Nezadvovoljni smo sto MS ne "gura" PC gaming. Recimo da oni nestanu i postanu nebitni u toj sferi, ko bi ga onda gurao, a da to nije sposoban da radi i danas? Sta bi se promenilo?
Ko bi njihovim nestankom trebalo da stane iza cele price, a da to ne moze vec danas? Recimo da directx postane nebitan i da moze da razvija ko hoce, kako hoce i za sta hoce. Kako sve to resava ovo sto se danas zamera MS-u, da ne staje dovoljno iza PC gejminga?
Ono sto hocu da kazem je da svi podrazumevaju da je MS problem, a ja nisam siguran da je tako. Problem je mnogo dublji. Izbrisite MS, pa razmislite sta bi dalje moglo da se desava. Bas me interesuje sta bi se pokrenulo, sto vec danas ne moze da se pokrene, pa nek MS bude kakav hoce.
Ko bi gurao Linux gaming, Mac gaming (o ovome ne zelim ni da razmisljam

), koji-god-OS-gaming?
Mozda je na kraju ipak najveca mana ono sto je istovremeno i najveca prednost - priroda platforme. To sto je ona na osnovama na kakvim je je konacno doslo na naplatu i to nijedan "MS" ne moze ni da uspori, ni ubrza.
Pitanje je i da li uopste zelimo "gazdu" koji stoji iza pc gaminga, a njegovo nepostojanje takodje stvara probleme. Situacija je zamrsena
Jedino sto ima kakvog-takvog smisla je da nvidia, amd, intel i ostala druzina pocnu da se zalazu na pravi nacin. Ne vidim sta bi drugo moglo da ucini sutuaciju drugacijom od ove danas, sem, naravno, Windows-a 8 i relaunch-a PC gaminga
Cak mi padaju na pamet i crne misli kao sto je to da bi bilo cak i losije da se MS 100% okrene xbox-u, i tad kad ne bi imao bas nikakav interes u windows verziji, mozda ne bi imali ni mnoge od ovih multiplatform igara koje danas postoje. Mozda bi ostali samo na casual i browser based varijantama u buducnosti. Ne znam sta da mislim...