G!!!
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 780
Moja oprema
- Laptop
- HP Spectre x360
- Mobilni telefon
- s24u
- Steam
- mocnijogurt
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Treba samo pogledati koliko koja zemlja ima razvojnih studija i izdavača.
UK - Sony studiji, PC razvojni timovi davno propali, dominira PS3 (svaki Englez sa kojim sam pričao ima PS3)
Francuska - bili poznati po P&C avanturama, danas mislim da nema ni jedan bitan francuski dev da razvija za PC
Nemačka - gomila izdavača i raz. studija što rezultira činjenicom da je svaki Nemac sa kojim sam komunicirao preko neta hardcore PC igrač i dobar deo ne podnosi konzole
Španija - nikad nisu imali puno razvojnih timova ali danas su katastrofa po tom pitanju
Poljska - jaki razvojni timovi i CD Projekt, najveći izdavač i distributer na području istočne Evrope, GoG
Švedska - situacija slična kao u Nemačkoj po pitanju igrača, Paradox Interactive, izdavač PC only naslova koji su izuzetno popularni među Skandinavcima, GamersGate
Holandija - solidno jaka zajednica PC igrača, većina MMO frikovi
Ukrajina + Rusija - gomila izdavača i razvojnih studija, situacija kao u Nemačkoj
francuzi imaju Vivendi koji brateminli i pored svega ostalog ima vecinsko vlasnistvo nad Activision Blizzardom, a francuzi imaju i Atari aka Infogrames i dalje velike igrace ... tako da ti lista nije precizna skoro pa uopste