Šta je novo?

Info lista za windows

silverglider

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poena
770
Verujem da medju posetiocima Benchmarka ima ljudi koji se bave vec neko vreme programiranjem (manje ili vise uspesno :D) i onih koji tek zele da teorijski ili prakticno urade nesto na tom polju. Zbog ovih drugih bih molio ove prve :) da mi pomognu da odrzimo po jedan sticky thread u kojem bi bile navedene aktuelne alatke i biblioteke, te linkovi ka njima (ukoliko postoji sajt za podrsku i/ili download). Naravno, cilj je se verzije i linkovi apdejtuju vremenom; zato ce tih par threadova u "programiranju" biti 'sticky'. Kad kazem threadovi (znaci mnozina), mislio sam na jedan thread po OS-u; dakle, jedan thread za windows, drugi za linux, treci i cetvrti ako treba, vicite :) Posto ne bi bilo lose da ta lista aktuelnih stvari bude uvek u prvom postu, mislim da je OK da se posalje mail meni (ili nekom drugom moderatoru zaintersovanom da ucestvuje u predlogu), da se taj prvi post edituje i apdejtuje, dok komentari mogu komotno da idu u nastavku threada.

-=> Alati i biblioteke za windows okruzenje <=-

C/C++
-> Microsoft Visual C++
-> Borland C++ Builder
-> IBM VisualAge C++
-> Watcom C++
-> Symantec C++

Pascal
-> Borland Delphi
-> TMT Pascal

Java
-> Borland JBuilder
-> Microsoft Visual J++
-> IBM VisualAge Java
-> VisualCafe
-> Sun ONE Studio 4 (ex Forte)

Basic
-> Microsoft Visual Basic

Baze - klijenti
-> Microsoft VisualFox
-> PowerBuilder

Baze - serveri
-> Oracle
-> Microsoft SQL Server
-> MySQL
-> Sybase

Script jezici
-> PHP
-> XML
-> ASP

Sta su softverski zahtevi za Apache, PHP i MySQL?

Do sada sam se stekovao na faksu ali zelim da tu stvar
imam i kuci. Znam kako da dodjem do CD-a sa Apache,
PHP i MySQL ali da li bi trebalo jos nesto da znam?
(Npr. da moram da instaliram jos neki OS osim WinME.,
da treba da trazim verzije za Win i sl.)

Mozda je pitanje neuko ali uvek je tu "delete post".
(anyway, voleo bih da dobijem odgovor, makar mail-om,
pre nego sto se to desi)

Softverski zahtevi? Pa upravo to sto si naveo - Apache kao web server, PHP skripting i MySQL kao baza. :)
Naravno da se podrazumeva da stavis Win32 verzije ovih paketa ako ces da teras neki Win. Bolje predji na NT/2K/XP ako ces da teras kucni development, mada meni lepo radi i sa WinME i sa XP.

Pitanje ti na mestu, ali u pogresnom thread-u. Barem se meni tako cini. Pa bi cika silver mogao da splituje ovo u novu temu ako smatra da je to potrebno naravno ;)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Softverski zahtevi? Pa upravo to sto si naveo - Apache kao web server, PHP skripting i MySQL kao baza. :)
Naravno da se podrazumeva da stavis Win32 verzije ovih paketa ako ces da teras neki Win. Bolje predji na NT/2K/XP ako ces da teras kucni development, mada meni lepo radi i sa WinME i sa XP.

Pitanje ti na mestu, ali u pogresnom thread-u. Barem se meni tako cini. Pa bi cika silver mogao da splituje ovo u novu temu ako smatra da je to potrebno naravno ;)

Bah! Odgovor je zakasnio oko mesec dana. Sto se mene
tice, moderatori (koji se veoma azurno bave optimizacijom)
mogu slobodno da obrisu moje komentare na ovu temu.

Pazi kad sam tek sad primetio ovo pitanje; odgovor verovatno nisi dobio posto si ga postavio na pogresnom mestu - trebao si da zapocnes lepo novi topik i pitas ljude sta te interesuje.

Java: NetBeans, Eclipse (besplatni i odlični)
C#: VS. Net, SharpDevelop (besplatan a odličan, preveden i na srpski)

izvinjavam se što ne ostavljam linkove, nemam kad da guglam

Nazad
Vrh Dno