Šta je novo?

Industrija igara

Damn dvojku sam bas pilao dosta, vise mi se svidjao mobility nego u MW-u, blizi je Armored Core-u sa konzola koji mi je omiljeni mech serijal, bilo bi cool da uspeju da sakupe kintu.

Mozda nesto od ovoga vidimo u igrama koje tek dolaze.

Jao, The Neverhood 😀. Bas je lepo videti ovakve stvari...

Blizzard Restarts "Titan" MMO

World of Warcraft developer Blizzard has delayed its upcoming MMO, codenamed Titan, and slashed the size of the team working on it.

Details of the game's postponement first sprang up on VentureBeat, where a new 2016 launch was mooted.

The report suggested that Titan's team of 100 workers has now been downsized to 30 while the game's core team "start over" on the game.

Meanwhile, it will be a big test in the market for Blizzard to hang on to its World of Warcraft subscribers at a time when many other MMOs have gone completely free-to-play.

Izgleda da se desio neki ogroman fail 🙂

Poslednja izmena:
Mozda su napravili nesto mnogo dobro za sta treba besan hardver i sto nije pristupacno prosecnom konzumentu video igara 🙂

Samo 30 ljudi ce da radi na next big thing MMORPGu...

Auuuuuu, ovde je nesto zesce krenulo kako ne treba... Posle katastrofe sa MoP-om i pada broja pretplatnika na 7 miliona (record low) i to tek na pola zivotnog puta ekspanzije, glavonje u Blizzu su se zesce zahuktale i po svim najavama, Titan je trebao da bude najavljen na Blizzconu ove godine, kao najnoviji, "do sada nevidjeni i revolucionarni korak napred u MMO svetu", yadda, yadda, yadda... a ovo sada je doslovno sokantna vest. Bas me interesuje kako ce uspeti da odrze onog dinosaurusa (WoW) u zivotu, sa malih milion servera, kojima treba redovna "nega" i odrzavanje, a vise od pola ih je prazno, jer se broj pretplatnika prepolovio, a iz dana u dan ih sve vise i vise napusta igru... Da i ne pominjem da su prakticno svi ostali MMO-ovi presli na f2p microtransaction model, koji se pokazao i vise nego uspesan. Bas me zanima kako ce Blizzard reagovati na novonastalu situaciju. Valjda im je jasno da vise ne mogu da sede na dupetu i puste WoW da ih izvlaci iz gova*a. Ta vremena su davno prosla...

Sve sto treba da urade jeste da iskopiraju Planetside, dodaju StarCraft pricu i njihov smek i naprave pobednika. Pa zar je to toliko tesko za jedan Blizzard Entertainment.

Moracu da ispratim Dzoov E3 coverage. 🙂

[YOUTUBE]xSdzk3Y5o8Y[/YOUTUBE]

G@W to ce nas ili spasti, ili skroz sahraniti 🙂

Nadovezujem se na tvoj post posto je komentar na klip gde je prikazana Hydra + Rift + Omni. Omni je na kickstarteru i skupili su trazenu lovu jako brzo. Kostao je 250 USD za rane usvajace i to je otislo za dva sata. Ko bi rekao da ce se ljudima dopasti ideja jednako kao i meni.

http://www.kickstarter.com/projects...urally-in-your-favorite-game?ref=home_popular

Nego, to nije sve. Ima jos jedan, meni licno glup projekat na kickstaru koji verovatno nece uspeti ali nije lose videti o cemu se radi. Tvoj komentar je savrseno prikladan (tacnije drugi deo) kada je ova naprava u pitanju:

http://www.kickstarter.com/projects/141790329/araig-as-real-as-it-gets?ref=category

Nanosuit...

Kombinacija: Razer Hydra + Oculus Rift + Virtuix Omni + ARAIG = http://youtu.be/tTk4mBGUXg8

Jel ima neko da se seca ovoga? 😀

In other news, Double Fine Productions je pokrenuo novi kickstarter: http://www.kickstarter.com/projects/doublefine/double-fines-massive-chalice?ref=category

Sama ideja je odlicna na papiru i nesto sto Tim Schafer i ekipa nisu radili do sada. Nadam se da nece biti fail.

The Castlevania: Lords of Shadow: Ultimate Edition comes out on PC in August, the publisher announced, as a physical and digital product. The digital version will be released across Europe via Steam on 27th August, and the boxed product will be released a few days later on the 30th.

Evo dobre vesti, barem za one koji vole h&s igre.

Opusteno, typo. 😉

Koga zanima sta je bilo sa onom soft body fizikom vozila sto je prikazana u Cry Engine, moze ovde da se informise. Ljudi rade svoju igru ali ne u CE nego u Open Source Torque3D engine (solidan engine, nista losiji od Unity).

http://www.beamng.com/content/

Odlicno! Ovako nesto mora da postane standard sa sledecom generacijom konzola. Da moram da biram izmedju grafike i fizike / realizma / interaktivnosti u next-gen igrama, izabrao bih ovo drugo.

Mora da sam nesto propustio.
Sta se desilo sa HL2 : Episode 3 ?

He, he... Ovo sa zgradom parlamenta sam bio odmah primetio. U to vreme sam radio na jednom projektu sa nekim momcima iz Švedske i Danske, pa sam se baš bio zezao sa njima kako je ceo City-17 zapravo uvrnuta predstava futurističkog Beograda. 😉

Nema to veze sa hardverom, EA zeza ljude kao i pre (iako je prosecna PC konfguracija prejaka za tu njihovu "next gen" FIFU). A to da ce se korisnici AMD karti ovajditi, pa hoce. Ali cenim da ce nV marljivim radom na drajverima to da nulifikuje i opet bude skuplji ali i bolji izbor za igranje na PC-ju.

NV kao jedini izbor za "kvalitetnije" igranje je zbog Physx-a, mada mene ova AMD konzole prica vise interesuje zbog proper multithreading next-gen igara i konacno boljeg rada na multicore procesorima.

I u driverima i dan danas postoji razlika. Za svaku novu igru nvidia izda nove drivere do samog izlaska igre, a AMD-u se često dešava da spreme driver tek u nedelju dana ili slično. Nv u skorije vreme se to desilo jedino sa Tomb Raiderom.

Haha, ti to onako iz iskustva? 🙂 Ako cemo realno, jedina igra na AMD-u koja u poslednje vreme nije radila bas kako treba u startu je bio novi Metro i to je sredjeno posle 2 dana i to patchom od strane developera. Sto se tice samih drajvera, ama bas nikakve razlike nema i da li izlaze odmah i posle mesec dana.

Inace, kad smo vec kod igara i buducnosti, mislim da ovaj roadmap sasvim fino pokazuje koji proizvodjac je trenutno u dilu sa najvecim developerima:

AMD-Never-Settle.jpg

a dokaz za ovo su igre koje su izasle/izlaze pa i skorasnji GRID koji sasvim jasno bolje radi na AMD-u...

I u driverima i dan danas postoji razlika. Za svaku novu igru nvidia izda nove drivere do samog izlaska igre, a AMD-u se često dešava da spreme driver tek u nedelju dana ili slično. Nv u skorije vreme se to desilo jedino sa Tomb Raiderom.

Tacno.

Ja sam morao cekati 2 mjeseca da srede ovu glupost u FC3!?

farcry32012121913572020.jpg

Haha, ti to onako iz iskustva? 🙂 Ako cemo realno, jedina igra na AMD-u koja u poslednje vreme nije radila bas kako treba u startu je bio novi Metro i to je sredjeno posle 2 dana i to patchom od strane developera. Sto se tice samih drajvera, ama bas nikakve razlike nema i da li izlaze odmah i posle mesec dana
ha, tako sam i ja mislio....vratices se posle odredjenog vremena na zelene pa ces pevati... posle toliko zeleno-crvenih kombinacija, i zelje da budem objektivan a ubedjen sam da jesam, od nvidie sigurno manje boli glava, to je prvo jedan osecaj a na kraju cinjenica

Nazad
Vrh Dno