Šta je novo?

Industrija igara

Suska li se mozda iz Capcoma o Remake Dino Crysis ?

samo sigurno i ekstremno isplativo...
dino na zalost, nije "dostojan"
ali zato ista igra sa zombijima po 16ti put - hell yeah

Pa doneli su nedavno OG Dino 1&2 na Steam... ali i nakacili ******sku Enigma zastitu na njih 🙄

Nešto kontam za koje igre traže lovu na Steamu i podsetim se da su nekada igre stare po 20 godina postajale abadonware, a danas bi Blizzard i co da ušićare neki evro na igrama starim preko 30 godina. Evo jedne igre koju još uvek možete preuzeti besplatno, prava retkost u današnje vreme.

Danas bukvalno provuku kroz nano bananu ili neki sličan ai tool i nalepe 30 evra ko dobar dan, ko ovo zlo od remastera:

Da stavim stvari u perspektivu, 1997. kada sam ja bio dete u prvih nekoliko godina igranja na PC platformi, igra stara 30 i kusur godina je bila ova: https://en.wikipedia.org/wiki/Spacewar O njoj smo učili u školi, prva video igra. A mi smo igrali Tomb Raider, Descent, Jedi Knight, rane 3D igre. Danas i dalje igramo te metuzaleme ali mnogo manja je razlika između jednog Deus Ex i Cyberpunk 2077 nego li Deux i neke igre iz 1980-te, to mahom bile tekstualne avanture.

1996. godine izašao prvi Tomb Raider, 30 godina prošlo. Pong je 1996. bila igra stara samo 24. godine.

Poslednja izmena:
Otpuštanja i u Epiku.

Today we’re laying off over 1000 Epic employees. I'm sorry we're here again. The downturn in Fortnite engagement that started in 2025 means we're spending significantly more than we're making, and we have to make major cuts to keep the company funded. This layoff, together with over $500 million of identified cost savings in contracting, marketing, and closing some open roles puts us in a more stable place.

Na šta su (smo) spali, od UTa do Fortnighta.

Moguce da je uglavnom CS. Trenutno postoji snazan push da se umesto ljudi tu postavi AI, svi to guraju maksimalno. Mislim svuda primena AI pravi probleme ljudima, ali narocito kada je podrska u pitanju. Majstori i drugi fizicki radnici misle da su bezbedni, docice djavo i po njih samo polako 🙂

Marathon je remek delo,igram,iz prve ruke a ne baba vanga sa fake pages

Igra ima 1 veliki problem,previse je teska
Nema svako 10h dnevno da bi dobio purple i mogao uzivati u punom smislu

Ko igra exyu,username: Saorevi

Navodno, Gary izbacuje nezvanični Source 2 "SDK" koji je aminovao Valve i biće totalno besplatan svim game developerima

opa 🙂
In another landmark achievement in the world of video game piracy, the first title released in 2026 has been fully cracked by pirates. Resident Evil Requiem, a title that launched just 41 days ago, has had its Denuvo anti-tamper DRM completely removed by voices38, a notable figure in the piracy community.

Requiem had been previously unshackled via the Hypervisor method, a new alternative to Denuvo-locked games that has been making waves in the larger piracy community. That method has shrunk the total number of unplayable games by pirates considerably, though they are not considered "true" cracks due to their numerous workarounds and requirements.

Idemooooooo 😎😍😊
Ono što očekujem - da vidimo moja predviđanja, jeste Moskva (neki veći deo), hladna zima, i sistem Metro železnice tunela - open world, tj da možemo da lutamo tunelima gde hoćemo i kada hoćemo, mada to je teško za kontrolu narativa. Poređenja radi nešto kao Ori igre (jeste mi poređenje vala) koje imaju puno tunela i klaustrofobične su ali su nekako otvorene u smislu da možemo ići gde hoćemo.
Nedavno sam pročitao i drugu Metro (2034) knjigu, ostala je još treća.
Can't wait!

Blah, očekivao sam dosta od Exodusa, ali crafting neviđeno smara. Prve dve ostaju neprevaziđene, kec posebno.

Nazad
Vrh Dno