Šta je novo?

Industrija igara

ja mislim da od 3d cvika nece biti nista, kao i do sada 🙂

vise bih zeleo 3d projektor ili nesto slicno 🙂

Nisu ovo klasične 3D cvike.

Ne znam šta podrazumevaš pod 3D cvike, ali ovo generalno do sad nismo imali, bar ne na ovaj način i sa ovolikom podrškom u startu. Nvidia se dosta dugo trudila u polju 3D monitora sa klasičnim 3D cvikama, razlog zašto to nije masovno zaživelo je cena opreme. Sad će to daleko biti lakše, po svakom pitanju (mislim na Oculus Rift)
Projektor i 3D sadržaj (igre i filmovi) već postoji uz Nvidia 3D Vision

Jos jedan zanimljiv projetak, ovaj put AR+VR
95ead7ab375ad3b5ffd4eac3e4d22050_large.jpg

765f86d82ae5f37a5d4d0a27dad4534b_large.jpg

http://www.kickstarter.com/projects/technicalillusions/castar-the-most-versatile-ar-and-vr-system

promašio topic

Poslednja izmena:
Izvinjam se na veličini

Nekad:
batman-ac-aktivacija.jpg

I sad (od petka):
batman-steamworks.png

Poslednja izmena:
Jel nije problem da neko napise listu zvucnijih naslova koji ce izaci do kraja 2013..?

Hvala 🙂 Znao sam da postoji ovako nesto :d ali slabo posecujem gaming sajtove, blogove i sl.

Makedonci rade na interesantnoj igri. Ne mozam da docekam gameplay. 🙂

Sonder is a third-person action adventure game, apparently set on a space station, with no protagonist “or (if you wish) every character is the main protagonist”.
Gameplay is carried out through third person exploration, dialog and object interaction – all in real-time, as events “proceed with or without the player’s intervention or cooperation”. The idea is to have players – alone, or in multiplayer – constantly questioning their choices and the consequences, and so it offers a “rewind-anytime” mechanic, even all the way to the beginning, allowing you to see how other paths would have played out.

“Usually, the characters that are not the main protagonist are merely a backdrop for him, existing only to fulfill a specific role within the narrative arc of the main player. Not so in our game, where you are free (and indeed encouraged) to play as any other character, and perceive the single game narrative from their perspective. You can do this any time during play, as many times as you wish,”...

http://www.vg247.com/2013/11/12/sonder-trailer-presses-all-our-indie-experiment-lovin-buttons/

[YOUTUBE]3yn8o2sA6l0[/YOUTUBE]

Super je ovo. Pitam se šta bi sa onim našim, ambicioznim RPGom?

JC napustio ID, posvetio se u potpunosti OR kojem sad dajem mnogo veće šanse da uspe.

John Carmack has left id Software to fully join the makers of the Oculus Rift. Carmack had joined the Oculus team earlier this year but had said he would continue to work at id in a leadership role. That role has ended today as Tim Willits, studio director at id has told IGN: "John's work on id Tech 5 and the technology for the current development work at id is complete, and his departure will not affect any current projects."

Carmack's admiration of the Oculus Rift tech has been well documented over the last few years and hardware development seems to be his passion now. Earlier this year, studio president Todd Hollenshead left id as well, so it seems like a period of change in one of the oldest game studios still standing.

That said, I'm happy Carmack is injecting his considerable talent into the refinement of the Oculus Rift; that's the one piece of hardware coming soon that I really want to get my hands on.

Lepe vesti za sve nas koji se raduju Occulusu...i diskutabilne za sve nas koji volimo id 🙂

Nije ako pogledas da je to ipak samo accessorie a ne standalone device, i da ti pored toga treba i veoma jak pc da bi mogao da prikaze 60fps u 1080p pa puta dva (3D). Takvih racunara plus onih koji bi dali jos par stotina za rift je malo.

Mora da se probije psihološka barijera za cenu da bi ljudi masovno kupovali. Da li je to 300$ ili 200$ ne znam ali dizanje prašine na sve strane neće biti dovoljno, mora cena da bude jako dobra.

Nije ako pogledas da je to ipak samo accessorie a ne standalone device, i da ti pored toga treba i veoma jak pc da bi mogao da prikaze 60fps u 1080p pa puta dva (3D). Takvih racunara plus onih koji bi dali jos par stotina za rift je malo.

Kako nije, pogledaj koliko su 3D monitori? 27" je 500-600e, OR je daleko jeftiniji od toga.

Kako nije, pogledaj koliko su 3D monitori? 27" je 500-600e, OR je daleko jeftiniji od toga.

I koliko je takvih monitora prodato? Kod koliko ljudi si ih ti video?
OR treba da se proda u milion primeraka, a ne 10k da bi dobio na smislu.
Cena mora da bude bezobrazno niska i da se ide na masovnost.

Kolko može da košta proizvodnja kad su to delovi koji se već masovno štancuju?

Pa nisam rekoa da će da dele uz 2 piva u maksiju, nego sam rekao da je cena koja je bila na KickStarteru već bila povoljna, jer u poredjenju 3D monitorima i 3D cvikama drugih bredova deluje smešno.
Mi kao tržište nismo ni bitni, slabi smo sa platama nama je sve mnogo, ali sa druge strane kad pogledamo koji telefoni se koriste i kakva oprema se prodaje na oglasima, OR je ko čokolada.
400e dajem bez ikakvog razmišljanja za OR, 500e za wireless

U pravu si, drugi VR sistemi su preskupi. Trebalo bi već u narednih par meseci da objave neke konkretne informacije.

Nazad
Vrh Dno