Šta je novo?

Industrija igara

Eh, kad bi pola timova funkcionisali kao oni... CDPR je jedini pripadnik vrste "dzinovskog triple-A indie tima". 🙂

Elem, G@W, hoce li biti nesto od one Kikcstarter teme ili da to prepustimo volonteru G!!!-u? Ako imate volje i vremena mozete da podelite posao. 🙂

Nadam se da ću završiti do večeras.

@Druun
To stoji, ali oni su se barem potrudili da pronadju i proguraju poslovnu politiku koja odgovara i jednoj i drugoj strani.

@G@W
Bez zurbe, moze i sledece nedelje, meseca,... 🙂 Samo da proverim da li si zainteresovan ili da zamolimo nekog drugog.

Poslednja izmena:
A pre 2 godine su bili spremni da tuze glavne pirate koje su otkrili skrivenim DRM-om koji je bio integrisan u Witchera 2...
Tačno, ali su videli da im to nije funkcionisalo, i odmah su promenili. Mislim da je drugim-trećim patchom otklonjen bilo kakav drm iz witchera2. Što je mnogo bolje od svih ostalih.

Izgleda sick! Stize pocetkom sledece godine na PS3/4, X360/One i Steam.

[YOUTUBE]TLuDs1Yfrm0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]G4OVDGmCjjI[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Podržavam kickstarter temu, jedna od najpozitivnijih stvari za gaming u poslednjih hiljadu godina...

Ova igra me zbunjuje. 🙂

[YOUTUBE]2aFjdYxoCfs[/YOUTUBE]

G@W svaka čast na kickstarter temi, počeo si zaista ubitačno. :smoke:

Možeš i na temi da ostaviš poruku, nije zamišljena da samo ja ostavljam poruke. Što se mene tiče može priča da ide u kom želite smeru, ja sam temu osigurao od toga. Zato i jesam ubacio linkove u prvu poruku radi lakšeg snalaženja, da ne bi ljudi morali da čitaju čitavu temu dok ne dođu do onoga što ih zanima. Malo sam smorio sa prevodom na srpski (rogobatno je) ali to je namerno tako zbog ljudi što slabo razumeju engleski, da im ne ubacujem puno stranih reči. Oni što znaju engleski će prvo pročitati strane linkove što sam okačio.

Najviše mi pravi problema drugi post tj. zanimljivosti vezane za crowdfunding. Nisam smislio kako to da organizujem. Da li da ubacim neki FAQ ili ne, kako da organizujem zanimljive linkove što sam pokupio po internetu (ima mnogo dobrih članaka na Gamasutra na temu kickstartera). Osim toga čeka me bar još 30-tak igara minimum, zavisno od toga da li ću samo velike projekte da uključim ili i one manje.

Svako ko ima vremena, volje, želje i ideju da napiše nešto o igri koju prati neka to sačuva kao tekst fajl ili ću možda da otvorim google docs za to pa nek sačuva tamo. Bitno je samo da tekst sadrži što više informacija o igri i to onih najbitnijih (tip igre, svet i priča, mehanika, kako je tekla crowdfunding kampanja i tako dalje). Nema potrebe voditi računa o formatiranju ili slikama/linkovima, to ću ja da uradim i pošaljem vam nazad gotovu poruku a vi je samo okačite.

Bravo G@W! Ocekivao sam da ce to biti detaljno i opsirno, ali ne ovoliko. 🙂

Možeš i na temi da ostaviš poruku, nije zamišljena da samo ja ostavljam poruke.

Bilo mi žao da kvarim onakvu temu 😛

Realno, informacije i detaljnost opušteno mogu da čine i članak na samom sajtu ili nekom pisanom mediju. 🙂

My name is Boby, Boby Kotick

Čudi me da niko nije objavio...

http://webcache.googleusercontent.c...104578619832424766570.html?mod=googlenews_wsj
Bua ha ha ha :laugh:.

8. jula je završena žurka za Bobija i njegove neutralne direktore. Vreme je da imperija uzme ono što joj pripada posle 5 godina čekanja. Nadam se čak i najgorem scenariju, a to je ne da će Vivendi samo uzeti dividende koje im pripadaju već da će i naterati ATVI da se zaduži (trenutno su bez dugova) da bi im oborio vrednost i ko zna, možda ih time gurne u propast. ATVI trenutno ima 4,3 milijarde $ gotovine i ekvivalenata gotovine. O prodaji sam pisao pre godinu dana:
http://forum.benchmark.rs/archive/index.php/t-179341-p-57.html

Za one koji ne prate, Vivendi je u dugovima do guše i još pre godinu dana su pokušali da prodaju ATVI da bi došli do gotovine, ali su odustali u maju. Jednostavno je ATVI preskup i malo je korporacija koje imaju novca za tako nešto, a koje imaju ne treba im. Do 8. jula je važila klauzula po kome su tri neutralna direktora ATVI-ja mogli da udare veto na strateške odluke i time je Bobi štitio svoju imperiju od naleta Vivendija. Sad može da se slika. Čak je bilo priča da bi Bobi sa svojima pokušao da otkupi akcije od Vivendija, ha ha.

Ne mislim da je ATVI najgori (EA je bez konkurencije), čak mi je Activision i ok, ali Blizzard je postao dno dna. Vreme je da dinosaurusi krenu izumirati jer previše koče razvoj, a potrošači su se pokazali u većini slučajeva da su nesposobni i lako manipulativni. Ako će doći do propasti na ovakav način, neka dođe.

ATVI je trenutno na maksimumu i teško da može napred. Iako su prihodi i profit najveći u industriji igara, a Bobi ubedljivo najuspešniji generalni direktor video igračke korporacije, problem je što kompanija bukvalno živi od konzola i dva naslova: CoD i Skylanders franšiza. WoW već tone (otuda novi keš šop u igri) i ne može se meriti sa Activision delom. DIII i SCII neću ni spominjati. Ne zaboravite da je Titan odložen (de fakto ugašen do daljnjeg) tako da je dugoročni rast korporacije vrlo upitan i Vivendi to zna, pogotovo u industriji video igara koja je sve samo ne stabilna.

Hahaha genijalno :d

Obožavam ljude sa smislom za humor. Inače moje iskustvo je potpuno jer mi u pozadini svira Mocart, nemaš pojma kako je dobra kombinacija ovo gledati uz Mocarta 😀

Sve je dobro uz Mocarta 🙂

Ja sam tako "vozio" GT i Forzu.

Nadam se da znaju šta podrazumeva sandbox?

Da li da pokrećem temu posvećenu MiGen GameBox Steam konzoli ili je suviše rano? Evo samo jedna slika da razjasni o čemu se radi:

71414_562123527166946_978439474_n.jpg

Osim ako ne budemo imali 24/7 moderatora u temi ne vidim kako bi mogla da funkcioniše 😀

U pravu si. Mada ovo mi malo neozbiljno deluje. Nemaju ni sajt, sve je na fejsbuk stranici. Najavljuju konzolu cene PS4/Xbone (400-500 USD) koja je sačinjena od komponenti koje koštaju 800 USD. Ne znam kakva im je to računica.

Ni ta tabela im bas ne stima jer ne postoji GTX760Ti, zaboravi dok se ne pojavi u prodaji.

Elder Scrolls Anthology 🙂

mjcgivq.jpg

Nazad
Vrh Dno