Šta je novo?

Industrija igara

Ja sam skeptičan, ali sam u isto vreme i optimističan, jer je krajnje vreme da neko proba nešto drugačije sa fizičkim kontrolerom.
Ne verujem da bi tek tako izbacili nešto ovog tipa, a da ipak nisu odradili ozbiljno testiranje.
Dok ga ne budem držao u ruci, ne mogu uopšte da dam pravi komentar.
U svakom slučaju, želim da ga probam 🙂

China has decided to lift its 13 year old ban on video game consoles:

China has officially approved plans to end a 13-year ban on the sale of video game consoles, according to a document released Friday outlining rules for a new free-trade zone in Shanghai. The move could open up a multi-billion dollar market for game developers Sony, Nintendo and Microsoft.

The statement released by the State Council, the body responsible for top-level policy decisions in the country, says foreign companies will be allowed to sell video games and consoles across China, so long as they set up joint venture operations within the new Shanghai FTZ. The games and devices will first be subject to approval by the Ministry of Culture, however.

Game consoles have been banned in China since 2000, because of government concerns over the ideological content of such products and the impact that videogame violence might have on children.

Xbox, Sony Playstation and other consoles by foreign companies have been easy to get at electronics retail outlets across China despite the ban, but gaming companies have never been able to market their products directly to Chinese consumers. In the vacuum, Chinese gamers have largely turned to PC-, cell phone-, and social media-based gaming.

http://www.theverge.com/2013/9/27/4776324/china-says-it-will-lift-ban-on-video-game-consoles

Eto nenadanog spasa za klasične konzole, Kinezi će sada da nadohnade sve što su propustili u prethodnoj deceniji, obzirom na to da je Kina postaje najveće potrošačku društvo, ovo će se itekako osetiti. 🙂

sada si na sebe navukao gnev gejbovaca starce 🙂

Gejbovce ja lako rijesim 🙂

Debeli palamudi o PC-u, a ovamo pravi gamepad?

Btw, gamepad i igre pravljenje oko njega - sto dalje od mene.

Bio jednom jedan Microsoft koji je nosio PC gejming na plećima. Posle 5 godina odlučili su da napuste PC. Taman kada je PC gejming trebao da krepa uskočio Valve i oživeo ga. Ko će sada da uskoči, u ovim tužnim vremenima po Windows PC?

Bio jednom jedan Microsoft koji je nosio PC gejming na plećima. Posle 5 godina odlučili su da napuste PC. Taman kada je PC gejming trebao da krepa uskočio Valve i oživeo ga. Ko će sada da uskoči, u ovim tužnim vremenima po Windows PC?

Cool story bro 😛

Poslednja izmena:
Jel znaš kako se zove desktop operativni sistem koji nema zaleđinu u vidu kompanije kojoj je stalo do tog OS-a? Linux 🙂

Samo što sada ima par kompanija kojima je stalo do Linuxa na desktopu. Nešto ne vidim da iko pominje Windows i gejming zajedno ovih dana...

tu pricu linux na desktopu pricaju vec 15 godina bar, i svaka godina je godina linux... red bi bio i da urade nesto, ne samo najave kao sada, po tom pitanju

Linux pre 15 godina je bilo jako zanimljivo iskustvo. Tada su tema bile neke druge stvari a ne gejming...

Nego da se vratimo na temu: http://www.nextfrictionalgame.com

Ovo je valjda kao neko odbrojavanje. Nadam se da igra nije kao Amnesia nego da naginje ka System Shock serijalu.

LoL je igra za decu, normalno je da deca komentarišu.

Deca igraju za nagradni fond od 2 miliona dolara na ovom turniru, a fond za ovu sezonu je bio 8 miliona dolara 🙂

Poslednja izmena:
Saletu Popoviću stiglo 500000 poruka u poslednjem finalu Zvezda Granda 🙂

Šalim se ja malo, okej je LoL ali nije za mene. Prevazišao te mass popularity igre jer su suviše plitke da bi danas u njima uživao (LoL, WoT, D3 i slično).

LoL plitak ahahahaha, pojma ti nemaš

Deca igraju za nagradni fond od 2 miliona dolara na ovom turniru, a fond za ovu sezonu je bio 8 miliona dolara 🙂
Eto a ja kad izjavih da GTA serijal ima kao ciljnu grupu decu izmedu 10-15 godina.
svi krenuse slozno da mi navlace ludacku kosulju.:d
U sustini to vazi za sve igre bez obzira sto stoji ono 18+ mama i tata ima da iskaslju te pare
da nam se dete emotivno ne skrha.

Evo i definitivne potvrde onoga o čemu sam pričao: SimCity Is Trying To Ruin Its Mods, Too

Nadam se da će se okanuti PC tržišta nekoliko godina, nek idu u mobile pa nek tamo zagađuju vazduh. Ako ostanu na PC doćiće na noge Valve-u pre ili kasnije a to će biti jako zanimljivo za videti.

Superiška 🙂

Nekada mod a sada standalone Thief u Doom 3 endzinu.

The Dark Mod is an excellent Thief-inspired stealth FPS mod from 2009, and so, to an extent, it seems almost inconceivable that any fans of the series won’t yet have played it. Of course, that’s slightly mitigated by the fact that it was a Thief-inspired stealth FPS mod for Doom 3. It’s entirely conceivable that any fans of the series wouldn’t have bought that. Running? Gunning? Far too rambunctious. For those shadow-clinging sneaks, there’s good news, as version 2.0 of The Dark Mod has been released, turning it into a standalone game.

“We have spent a tremendous amount of time and energy replacing all the sounds, textures, particle effects, and models that we had been using,” explain mod creators Broken Glass Studios. “Hopefully this will open up a whole new audience of people who didn’t want to have to purchase a different game in order to try The Dark Mod.”

Alongside going standalone, this mod update brings improved audio, graphics and AI behaviour. Many of the missions have also been updated, in response to the game no longer using Doom 3′s assets. “Going standalone has been a mammoth undertaking. There were literally hundreds of assets that needed to be replaced, and around seventy maps that had to be checked to see whether any of those replacements broke anything.”

For a fuller explanation of The Dark Mod, check out this introductory video:

http://www.pcgamer.com/2013/10/09/t...-without-doom-3/?utm_source=fb&utm_medium=emp
http://www.thedarkmod.com/main/

[YOUTUBE]hNtUQ32eeRM[/YOUTUBE]

Ko je voleo Savage, ovo će mu se dopasti:

Deluje dosta bolje od poslednjeg pokušaja na temu (Nuclear Dawn).

Avegant's head-mounted virtual retinal display offers brilliant definition, we go hands-on (video)

hmd.jpg

VR nalik Oculus-u koji ne koristi displej, vec projektuje svetlost direktno u oci korisnika preko dva miliona mikro ogledala. Kazu da je ovo nesto najblize prirodnom iskustvu (nema piksela) bez obzira na rezoluciju / kvalitet materijala koji se strimuje na headset-u.

Nazad
Vrh Dno