My name is Boby, Boby Kotick
Čudi me da niko nije objavio...
http://webcache.googleusercontent.c...104578619832424766570.html?mod=googlenews_wsj
Bua ha ha ha :laugh:.
8. jula je završena žurka za Bobija i njegove neutralne direktore. Vreme je da imperija uzme ono što joj pripada posle 5 godina čekanja. Nadam se čak i najgorem scenariju, a to je ne da će Vivendi samo uzeti dividende koje im pripadaju već da će i naterati ATVI da se zaduži (trenutno su bez dugova) da bi im oborio vrednost i ko zna, možda ih time gurne u propast. ATVI trenutno ima 4,3 milijarde $ gotovine i ekvivalenata gotovine. O prodaji sam pisao pre godinu dana:
http://forum.benchmark.rs/archive/index.php/t-179341-p-57.html
Za one koji ne prate, Vivendi je u dugovima do guše i još pre godinu dana su pokušali da prodaju ATVI da bi došli do gotovine, ali su odustali u maju. Jednostavno je ATVI preskup i malo je korporacija koje imaju novca za tako nešto, a koje imaju ne treba im. Do 8. jula je važila klauzula po kome su tri neutralna direktora ATVI-ja mogli da udare veto na strateške odluke i time je Bobi štitio svoju imperiju od naleta Vivendija. Sad može da se slika. Čak je bilo priča da bi Bobi sa svojima pokušao da otkupi akcije od Vivendija, ha ha.
Ne mislim da je ATVI najgori (EA je bez konkurencije), čak mi je Activision i ok, ali Blizzard je postao dno dna. Vreme je da dinosaurusi krenu izumirati jer previše koče razvoj, a potrošači su se pokazali u većini slučajeva da su nesposobni i lako manipulativni. Ako će doći do propasti na ovakav način, neka dođe.
ATVI je trenutno na maksimumu i teško da može napred. Iako su prihodi i profit najveći u industriji igara, a Bobi ubedljivo najuspešniji generalni direktor video igračke korporacije, problem je što kompanija bukvalno živi od konzola i dva naslova: CoD i Skylanders franšiza. WoW već tone (otuda novi keš šop u igri) i ne može se meriti sa Activision delom. DIII i SCII neću ni spominjati. Ne zaboravite da je Titan odložen (de fakto ugašen do daljnjeg) tako da je dugoročni rast korporacije vrlo upitan i Vivendi to zna, pogotovo u industriji video igara koja je sve samo ne stabilna.