Šta je novo?

Industrija igara

Put kojim ide AAA industrija je isključivo "osnaživanje" marginalizovanih grupa u igrama pravljenje poluproizvoda za što manje uloženog truda i novca ne bi li se generisao najveći profit.
Tržište mikrotransakcija je danas oko 80 milijardi. Embracer je pre par meseci ugasio i Deus Ex, nema leba od toga. Jeste prethodni deo čabrirao, ali mislim da je pre svega jer su izbacili nezavršenu igru, a spiskali milione na glupi marketing

Ja još uvek ne mogu da oprostim Atariju za ono što su uradili sa Nightdive studios-om i Blood remake-om. Ponovili su istu grešku kao Warner/Monolith sa Blood II davne 1999 godine.

Prvo su izvršili pritisak na Nightdive da igra mora da se pusti u prodaju u zacrtanom roku iako igra nema završenu multiplayer komponentu zbog koje su ljudi inače kupili ovaj remake, a kad se masa pobunila, umesto da plate studiju da završi igru, oni im pokazali vrata. Da stvar bude još gora, Atari poseduje source code ove igre koji sebično čuvaju.

Ne znam za vas, ali meni je odavno počeo da se gadi gaming. Ne zbog toga što sam matora konjina, nego zbog pohlepe i nesposobnosti developera. Svako pravi svoj launcher, takozvani "programeri" pojma nemaju šta rade, prioritet se stavlja na razne woke gluposti, postavljaju se nerealni deadline-ovi, ide se na kvantitet umesto kvalitet. CoD serijal je najbolji primer za to. @Gdin_M se sigurno seća perioda na Loznica serverima i koliko smo vremena ostavili tamo. A onda se pojavio CoD MW2 bez dedicated servera koji je u potpunosti upropastio multiplayer iskustvo velikim pingovima i migracijom hostova. Odatle je sve krenulo nizbrdo. Ljudi su i dalje igrali MW1 dok Activision nije došao na sjajnu ideju da ugasi master server i nas sa original igrom natera da igramo na crackovanim serverima punih cheatera.

Zaneo sam se... Bolje da prestanem sa pisanjem jer mi pritisak polako skače.

Ubisoft se zvanično "izvinio" zbog LGBT-Woke-DEI elemenata u novom Assasins Creed.
Razlog ovome što su se i japanski političari zainteresovali za igru.

Put kojim ide AAA industrija je isključivo "osnaživanje" marginalizovanih grupa u igrama.
Možda je to i dobro jer će ljudi potpuno preći na manje studie, ili jednostavno bataliti (moderne) naslove.
/MEDIA]
Same energy:
were-sorry-tony-hayward.gif

Ne bi se oni izvinili za LGHDTV elemente ni da im zivot zavisi od toga, ovaj non-apology vise se odnosi na kulturoloske aspekte i neopisivu lenjost i nemar s kojim su japancima pljunuli u lice, od kojih je najsmesnije guranje Yasuke-a kao istorijski potvrdjenog samuraja.

Inace woke elemente pocinju u i indy igrama da guraju, tako ni ta sfera nece dugo biti cancer-free.
Al dobro, uvek je tu backlog i stare dobre stvari..

Što se "woke" u indie igrama tiče, tu su bar zato što "developeri" tako žele, a ne zato što im trebaju ESG bodovi. Ali na kraju, što bi Ameri rekli, "vote with your wallet".

^ ako je ovo istina biće odlično 😀

Bilo bi lepo da odrade i Defiance, onaj Blood Omen 2 ne moraju, ionako je bio smeće

Celeste je mozda primer za woke momente u indie igrama jer je main director trandza pa ima svoje motive, ne da bi ugadjao nekome nego sebi, al meni to nije smetalo jer je suptilno a gameplay odlican tako da koga briga. Drugo je kad Ubisoft namerno i vidno hoce sa crnim samurajem da uzme woke bodove, tako da ima razlike.

Moj omiljeni serijal se najzad vraća, još uvek ne znamo da li je Darksiders 4 ili nešto drugo, možda Genesis 2.

Kakvi su trendovi, bice remake keca :sneaky:

Ako neko nađe bolji snimak neka postavi.

Cela prezentacija:

Animated GIF

Ocekivao sam Xbox kao veliko spasioca i dobrotvora, ali ovi vec imaju udeo u firmi, tako da logicno.. Samo se nadam da ce uleteti sa antiwoke metlom i ocistiti djubre.

Posle remastera prva 3 dela Tomb Raidera evo neočekivano i najave i za sledeća 3.
Možda ne bi bilo loše da pored teme za najave filmova i serija imamo i temu za najave igara?

ove nove igre su sve u early access ili u nekojj beti...ti nemas sad igre koja je igriva odma..nego cekas 2 godine da je pokrpe...to je tako sve neozbiljno postalo i bez veze...govorim o mp igrama koje izlaze i koje brzo propadnu... ovo je sad nova i free je, ovo je demo, a ne igra....

Poslednja izmena od urednika:
Posle remastera prva 3 dela Tomb Raidera evo neočekivano i najave i za sledeća 3.
Možda ne bi bilo loše da pored teme za najave filmova i serija imamo i temu za najave igara?

Uuuuu ovo jedva cekam, drago mi je da su se odazvali zeljama fanova, ako vec nisu planirali to. Jer sto se mene tice ovi remasteri su bili pun pogodak, prelepo odradjeno.

Najavljen nastavak za Alien Isolation
Bas sam prosle nedelje uzela konacno da odigram Isolation, upala u celu spiralu oko te igrice I par dana nakon cujem vesti 🥳
Po meni je sjajno odradjena, u nekim segmentima je stiglo vreme ali obzirom na atmosferu i uranjanje u svet... Mislim, igrica mi ozbiljno bifla pritisak, a kad gledam horore nisam nesto inace on edge...

Kakav im je bilans do sada? Slabo pratim dešavanja u AAA svetu, ali znam da Tencent ima veliki udeo u gomili najvećih kompanija. Jesu li negde uradili nešto pametno?
DIvision 2 kineska verzija

Za razliku od Ubi bolida videli potencijal i napravili China hit

Division 3 se ceka decenijama a Ubisoft stancuje kampanj naslove koji se zaborave za 2 meseca

Ako su toliko mutavi samo neka prate cod biznis model

^
Videh ovo sinoc i na prvu odmah pomislio da je diler Kodzimi opet uvalio seceno jer su pri kraju sa DS2...
Svakako deluje interesantno...

I onaj nemački Deus Ex - Shadow of Conspiracy Sector 2... Sem ako nije fake.

vrlo zanimljivo, nisam znao za supergiant games. ima li neki yt video i o njima?

Ima, mislim da da je SkillUp odradio nesto kracu vest, ali ne znam da li ima u formi mini dokumentarca...
Znam da je ove godine bila vest da su ostali maltene bez kompletnog "inventara" zaposlenih.
Totalno nepojminovo - od 2 najbolje igre u svom zanru do totalnog raspada. Cak sta vise obe su dobile kasnije i DE (voice-overe i jos nesto) i bilo je u planu da se odrade nastavci.
Sada mogu da ih pokupe korporacije bukvalno za sitnis, cisto zbog IP-a.

Definitivno jedna od boljih video igara iz ovog žanra koju sam godinama igrao i držao na svom računaru. Bilo je dosta modova i zaista dobro odrađenih dodatnih letelica od kojih su neke bile iz Star Wars univerzuma, što je zbilja bilo QL u ono vreme. (y):) Tokom godina nije bilo ničega sličnog i postepeno sam se udaljio od ovakvih igara.

Ne znam da li danas postoji nešto slično, svedeno u realizaciji bez sim zezalica, intrigantno i catchy kakav je bio Freelancer...?!

Poslednja izmena:
Vrh Dno