Šta je novo?

imate adsl i mogucnosti za sbb?

ja sam se sit nagledao za ove dve godine pucanja adsl veze, greski tipa 651 i 738, riknjavanja konekcije [zahteva restart OS-a] tako da ima da nazovem tehn podrsku i da im kazem 'so long .... '

koji su to nepismeni magarci, kad pustaju korisnike da im odlaze tek tako ... dosada sam trpeo adsl jer je bio jeftiniji, sad nema razloga ... sem sto imaju tu foru da ti salju opomenu ako ne platis racun i nije im problem da cekaju mesec dana, a sbb te odmah sledeci dan iskljuci, koliko sam cuo

Skoro sam presao na SBB, net mi uglavnom ne radi, sto puta sam zvao tehnicku podrsku da dodje i pokusa da sredi, ali jos nista. Mada, verovatno sam usamljen slucaj (citaj:baksuz :()

Jes al na sbb-u mozes da zamrznes nalog na nekoliko meseci a na adsl-u nemre. Uostalom o cemu uopste raspravljamo. Ko god ima sbb kablovsku treba da predje na njihov internet. Cak i da se nista ne dobija, a dobija se 100% vise za ulozeni novac, dosta bre vise tovljenja ove komunisticke svinje telekoma.

Poslednja izmena:
O da.. meni na SBB paketu 2048/256 download cepa sa min 240 Kb/s a oplete i do 250 Kb/s, upload konstantnih 30 Kb/s.. brzine su blizu deklarisanih sto je velika prednost..

Upravo to, i ja sam na 2Mbit, ide između 235 i 240, kako kad, upload 30... Sjajno, za 2000 dinara :)

Da sam imao uslove za kablovski ne bih ni uzimao ADSL.
A da imam ADSL, i da imam mogucnost za kabl, a nemam ugovor :mad: presao bih, mislim bez razmisljanja.

Presao bih ODMAH na SBB da mogu...nazalost musavi Jotel je kablovski operater u naselju :(

Ja imam mogućnosti za sbb odavno ali sam na sezamovom adslu već evo ima 2.5 godine. Sve me nešto mrzi da menjam. Međutim kakav je sad razvoj situacije razmišljam ozbiljno o prelasku na sbb. :)

Ja bih presao, ali nemam mogucnosti iako imam SBB cable TV. Tako da cekam to... valjda ce srediti i to skorije jer ce naravno svi pohrliti kod njih sada.

Jes al na sbb-u mozes da zamrznes nalog na nekoliko meseci a na adsl-u nemre. Uostalom o cemu uopste raspravljamo. Ko god ima sbb kablovsku treba da predje na njihov internet. Cak i da se nista ne dobija, a dobija se 100% vise za ulozeni novac, dosta bre vise tovljenja ove komunisticke svinje telekoma.

haha moj covek, "obuli smo cokule ne volimo komuniste i hocemo da odu odavde" :D

Poslednja izmena:
Ja imam kablovsku u zgradi, ali treba meni da se opet uvede("ponovno priključenje", kako li ga zovu). Ne prelazim na sbb jer su im redovi kilometarski i jer moram da čekam mesec-dva (kako su mi rekli preko telefona) da bi mi sproveli kabal u stan. I što će to da naplate 3-4000 din. Za sada, neću da se cimam

Ja sam bio na SBBu i kao vrlo nezadovoljni korisnik prešao na ADSL i preporodio se. Jesu "brzine" manje, ali bar je veza stabilna.

Sto se tice Novog Sada SBB all the way, pogotovo u naseljima gde je novo kabliranje i sve ide uredno ispod zemlje do svake zgrade (kao sto je kod mene slucaj). Dok telefonsku liniju nemam zbog glupog Telekoma sto vec godinu dana ne moze da uvede uredno u novu zgradu (instalcije postoje vec), dok za kablovsku pored SBB-a mogu da biram i KDS NS (ali nisam lud da prelazim) jer obe instalacije postoje u zgradi. Tako da ima i slucajeva ljudi koji nemaju telefon za ADSL (kontam u manjini), ali i da imam ne bih nikada prelazio, probao sam famozni Telekom kod druga i devojke i mogu samo reci HAH, na 20% manji protok zbog overheada i duplo veci ping prema svemu i svacemu.

PS. Posto od novembra povecavaju pretplatu na fixni telefon uskoro ce ta pretplata na TV kod SBB-a da se istopi ako ovi krenu i sa impulsima da udaraju po usima, a sta se ja sekiram TV ni ne gledam tako da ga ni ne placam (placa ga brat :p).

Poslednja izmena:
Pozarevac. Imam SBB modem i Telekom ali SBB ne koristim jer cim padne malo kisha ili duva jace vetar nemam konekciju uopste :)

Jednom su mi tako dok nije bilo ADSL naplatili lepo paket a nisam imao net 3 nedelje !!! i to nesto pred novu godinu. Popizdeo sam, tako da ne razmisljam vise nikad da idem nazad koliko god brzi bili.

ADSL mi nije puko nikad... meni je vaznija pouzdanost od brzine i cene, a u Pozarevcu trenutno ADSL je pouzdaniji...

Pozarevac. Imam SBB modem i Telekom ali SBB ne koristim jer cim padne malo kisha ili duva jace vetar nemam konekciju uopste :)

Jednom su mi tako dok nije bilo ADSL naplatili lepo paket a nisam imao net 3 nedelje !!! i to nesto pred novu godinu. Popizdeo sam, tako da ne razmisljam vise nikad da idem nazad koliko god brzi bili.

ADSL mi nije puko nikad... meni je vaznija pouzdanost od brzine i cene, a u Pozarevcu trenutno ADSL je pouzdaniji...

U Valjevu je ista situacija, opasno nestabilna veza, veoma cesto puca i ne radi i po 2-3 nedelje uopste... Koristim ADSL sadasnji paket 2048/192 vec godinu i po dana, zvao sam ove u SBB-u, nisu se udostojili odgovora vec dva meseca skoro kada ce doci da mi uvedu kablovsku u kucu a uvedjenje je 12000 plus jos neki troskovi. Spreman sam da platim toliko ako mi odgovore iskreno da li su popravili pricu oko mreze i slicno posto se prica da je dosta poboljsana. Jedino mi je bitan net iako moram placati i kablovsku TV. Uh al sam u opasno glupoj situaciji, pored ovoga imam i Total TV koji ne palim a moram da placam. Po ovoj logici, kostace mene taj SBB mnogo vise nego veliku vecinu drugih a samim tim i net. Svaki mesec po 590 din pretplata za SBB TV koji ne palim, pretplata 850 din za Total TV koji ne palim i jos 2700 din za paket 3072/384 a ne bih odjavljivao ovaj ADSL dok ne vidim kakva je situacija sa netom kod ovih drugih. Znaci, veoma nezavidna situacija...

Posle godinu dana kod Telekoma vratih se na SBB i vrlo sam zadovoljan mada ni pre nije bilo problema u Kraljevu! Download oko 120 kb/s a preporodih se sa uploadom!

Iskreno ja kao korisnik sbb evo vec skoro tri godine, mogu da kazem sve najbolje o njemu, e sad da li sam ja imao srece meni se desilo da za svo ovo vreme sve ukupno internet nije radio 4 puta po par sati, od toga dva put su najavljivali prekid zbog radova na mrezi. Moj rodjeni brat ima adsl kod telekoma, hmm sa moje tacke gledista velika je razlika pogotovo za ljude koji vole da "torrent-uju" a da ne pricam tek za igrice. Svako ko hoce da down. pri max brzinama mora da na boljim treckers-ima odrzava ratio, sto je na adsl-u sizifov posao. Ako imate uplacen news lili rapid onda je adsl dobar, sto se tice igrica, mislim da je izlisno o tome i govoriti.

Jedini sux je taj sto moras da placas i tv uz internet, ja licno bih i mogao bez njega.

Poslednja izmena:
Cable Vs. ADSL zavisi od zemlje do zemlje i od realizacije. U nekim zemljama je bolja stvar sa kablom, a u nekim sa adslom.

Jednu stvar koju ljudi nikako da ukapiraju je da su to razlicite tehnologije i da nema potrebe uporedjivati 1Mbit kod jednog i drugog.

Tehnologije uopste:

ADSL: ima overhead i zato je brzina uvek manja za 15-20%.
CABLE: nema pomenuti overhead i zato se postize slicna brzina deklarisanoj.

ADSL Vs. CABLE: Adsl je stabilnija tehnologija, koja NE ZAVISI od broja korisnika. Cable sa druge strane ZAVISI od broja korisnika.

Tehnologija u nasoj zemlji:

ADSL: ne radi toliko lose kao sto sam se ja nadao, ali je daleko od dobrog (ne mislim na cene i telekomov monopol, to je katastrofa).

CABLE: Radi odlicno. Jedan od faktora je sto SBB odradjuje lep posao, a druga je sto ipak nema toliko korisnika kabla kod nas, da se to oseti na brzinu. I ne samo kabla, nego interneta uopste. Mislim da ce tako uvek i biti, jer smo realno malo trziste.

Jos sam hteo samo da napomenem da kad budu vece brzine, ne verujem da ce iko poceti da meri koliko KB/s ostvaruje adsl a koliko kabal. Nadam se da ce se stvari popraviti u narednom periodu kad Telekom STVARNO bude izgubio monopol, bar zato sto nas na to tera EU.

I samo da rezimiram, kod nas je bolji kabal i treba ici na njega ako se za to ima uslova. Po meni najjaci argument je cena... sve ostalo je diskutabilno, tj. ne tako lako poredivo.

:wave:

Upravo sam presao sa adsl-a na sbb

pre (PTT adsl)
348845438.png

sada (SBB)
352649247.png

Samo da vidim kako ce se pokazati stabilnost

Poslednja izmena:

...

Kod mene, u Krusevcu, slicna situacija...
SBB ima preveliki downtime...

@Nikolaus saljes fotke mailom... BRAVO... nadam se da su .bmp

meni nije jasna jedna stvar u toj celoj prici oko telekoma i sbb-a, zar ne idu svi operateri preko Telekoma na internet? pa bi trebalo da je kod njih najjeftinije..

inace monopolisti su i jedni i drugi i necete se usreciti sa sbb-om kad na kraju godine vidite kolko ste para pukli na "besplatne" filmove, igrice... itd

Meni SBB lepo gazi.. torrenti ~240Kb/s na paketu 2048/256

za sada sam zadovoljan.. za tu lovu Telekom daje skoro duplo manje (imajuci u vidu i UL).
Kad se Telekom opameti, i kad bude dao vise od SBB, eto mene nazad na ADSL..
prosto da prostije ne moze... ko da vise za manje.. tamo idem..

Ja bih rado prešao na SBB sa ADSL , ali je kod mene u zgradi KDS koji nema nikakvu t.podršku.Tako da moram da ostanem na ADSL-u.

Ja sam presao sa ADSL-a na SBB dva dana posle povecanja brzina kod telekoma, i mogu da kazem da sam zadovoljan. Brzine su konstantne i za sad je sve ok. Videcu za ubuduce. Mada je meni ADSL radio sasvim solidno, ipak nisam hteo telekomu da dajem pare za sporije. Ako telekom ubrza da bude brzi od SBB-a , onda se mozda i vratim... :)

ADSL Vs. CABLE: Adsl je stabilnija tehnologija, koja NE ZAVISI od broja korisnika. Cable sa druge strane ZAVISI od broja korisnika.
kako i zasto zavisi od broja korisnika?
inace monopolisti su i jedni i drugi i necete se usreciti sa sbb-om kad na kraju godine vidite kolko ste para pukli na "besplatne" filmove, igrice... itd
ne kapiram?
waikiki je napisao(la):
Kad se Telekom opameti, i kad bude dao vise od SBB, eto mene nazad na ADSL..
jel' mozes da stavis ruku na panj da ce te cekati port?

Poslednja izmena:
meni nije jasna jedna stvar u toj celoj prici oko telekoma i sbb-a, zar ne idu svi operateri preko Telekoma na internet? pa bi trebalo da je kod njih najjeftinije..
RATEL je omogucio svim provajderima, koji to zele/mogu, da "uvoze" svoj net iz inostranstva. SBB je jedan od tih provajdera koji vise ne zavisi od Telekoma.

Telekom je jedan nakaradni koncept muzenja para od naroda zarad finansiranja stvari od kojih narod nema nista, sem poneke zirafe.

Ja imam parlaleno za sada ADSL kod Beotela i SBB kablovski internet od pre par dana (ne usudjujem se da jos otkazem ADSL ali kako su stvari krenule za 1-2 meseca sigurno hocu). Mogu samo da kazem da je ralika drasticna http download kod adsl mi nije nikada presao 66 kb/s (a trebalo bi da ide bar 75) a kod SBB mi ide i do 120....za torrente adsl 25-35 sbb 100-110..(isti torrent)...i to sve za iste pare. Jedino sto me jos plasi da otkazem ADSL to je istorija SBB-a i losa mreza (kada je oluja nestane signal na TV-u) tako da cekam da vidim kako ce se ponasati kada bude prva oluja.
Da paketi su 768/64 i 1024/128.
Nadam se da ovo moze da pomogne

Poslednja izmena:
Ja trenutno koristim adsl kod telekoma, torenti idu super, download takodje, ali opet cu preci na sbb. Doduse tek po isteku ugovora.

Evo slike sa torentima. Adsl(telekom)+speedUP :)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    232 KB · Pregleda: 111
Nazad
Vrh Dno