Poredeci snimak iz bolida prvo seninog pa zatim hilovog (koji je bio 3. cini mi se u tom trenutku) kroz istu krivinu, vidi se kako je hilov volan skoro statican, dok je Seni volan u kljucnom momentu takoreci pao u krilo (dok je jos bio na asfaltu). Zatim, nekoliko stotinki pre udara u zid, vidi se da se levi tocak zakrenuo udesno, za razliku od desnog koji je nastavio da 'gleda pravo'. (ovo je potvrdilo nekoliko ocevidaca koji su bili dovoljno blizu). Dodajuci tome cinjenicu da je par dana pre toga modifikovana sipka volana na senin zahtev (to je bila tek 3. senina trka za Williams i jos uvek su mu prilagodjavali kokpit) mislim da nema mesta koincidenciji. Sve tri stvari su usko vezane jedna sa drugom, a kvar upravljackog sistema uglavnom znaci pravolinijsko izletanje iz krivine, sto se, za divno cudo, upravo i desilo.
U pitanju je bio 2. ili 3. krug nakon ponovljenog leteceg starta, tako da nema mesta teoriji da su gume bile hladne i da je zato izleteo iz krivine. Pa tu krivinu je u prethodnom krugu provezao identicnom brzinom, pa se nista nije desilo, a u kobnom sledecem krugu su gume samo jos bolje 'lepile' za asfalt. A i pri toj brzini, downforce bolida je maksimalan, sto u tako blagoj krivini ne ostavlja mogucnost bolidu da se spinuje iz krivine.
Uzevsi u obzir da je Senna trenutacno reagovao i kocio silom od 3.75G (skoro maksimum) uspevajuci da smanji brzinu sa 320 na cirka 200km/h nema ni govora da je bio zaspao, poklekao pod pritiskom ili nesto trece... sto mu pripisuju. Uostalom, u bolidu je sakrio austrijsku zastavu, koju je nameravao da razvije u pocasnom krugu, u cast dan ranije poginulog Racenbergera, sto opet pokazuje da je bio dovoljno priseban i lucidan da razmislja i o takvim stvarima...
Crna kutija je predata zvanicnicima trke tek nekoliko sati posle udesa, tako da su inzenjeri Williamsa imali dovoljno vremena da 'urade sta je trebalo da se uradi' i izbrisu sve relevantne podatke... mislim da je cak predata u neispravnom stanju

.
A fatalna povreda izazvana je probijanjem vizira kacige, sipkastim predmetom (prednje vesanje se uglavnom i sastoji od povezanih sipki) i povredom ceonog dela mozga... zato je i ostalo toliko krvi na zemlji, nakon sto su ga uneli u helikopter.
Jedino sto meni nije jasno je to kako je krivina koja se prolazi sa 320+ km/h bila zasticena armiranim betonskim zidom, umesto peskom i visestrukim slojem starih guma ???!?!?! :cuss: :boom: Neko je za to trebalo da dobije debelu zatvorsku kaznu.
Hail to the king !