se skupimo, mi sa foruma, i napravimo spisak komponenti koje hocemo da kupimo...nekoliko ljudi sedne u kola ili nesto slicno i ode do Iloka, koji je na granici sa Srbijom i tamo ima HG spot...pokupujemo sve komponente i prijavimo ih na Hrvatskoj granici kako bi nas oslobodili poreza (18%)...na nasoj granici mahnemo carinicima sa osmehom jer smo u prolazu do Novog Sada pa da ne obilazimo oko granice mi smo prosli kroz Hrvatsku...i na kraju se isplati i gorivo i put i komponente i ajoooooj zabole me glava kolika usteda :)...Sta mislite kako sam ja kupio skup monitor? samo pssssst :)
Pa to možemo i u Rumuniji, bez straha da popijemo štanglu po glavi, ciglu po šofer šajbni :eyebrows:

Poslednja izmena:
22%:D

Pa to možemo i u Rumuniji, bez straha da popijemo štanglu po glavi, ciglu po šofer šajbni :eyebrows:
Neces u Iloku dobiti stanglu po glavi veruj mi.I prodavnica im je puna i dobijes nazad pdv i korektni su.

Sve sto su imali je Zalman i skupi Tagan. Koliko bi to bilo jeftinije od ovdasnjih cena?

Prilozi

• Zalman cenovnik.jpg
    Zalman cenovnik.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 192
scouser brate, pa što ne uze tamo neki Fortron, Hiper ili Tagan jeftino, kada je tako.

Poslednja izmena:
Stvarno mi je smor da idem tamo,smor mi je i do bg da dodjem,nesto sam se navikao na city expres:D
Inace stvarno stoji ono za stanglu a nekad pdv moze nazad a nekad ne...
A da su ovde bili katastrofa sa cenama,to stoji.

Poslednja izmena:

Ne možeš dobiti povrat PDVa ako na ulazu u Srbiju ne prijaviš robu koju si kupio. E sad, ako prijaviš da si nešto kupio, oni ti traže račun. Ako je račun veći od 100e plaćaš carinu, a to je 38% od cene artikla. Pre 2 nedelje sam probao da ih prevarim ali sam dobio par ljutih pogleda, zabranu izlaska iz Hrvatske (baš u Iloku kupio digitalac+punjač+mem) na svim prelazima....tako da...

Ne možeš dobiti povrat PDVa ako na ulazu u Srbiju ne prijaviš robu koju si kupio. E sad, ako prijaviš da si nešto kupio, oni ti traže račun. Ako je račun veći od 100e plaćaš carinu, a to je 38% od cene artikla. Pre 2 nedelje sam probao da ih prevarim ali sam dobio par ljutih pogleda, zabranu izlaska iz Hrvatske (baš u Iloku kupio digitalac+punjač+mem) na svim prelazima....tako da...
Cekaj, kakve veze ima prijava na srpskoj granici?
Zar nije dovoljno da ti u prodavnici ispune obrazac za povracaj, ti to pokazes na granici kad izlazis i zemlje i to je to?

Poslednja izmena:

U januaru sam kupio laptop i dobio sam povrat pdv, nisam platio nikakvu carinu i ne moras da prijavis nista na srpskoj granici da bi dobio povrat pdv moras samo da overis na hrvatskoj granici obrazac za povrat pdv-a koji si uzeo u prodavnici. S tim overenim obrascem se lepo vratis u prodavnicu gde si izvrsio kupovinu i uzmes pare i to ti je to.

Poslednja izmena:
U januaru sam kupio laptop i dobio sam povrat pdv, nisam platio nikakvu carinu i ne moras da prijavis nista na srpskoj granici da bi dobio povrat pdv moras samo da overis na hrvatskoj granici obrazac za povrat pdv-a koji si uzeo u prodavnici. S tim overenim obrascem se lepo vratis u prodavnicu gde si izvrsio kupovinu i uzmes pare i to ti je to.
Tacno tako,nasa carina sa tim nema nikakve veze.

Roba na koju dobijaš povrat PDVa mora da IZAÐE iz Hrvatske da bi sve to funkcionisalo. Dok sam na Hrvatskoj carini popunjavao obrazac sa carinikom rekao mi je da se javim "srbijanskom kolegi koji će regulirati ostatak..." Ako su varali mene varam i ja vas, ali tako je bilo. Na kraju sam aparat i ostalo ostavio kod drugara iz Hrvatske koji mi je uveče sve preneo bez problema ali i bez povrata PDVa.

@Ryo: Novac od povrata PDVa ti daju u radnji u kojoj je kupljena roba, a ne carinici.
@astan: Rekoše mi da roba mora izaći iz zemlje...a i mi iz oftopika.

E ovo ima veze sa stvarnoscu kao i da ja zavrsavam faks za mesec dana :)
Nego, uradio sam sve sto sam naveo tako da nije potrebno pisati gluposti...u prodavnici popune pdv obrazac i na granici zemlje iz koje izlazis dobijas potvrdu da je roba napustila zemlju i da je povracaj pdv-a moguce izvrsiti...na granici zemlje u kojoj si drzavljanin (granica moze biti udaljena 100m a moze i hiljadu kilometara npr. ako izlazis iz Hrvatske a Japanac si) ne prijavis to sto imas u dzepu, gepeku, ili u skrivenoj pregradi i niko ti ne trazi da platis carinu, osim ako te ne pregledaju detaljno i ne prihvate tvoju laz (naravno da probas da lazes) da je to tvoje odavno i da to nisi kupio u zemlji iz koje dolazis....Nakon svega ovoga sto je u sustini malo ali nekim ljudima treba objasnjavati puno...vratis parce papira (pdv obrazac) u prodavnicu u kojoj si kupio opremu i oni ti vrate pdv...u nekim zemljama nije potrebno obrazac slati u tu prodavnicu nego je moguce na njihovoj granici odmah dobiti povracaj (o tome se treba raspitati u zemlji u kojoj kupujes tj. u toj prodavnici)...pored svega ovoga neko trazi da neko dostavi obrazac jer ne rade povracaj preko poste :(...

Koliko sam objasnjavao zaboravio sam i sta sam napisao a ne mogu ponovo da citam :)...tako da ako nekome nije jasno nek postavlja podpitanja...osecam se kao na ispiti...ubi me ovaj oktobarski i oktobar II iscekivanje :)

Nazad
Vrh Dno