Šta je novo?

Industrija igara

Naravno. Ka tome će se sve više ići, naročito kako Google bude smanjivao prihode od reklama, što su osetili svi popularni YouTube-eri. Prošlo je vreme kada se moglo na najvećim kanalima za dž.

Ako ništa drugo, neki će biti zadovoljni, pošto će profesionalci raditi rivjuove, a developeri dolaziti do publike koja je izvan grupe njihovih fanova :p

Valve da autsorsuje Half Life 3 kompaniji Naughty Dog? Hell, yeah :d

Odavno su oni prestali sa pravljenjem igara.

Ne bi razvijali novi endzin da nemaju HL3 i nastavke ostalih njihovih fransiza u planu.

Oni više ne poseduju ozbiljan interni studio za razvoj AAA igara. Ono što budu izbacivali, biće od strane unajmljenih timova za tu svrhu. Od 2007. i Orange Box-a njihovi interni timovi su izbacili jedino Portal 2 i to 2011, a i taj tim je imao nekih dvadeset ljudi iz Valve-a i još 20-tak sa strane samo za taj projekat, koji su odmah posle njega i raspušteni. Isto tako treba reći da im je taj IP sasvim slučajno pao u ruke, pošto je prvi Portal plod rada studenata sa DigiPen univerziteta, a ne neki projektovani valve-ov IP.

L4D serial je bio u rukama Turtle Rock-a, oni su raskrstili sa Valve-om, jer im je 2k iskeširao više za Evolve nego što je to hteo Valve... Tim koji radi Dota 2 je izgrađen van njihove kuće. A u CS:GO sem tehničkih tvikovanja ni nemaju nekog posla, jer su iskoristili mape koje su dizajnirane ranije, a nove mape koje povremenu ubacuju su mape iz community-a koje oni malo ispeglaju i iskeširaju kreatora.

Otkud znas to? Zar nije Valve Corp. kao black box?

Da se nastavim na priču o Valve-u i njihovim igrama, potpuno sam smetnuo sa uma da su i CS:GO bili "outsorsovali" Hidden Path-u:

Most of the production of CS:GO was done by Hidden Path, also known for the Defense Grid series, who had about 30 people working on it before release. “Valve's involvement grew continually during the final pre-launch phase,” as Hidden Path CEO Jeff Pobst told me.

Nemaju oni više ekipu za razvoj jer da imaju nešto bi izbacili.
Novi motor je kao što smith_bre kaže zbog steam os i dovlačenja naslova na steam.

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Posle ovoga što sam čuo drago mi je što živim u Srbistanu gde ništa od ovoga neće zaživeti za mog života.

hmmm, ja ovde čak vidim mesta za zaradu, koliko li bi me koštalo par servera da napravim?

Meni najviše smeta to što se u vezi TPP-a najviše kritikuju ove najmanje bitne stvari, a on u sebi krije daleko, daleko opasnije stavke. Pre svega one koje bi prebacile kompletne javne službe, odnosno zdravstvo, školstvo i sve ostale socijalne službe država potpisnica u ruke velikih korporacija gde bi se čuvao jedino interes korporacija, a ne čovečanstva. Pri tome korporacije bi postale jače od država podpisnica ovog sporazuma jer bi mogle direktno da tuže države za odštetu ako država donese neki zakon koji bi kompaniju koštao profita ili udela na tržištu, bez obzira da li taj zakon bio donesen u interesu zaštite ljudskog zdravlja ili životne okoline.

Recimo da na tržištu postoji proizvod za koji je oktriveno da sadrži supstancu koja je opasna po ljudsko zdravlje ili po životnu sredinu, ali da ta supstanca još nije zakonski regulisana ili nije regulisana u dovoljnoj meri, ako bi država na osnovu naučnih istraživanja uvela regulaciju te supstance, kompanija koja proizvodi taj proizvod bi zauzvrat morala dobiti odštetu od države za izgubljen profit koji je posledica donošenja tog zakona, a ta odšteta može da se meri i u stotinama miliona dolara, naravno u zavisnosti od snage kompanije i zastupljenosti proizvoda.

Poslednja izmena:
Idemo sad debelo u off teme, ali zar se tome i ne teži već vekovima? Opisano je takvo stanje u buducnosti u stotinama filmova i desetinama igara. Sada se samo blizi realnosti.

Samo ne znam na šta će da troše sav taj novac kada unište sve. Covek vec posle prve milijarde nema vise nacina da potrosi novac...

Upravo o tome sam i pričao :)

Hold your money :)
http://sapphirenation.net/pre-order-not-question/

Podržavam ovu inicijativu. Npr, pre 2 nedelje je izašao patch 1.1 za Witcher III. A do tada je 7-8 miliona ljudi kupilo i igralo igru. Neki su verovatno i završili s njom (bar veći deo). Da se ne vraćamo na Batman-a :D

Da se TW3 nije prodao u isplativoj brojci verovatno ne bi ni dobijao ovakve patcheve niti bi bile najavljene ekspanzije, već bi tim odavno bio raspušten... I ne znam zašto je poliranje igre po njenom izlasku nešto loše, pogotovo u slučaju TW serijala gde su izbacivali EE za prva dva naslova potpuno besplatno.

Nema ništa loše u tome da podržiš rad izdavačkog tima koji te nije do sada razočarao i koji pravi naslove kakve ti lično voliš da igraš, pogotovo što im pare u tom periodu daleko više znače za sam proizvod, nego one koje došu kasnije...

Poslednja izmena:
Jel uzimao neko skoro na nuuvemu? nijedan order mi ne prihvata

Vrh Dno