Šta je novo?

Industrija igara

Meni taj Ubisoft velika misterija

Imaju dijamant Division koji bacen u deponiju a forsiraju trash campanj naslove
Division 3 se ceka vekovima,imaju veliku bazu igraca

Samo treba da prate cod,svake godine malo sminke i novi naslov

Kupio sad cod bo7,igram mnogo ranked,isti bo6,malo izmenili boje,mape i nova tura

Sto se mene tice ovo je godsend.
Koliko je igara danas ustrojeno jer upravo devovi moraju sami sebe da cenzurisu, te voukzimom, te pravom ovih, te onih...
Ovako ce pojedinac moci da napravi igru kakvu je oduvek sanjao i da uziva u njoj a mozda i da proda/podeli sa drugima. Sto se mene tice ovo je konkurencija ovoj, danas, nikakvoj po kvalitetu industriji
Poslednja igra koja je plenila tom dusom koju pominjes je bio prvi Ori (and the blind forest cini mi se).

Jedino sto me brine jeste na koji nacin ce se ovo skladistiti i kakve masine i tehnologije traziti ne bi li radilo.

Pocinjem da mislim kako ce jedna od posledica AI-a biti jos dublja izolacija ljudi. Tj. izolacija unutar interneta.
Kakva takva igra napravljena po sopstvenom ukusu ce biti zanimljivija od vrhunske igre napravljene po opstem ukusu. To ce vaziti i za ostatak digitalnog sadrzaja.
I onda ce u jednom trenutku svi konzumirati samo sopstveni sadrzaj.
Kvalitet, soul?
Danas imamo filmove i muziku pa i igre kojima sve vise upravo to fali, a imamo nikad vise konzumenata svega toga.

Novo nije sve dostupno duša je tu ali u drugom vremenu iako i danas ima sadržaja koji ima dušu samo treba malo kopati. LLM je progres i mogu ljudi da se koprcaju koliko hoće on je tu da ostane i evolvira u nešto sledeće što će nailaziti na iste kritije kao i mašina za šivenje svojevremeno.

Ovako ce pojedinac moci da napravi igru kakvu je oduvek sanjao i da uziva u njoj a mozda i da proda/podeli sa drugima.
Videli smo kako su prošli itch.io, pa i Steam zbog NSFW igara, tako da će prodaja ići malo teže, bar kad su u pitanju popularne metode plaćanja. A iz istog razloga su veće šanse da će i ovi AI alati biti cenzurisani i bez opcije da napraviš baš sve što želiš

I pitanje je da li će AI dozvoljavati da se čačka postojeći IP.

Meni lično bi bilo najzanimljivije da zadam direkcije da napravi remake nekih davno zaboravljenih igara. Gde bi ostala "duša", ali tako nešto sigurno neće biti moguće.

LoL
Ovo već rade namerno.
Neka USA megakorporacija izbaci slop generator, odma uz neki subscription model, revolucija ovo ono
Kinezi onda urade to isto, al za džabe

Capcom izbacio Denuvo iz Resident Evil 4 i ubacio Enigmu. Krenuo je polako review bomb na Steamu, ljudi se žale na popriličan pad performansi, pogotovu na Steam Decku. Digital Foundry će da ispita stanje.

Uh, ako DF ne pomogne nista nece 😆

Pa prakticno su sada brand name PC, odnosno konkurencija steam boxu ili kako se vec zove.
Sa tim sto windows ima prednost kompitabilnosti sa igrama ali steam box perfomanse.
Ali da , ovo je poslednja faza u evoluciji konzola i njihov finalni oblik nakon silnih iteracija - PC samo bez mogucnosti menjanja kljucnih komponenti.

Naleteo na redditu, šta mislite, EA oglas za posao, ima šanse da dobijemo i Battlefield za Linux?
ova stavka
  • Chart a path for EA Javelin Anticheat to support additional OS and hardware in the future, such as Linux and Proton.

Mislis kolodjuti? BF odavno nije ono sto je bio.
Lepo opao broj igraca ovom novom, samo par meseci nakon releasa.

• Chart a path for EA Javelin Anticheat to support additional OS and hardware in the future, such as Linux and Proton.

Ovo jeste velika stvar, bez obzira sto je igra bezveze. Linux je konacno moguce koristiti ako nisi tehnicki pismen, Windows je sve gori - mozda ipak Linux na kraju ispliva na vrh. Ko bi rekao, pre 5-6 godina mi je to zvucalo nemoguce

Cuo sam da je ovakav i onakav ali kada mi se bude opet zaigrao GoT radije bih istrazio novi deo nego opet stari.

Dobar deo igre je asset flip iz GoT, znači reciklirali su ga samo i gurnuli agendu, to je to. Lepo izgleda, ali to je otprilike sve. Priča jednom glupa i dosadna.

Izdržao sam 9 sati u igri, od toga tri poslednja sata su baš bila neviđeno mučenje.

Klasičan primer za don't believe the hype.

Nazad
Vrh Dno