Šta je novo?

imate adsl i mogucnosti za sbb?

Koliko se čeka na uvođenje kod sbba? Pretpostavljam čim imaju slobodnu ekipu za dolazak ali me zanima kako to izgleda u praksi. Neki prosek?

Poslednja izmena:
Ja sam cekao nedelju dana.

Poslednja izmena:
Ja sam se juce prijavio za sbb i malocas me zove decko da se najavi za sutra ...

256K default ostavlja da radi, a zeljeni paket ukljucuje dan posle i odtad krece tarifiranje - koliko sam shvatio

kaze da dva splitera nece biti problem - videcemo

u call centru sbb mi objasnise da ima pre i post paid nacin, nisam za to znao

u svakom slucaju, so long ptt adsl - vratili su me u 97-u godinu, jer zadnjih 15 dana, da bi se povezao treba da pokusam bar 20 puta - a do tad dobijam poruku kako dhcp server ne moze da mi dodeli adresu, a u call centru na to kazu da je to zbog prosierenja kapaciteta, tj kao i uvek, do telekoma ...

Koliko se čeka na uvođenje kod sbba? Pretpostavljam čim imaju slobodnu ekipu za dolazak ali me zanima kako to izgleda u praksi. Neki prosek?

Zavisi, nekome dodju za 2 dana ko sto su meni a nekome po mesec dana ne dolaze..
Ako ih nema idi na forum sbba, ima topic za to, da ih opomenes ili zovi telefonom i dosadjuj dok ne posalju.

Imam SBB godinu dana vec, moram da kazem da sam prezadovoljan, dok je bio paket 512/64, mesecni download mi je bio preko 140GB. Osim par kracih prekida u radu, nikad nisam imao nikakvih problema.

Imam drugara koji je otprilike u isto vreme uzeo ADSL, kod nekog levog provajdera, bio zadovoljan, a onda u martu presao na Telekom ADSL. Do pre nedelju dana se jurio sa njima posto mu se modem resetovao sam od sebe na svakih 15-30 min. Dolazili su XY puta, merili, proveravali, onstatovali da nije problem ni do njih, ni do njega, da bi mu tek skoro, posle vise od 8 meseci, zamenili modem nekim drugim modelom, i sad kao radi ok. A secam se kad sam mu predlagao da da umesto Telekoma uzme SBB, on mi se smejao. E, od kad je SBB duplirao veze, on prica drugu pricu.

Sto se mene tice, osim ukoliko usluga nije drasticno losa, uvek bih izabrao varijantu koja te ne obavezuje...

samo da se SBB ne preceni po pitanju primanja/preotimanja korisnika, pa zezne svoje kapacitete..

Ako dobiju ono sto je obecano, direktan spoljni link, onda ne verujem da ce imati problema sa kapacitetom.

pa problem je prvenstveno sa njihovom mrezom, ako imaju preveliki broj korisnika - dolazi do shuma, loseg signala itd.
nije u pitanju spoljni net, vec njihova infrastruktura koja je negde radjena metodom: zabaci sa krova, domacine...

Odem ja do sbb-a da se prijavim. Dobar dan. Dobar dan. :) Adresa, bla bla bla, imate mogućnost međutim dužni ste za tv 2 meseca. Dobro nema veze plaćeno danas lećiće sutra. Pitam kad dolaze da uvedu net. Kaže čeka se desetak dana. Reko' dobro. Al' kaže ako dođu u decembru moraćete da platite i novembar da vam ne bi skraćivali mesec. Opet ja, aha važi mada mi nije baš najjasnije ovo poslednje? I tako ja počeh da prelazim na sbb...

Па мораш имати измирене обавезе за ТВ, па тек онда можеш интернет. Шта ту није јасно :)?

Ако ти уграде у децембру, а ти ниси уплатио за ТВ, новце које даш за интернет ће искористити да наплате ТВ, а за разлику ћеш добити интернет (скраћен за разлику коју дугујеш).

i jos jedan savet, prilikom placanja racuna u posti ili banci ili preko neta :
Uvek prvo platite racun za TV ! - pa tek onda racun za internet !

ovo radite kako bi izbegli gorenavedenu situaciju

pustili danas sbb par sati nakon instalacije :)

koliko dana treba da prodje da bih znao da je situacija 'stabilna', odnosno kako se raskida ugovor sa PTT-om ?

Prilozi

• speed.JPG
    speed.JPG
    10.2 KB · Pregleda: 54
Meni SBB lepo gazi.. torrenti ~240Kb/s na paketu 2048/256

za sada sam zadovoljan.. za tu lovu Telekom daje skoro duplo manje (imajuci u vidu i UL).
Kad se Telekom opameti, i kad bude dao vise od SBB, eto mene nazad na ADSL..
prosto da prostije ne moze... ko da vise za manje.. tamo idem..

Hvala lepo!!
E ovo mi je bilo bitno da znam da torrenti idu lepo.
Nadam se da je tako i sa RS i news-om.

Kakva je sad situacija sa SBB-ovim lokalom? Jel imaju jos onaj dobri DC Hub?

pa imaju onaj gusari org na kome sada mogu svi da se nakace, nije vise samo lokal koliko ja znam

I ja da se ubacim EuNet-ADSL i SBB-Kablovski evo bas ovaj mesec koristim oba paketa tacnije 14dan posto sam u prekretnici na SBB

EUNet
Download paket 2048/192 od 20h do 8h - a od - 8h do 20h 256/64 dovoljno je reci da ni na najacim linkovima sa Downlodom nisam video preko 200Kb a pre podne max 27Kb i to placam - (placao) 1990din

SBB
2048/256 24h ispod 230Kb nema sanse bar za sad par puta je bilo i 252Kb sto je bez 4Kb MAX
i sve to za 2070din tako da izmedju EuNet-a i SBB-a nema razmisljanja sta uzeti ako infrastruktura to i dozvoljava

Pozzzz...

upravo uvedoh SBB kabovski :)
evo kako radi pocetnih 256k:

od 5ka se vozim na 2Mb/s i zbogom Telekome :D

steta sto ne pikam multiplayer online :D
inace, svaka pohvala za SBB. u roku od jednog dana od podnosenja online prijave su mi instalirali net. zbogom Telekome :wave:

svaka cast SBB-u na svemu:

Vrh Dno