Šta je novo?

Industrija igara

Najzanimljiviji je deo sa ogledalima gde po modernim trendovima ispade lakse da menjas ceo enterijer jer sem RT-a kao da drugacije ne znas da ih prikazes.

Auuufff, ovo ce da se odigra momentalno kad izadje. Ajde mozda sacekam malo da se evenutalno popeglaju neki problemi ako iskoce nakon izlaska.

Ja i standardnu verziju igram bar 2x godišnje, mada se ovo ne igra zbog grafike... Ono što hoću je HL3, pa posle može da se i umire....

Ja sam do sada dvojku igrao 4 puta, cini mi se, sto je ubedljivo najvise od svih igara do sada. Epizode 1 i 2 sam presao po 2 puta.
Ti ako igras 2 puta godisnje, znas i svaku najmanju rupicu i pukotinu u celoj igri 😅

Meni zapravo pre HL3, fali epizoda 3, pa tek onda neka prave trojku. Pitanje je ocemo li ista od toga doziveti za svog zivota.

Iako u HL serijalu grafika nije presudna, svakako ce biti vrh da se odigra na unapredjenoj grafici. Poslednji put sam igrao dvojku sa nekim modovima koji svakako poboljsaju izgled i samim tim je prelazenje jos lagodnije.

Pre toga moram da ponovim Black Mesa, jer sam odigrao verziju bez Xen dela, a koliko vidim u rimejk verziji Xen procentualno donosi dosta vise gejmpleja nego sto je to bio slucaj sa originalom.

Ne verujem da cemo ikada videti HL3 kao zvanicni nastavak, mozda neki manji naslov u istom "univerzumu"
Da li Valve uopste imaju motivacije da rade na trojci ili uopste vecoj nekoj igri, jer su i HL1 & 2 igre koje su postavile neke standarde u industriji pa je za ocekivati da i HL3 bude isti.
I Rockstar je gledajuci unazad "zatajio" sa izbacivanjem igara (a imali su par fransiza) kada su videli da mogu da mlate ogromnu od jedne igre/projekta na duze staze.
Valve ne vidim zasto bi zeleo da radi na nekom ozbiljnom "gaming" projektu jer mlate ogromnu lovu uz "minimalni" trud sa Steam prodavnicom a pritom se sada polako i odlicno probijaju na hw polju sa Steam Deckom (nesto slicno su pokusali sa Steam Machine pa im nije proslo)
Cak i da zele, mnogo je tu ljudi koji su radili na og naslovima, koji su napustili studio, industrija se promenila a na takvom naslovu treba imati ljude sa iskustvom u zanru, kojih je malo.
Sve ono sto je pogodilo vece studije pre ili kasnije i sto ceka i CDPR i Rockstar je verovatno nesto za sta Valve ne zeli "jer su tako u mogucnosti" - bukvalno...

Pa izbacili su pre 4 godine HL Alyx, to što je samo za VR je druga stvar ali zašto preskakati činjenice.
Napravili su vrlo dobru VR igru, po mnogima i najbolju, bila je i meni najbolja do pre nedelju dana, kada je izašao Metro Awakening i def. preuzeo prvo mesto.

Iskreno ne verujem ni ja da cemo videti trojku, ali nada poslednja umire.

Doduse, spominjes neki naslov u tom univerzumu, a to smo zapravo i dobili kroz HL: Alyx. Nisam je ispratio mnogo, jer jos uvek nisam u VR fazonu, a nisam hteo sebi da kvarim ugodjaj jednog dana kad budem igrao. Doduse, mogao sam da ispratim ko je pravio i koliko ima veze sa OG ekipom iza prva dva dela, ali verujem da nema previse, ipak je proslo jako puno vremena od tada.

PS vec ga spomenu sammy dok sam pisao.

Nisam ni ja hteo da kvarim ugodjaj, bilo mi krivo što nikako nije stizala za PSVR2 jer PC sam tek letos nabavio, do tada sam koristio PSVR2 na PS5.
A bilo je priča da će doći na PS5 ali nema od toga ništa.
Nisam uzeo PC zbog te igre ali je bila druga koju sam instalirao i odigrao, jedva sam čekao da je vidim, igra je super i uživao sam baš u njoj, naravno da ima veze sa OG ekipom, tu je i Gordon Freeman i čuveni lik sa akten tašnom :D
HL igra u potpunosti, kao i prva dva dela, ništa tu nije off, radnja se dešava 5 godina pre HL2

Mislio sam na OG ekipu iza igre, tj developere, dizajnere i ostalo, a ne likove iz igre :)

Pa izbacili su pre 4 godine HL Alyx, to što je samo za VR je druga stvar ali zašto preskakati činjenice.
Napravili su vrlo dobru VR igru, po mnogima i najbolju, bila je i meni najbolja do pre nedelju dana, kada je izašao Metro Awakening i def. preuzeo prvo mesto.
Navlacis me na ovaj Metro a znam da cu na pola da batalim 🤣

NANI?!

@sammy
Da znam ali naslov je za VR, sto meni odmah ide za diskvalifikaciju, barem sto se igranja tice... I da, mislio sam na takve igre da cemo dobiti (an "HL" game u univerzumu) nego li "punokrvi" oficijelni HL3 nastavak...
Mozda gresim ali utisak mi je bio da je bio vise doradjen tech demo VR naslov.

Poslednja izmena:
^Samo nemoj da pomislis da je Valve iza toga :LOL:

Navlacis me na ovaj Metro a znam da cu na pola da batalim 🤣
Završih je juče, a vidi ... trip je nevidjen, atmosfera je na max. zaista, nije me istripovao toliko ni RE Village ni RE4, ni blizu.
Priča možda malo smara, lik stalno priča sam sa sobom ili sa nekim, nervira me malo taj anglo-ruski akcenat, mada bilo mi kul kad te jure ovi neki likovi pa se čuje "ludak" bukvalno na srpskom, vrv se isto kaže i na ruskom.
Mehanički je super odradjeno, bez baterije ne možeš a moraš da je navijaš svako malo, reload fantastičan, najbolji do sada po meni, uopšte oružja su fenomenalna sva.
Veći utisak mi je ostavio nego Alyx, sve kad se sabere, možda bih grafiku izdvojio kao bolju na Alyx jedino.
Ipak je Metro radio mali euro tim iz Holandije, ok je odradjeno ali Valve je Valve :D

Uzmi je na popustu nekom , za NG će vrv da bude neki.

Ja upravo kupio i počinjem Black Mesa, da mogu ovaj HL2 Remake posle
Cak i da zele, mnogo je tu ljudi koji su radili na og naslovima, koji su napustili studio, industrija se promenila a na takvom naslovu treba imati ljude sa iskustvom u zanru, kojih je malo.
Sve ono sto je pogodilo vece studije pre ili kasnije i sto ceka i CDPR i Rockstar je verovatno nesto za sta Valve ne zeli "jer su tako u mogucnosti" - bukvalno.
Pa dobro, nije da Valve ne radi uopšte. Pored pomenutog Alyx-a, tu je i Deadlock. Nije taj žanr, ali kao da se trude da ostanu u formi i imaju uvek ljude koji rade na igrama. Tako da ko zna, možda i bude nekad.

Čitam sad da je i Lego Horizon Adventures čabrirao na PC-u, gore nego Concord. Izgleda da Sony ne razume PC igrače. Još cena je 70€, +10€ za deluxe izdanje.

3-1080.81049199.jpg

Lego igre generalno su imale ok prodaju u zavisnosti od IP-a koji "obrađuju" ali to su igre koje ciljaju bas mladju publiku.
Precenili HORIZON kao IP, a i cena im ne ide na ruku...
Ne verujem ni da ce sa onim Horizon VR naslovom da se proslave

Trenutno im je Spidey zlatna koka, uz GoW verovatno... Nadam se da ce ponovo da zasuku rukave i izbace nov Uncharted naslov...

Spidey je Marvel.
GoW, iako se meni ove nove igre ne dopadaju je najjači Playstation IP još od PS2, maltene maskota platforme.
Ostalo što prave je mahom bezveze i zaboravno.

Ne može nijedan njihov IP da se poredi sa SW, Marvel, Disney, DC itd.
Misle da imaju nešto a zapravo nemaju ništa naročito kvalitetno i zanimljivo.

Probao danas VR mod za HL2 i baš se iznenadio kako je dobar, ne znam kako su izveli ali kao da je cela igra radjena za VR.
Čuo sam ranije za Flat2VR studio, koji je radio ovaj mod, mislim da oni moraju da imaju kompletan source code da bi konvertovali igru u VR, zato je i dobro odradjeno.
Ne mora da se ima HL2 instaliran ali se mora imati u library.
Ovi što su radili Metro Awakening su pokupili dosta fora iz ovog moda.
Nisam igrao HL i HL2 ne pamtim, ima 10-15 god.
Vozio ovo nekih sat vremena, udarali me flešbekovi, ahhh... good stuff, malo je grafika dated ali tako je kako je, ne može i jare i pare.

@Envoy
Sony drži prava na Spideya još od filmova sa Tobey Mcguire-om. Kupili za kikiriki
Daredevil je do skoro bio u vlasništvu Foxa (zbog toga nije bilo nastavka serije na Netflixu), dok Dizni ih nije pokupio zajedno sa Marvelom i Lucasfilmom pre koju godinu.
Ironično je da im je prava na Crash Bandicoota, koji je bio Sony maskota, kupio MS a da su oni "zauzvrat" kupili Bungie koji ima prava na Halo - inače kultni naslov i "maskota" Xboxa.
Takodje do pojave TloU glavna perjanica/franšiza PS konzole je bio Uncharted serijal

Poslednja izmena:
Bungie nema prava na Halo....to je ostalo mikrosoftu

Da, moguce i da sam pogresio da nije bio Sonijev vec IP studija u vlasnistvu Activision.
Ali svakako je bio jedan od kultnih PS naslova.

Vrh Dno