Šta je novo?

Industrija igara

Život i jeste renta, ništa se ne nosi u grob

I šta je loše u tome da prodaš igru koju si prešao? I tako isto kupiš neku drugu polovnu? Zar to nije bio jedan od selling pointa, što se kaže, prethodnih generacija konzola, bilo i na Sony prezantacijama? 🙂
Neka ja se svemu ovome radujem, samo ce se povecati broj PC igrac jer trenutno i tako PC koji ima perfomanse konzole kosta mozda 500e vise od konzole a igre dzabaka. Korisnici koji su kupovali koriscene igre i tako ne bi kupovali nove orginale, ovako kupe pc gomila igara dzabaka i vozi misko. Mada prodaju se i komplet nalozi sa igrama. Moj kum stalno kupuje tako nekako ako sam ga dobro skapirao.

Pa da, videli od Netflixa...videli da ljudi pasu ta gov**, pa naravno da ce sada svi polako.
Sve polazi od onoga: "Koga jos briga za to."
Das prst, znaj da ces na kraju ostati bez ruke 🙂

Da se podsetimo jedne mudre izjave i kukanja direktora Amazona, Majkrosofta, Epika što ni pored toliko ulupanih milijardi nisu u stanju da naprave gejming platformu
Valve Just Did Nothing and Won

Ja bih radio njihov posao za 10x manju platu sa istim uspehom

Verovatno ce uvek na tim pozicijama biti ljudi koje je pregazilo vreme i koji ne kapiraju sta se trazi kod mladjih generacija.

Ko je bre mlađi? 😀 I PC gejmeri su u proseku sredina 30-ih, negde manje, negde više

Pre neki dan sam s kolegama pričao na tu temu, jednog mrzi da gleda bilo šta van Steam-a. Radije će kupiti tamo na nekom solidnom sniženju nego uzeti na Epic-u za džabe. Kaže nije vredno cimanja.

I dalje verujem da u M$-u nisu toliko prolupali da ovo uvedu za celu platformu, veće su šanse da prodaju rešenje izdavačima koji to hoće

Prosecan PC gamer je star 39 godina, jos par meseci sam u suvom proseku 😀
A GTA serijal najpopulariniji. Sta je sa ljudima, 40god a lozese na romatizovne krimi price sa influenserima u glavnoj ulozi 😁 GTA 5 je imao likove koji mogu da budu neki krimi likovi, GTA6 sta je bre ono kim kardasijan i baka prase 🤣 i to zele da igraju gejemri od 40 banke, kuku.

A GTA serijal najpopulariniji. Sta je sa ljudima, 40god a lozese na romatizovne krimi price sa influenserima u glavnoj ulozi 😁 GTA 5 je imao likove koji mogu da budu neki krimi likovi, GTA6 sta je bre ono kim kardasijan i baka prase 🤣 i to zele da igraju gejemri od 40 banke, kuku.
Za osobu kojoj je nick “pirate king”, mnogo ti nešto smeta “romantizovanje krimi priče” 😀

I svaka ti čast ako misliš da se GTA 6 neće igrati 😂

Može GTA 6 da obori sve rekorde i opet da ti ne legnu likovi ili taj influenserski fazon. Jedno nema veze s drugim. A prozivka za nick jeste simpatična, samo nije baš neki argument. 😀

Ključna stvar u temi je ovo što je objavio Xepoj87, PC gejming zaista odumire ovog puta ali ne zbog toga što nema igara i što se slabo prodaju igre nego zato što je klijentela sve starija i starija, a mlađe baš i ne interesuje preterano ni PC gejming ni konzolni gejming već samo mobilni telefoni. Zato i jeste Google juče izbacio novi Chromebook tj. Androidbook a i Apple sa svakom iteracijom sve više i više integriše uređaje jer novi korisnici očekuju da ono što su radili na telefonu nastave na laptopu/desktopu inače ga neće uopšte ni koristiti. Ovo važi i za gejming.

Može GTA VI ne znam šta da postigne, ovo se sve dešava u suton "velikog" gejminga na PC i konzolama, bukvalno labudova pesma. Kada ljudi poput mene napune 50 (ja sam prosečan PC gejmer, imam 40 godina) krenuće ozbiljan pad brojeva i prodaje.

Za osobu kojoj je nick “pirate king”, mnogo ti nešto smeta “romantizovanje krimi priče” 😀

I svaka ti čast ako misliš da se GTA 6 neće igrati 😂
Ne mogu tu igru da dozivim ozbiljno sa ovim influenserima u glavnoj ulozi 🤣

@pmb
PirateKing nije neozbiljan nick 😁 Na kraju krajeva svako ko korisiti PC u manjoj ili vecoj meri je Pirat, a ja sam u uglavnom pirat jos od komodora 64, amige 500 😁

@Envoy
Kakvo sumorno predvidjenje, samo to se nece desiti apsolutno nikada. Niko ne ispusta telefon iz ruke ako nema neka pametnija posla, ni starno ni mlado. Jednostavno ubijaju vreme kada nemaju sta da rade i nista vise od toga. Ima tu po malo i nekog ozbiljnog gejminga nije da nema, ali nista kriticno, uglavnom je to ubijanje vremena.
Ako racunamo normalne ljude a ne one sto nisu u vinklu, ako zele da igraju neku igru nece cmiljIti u ekran telefona nego ce to resiti tako sto ce kupiti PC ili konzolu. Da je to tvoja prognoza tacna Nintendo bi odavno udario kljuc u bravu jer neveruje da je prosecna starost nintendo korisnika 40 banke.

Nazad
Vrh Dno