Šta je novo?

Info Za Hg Spot

Od Hrvatske do Japana je mnogo više od 1000 kilometara.

Nadam se da će nam Eurolink pomoći da brzo zaboravimo HGspot ;)

ne znam zasto zalite za hg spotom,zivim 50m od njih i jednom sam samo svratio da kupim produzni kabal za usb,koji svuda kosta 150din,a lik mi kaze imas od 550 i 700din,lepo se okrenem i kazem dovidjenja...sve im je bilo skupo a i to sto su imali uvek smo se dovijali na razlicite nacine da nabavimo;)tako ce biti i u buduce

ovo sa Ilokom funkcionise perfektno, probano mnogo puta :D

Nego, mene interesuje sta i kako preneti nesto krupnije, tj. skuplje od 100e,... Moze ako su komponente pa podje nekoliko ljudi pa se to rascepka, ali kako preneti jedan laptop bez placanja 38% nasoj propaloj drzavi a uzeti i povrat pdv-a? :)

Pitanje se moze postaviti drugacije, kako nasim carinicima precutati jedan laptop?

Sa druge strane samo da Vas obavestim da su carine sada sinhornizovane, njihova i nasa, svako vece se uporedjuju podaci o tome sta je prijavljeno kod Hrvata na izlazu a sta kod nas na ulazu... pa eto cisto da znate ako neko pokusa pa se obraduje da je uspeo a ono neko kuca na vrata...

ps puno srece :))))

Poslednja izmena:
...

Možda su kod vas u Sremu sinhronizovali, ali ovde u Zapadnoj Bačkoj nisu. :D ,) :smoke: :wave: Ne da se donosi... :-devil-:

P.S.
Ovo se odnosi i na Mađarsku.

Poslednja izmena:
ovo sa Ilokom funkcionise perfektno, probano mnogo puta :D

Nego, mene interesuje sta i kako preneti nesto krupnije, tj. skuplje od 100e,... Moze ako su komponente pa podje nekoliko ljudi pa se to rascepka, ali kako preneti jedan laptop bez placanja 38% nasoj propaloj drzavi a uzeti i povrat pdv-a? :)

Pitanje se moze postaviti drugacije, kako nasim carinicima precutati jedan laptop?

Sa druge strane samo da Vas obavestim da su carine sada sinhornizovane, njihova i nasa, svako vece se uporedjuju podaci o tome sta je prijavljeno kod Hrvata na izlazu a sta kod nas na ulazu... pa eto cisto da znate ako neko pokusa pa se obraduje da je uspeo a ono neko kuca na vrata...

ps puno srece :))))

Ja sam u januaru preneo laptop i prijavio sam ga na Hrvatskoj granici a na nasoj nisam tj. da me je neko pitao rekao bih da je to moj licni laptop i nije bilo nikakvih problema.

pa... mene vec imaju na ziceru tako da... :)

Pa zar i tebe sine Brute?:p

Bilo je neke price o saradnji carina sa obe strane Dunava(mislim na uporedjivanje podataka koje sta izneo iz Hrvatske i overio izjavu za povrat PDV i prijave za carinu u Srbiji-ako iznos prelazi 100 e) ali ja nisam imao takva iskustva.

pa rade to sada cini mi se svuda,... verovatno kako je bila ona frka sa carinicima nedavno,...
zavisi i koliko su kada raspolozeni da se ganjaju sa nekim, ako si izneo jedan laptop mozda i nece, ali ako si isao svaki dan... :D :D :D :D leeeleeee qq

Na Zapadu ništa novo

Ovde sve po starom. Donosi se samo tako... :-devil-: Mi smo slepo crevo kao opština, pa takva i carina. :p

;)

Ne moraš uopšte. Ovde prometa ima jedva, pa pošto ne rade godinama ništa, ne rade ni sada. :D Znaju oni da verovatno prenosiš nešto ilegalno, ali im se ne isplati da pretresaju i drndaju se zbog hiljadu ili dve evra, a možda i ne nađu ništa, pa se džabe umaraju ;). Ko donosi jednom nedeljno od preko ne pregledaju uopšte ili samo pitaju reda radi. E sad, kad bi krenuo da ideš svaki 2-3 dan, odmah bi bio sumljiv (osim ako ne poznaješ carinike :D) i pregledali bi te 100%. Ovako ne pregledaju, a Batina je jako mali prelaz, i ovako većina ide na Bogojevo ;).

P.S.
Za vreme Slobe, ovde su na Bregu išli kamioni, iako prelaz nije za teretna vozila. Zamisli kad su to mađarski carinici dozvoljavali, šta se radilo (javna tajna u celom gradu). :wave:

ne cudi mene nista, i danas znam ko ide KOMBIJEM pa nikome nista!

ali se zato carinici snabdeju jeftinim kompletnim kupatilima i sl. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno