Šta je novo?

Imam pitanje u vezi foruma...

Zabrana pristupa temi ili trajni ban? Ne ulazeći u to ni ko je član ni dosadašnje zasluge istog ali malo je nekorektno o kom god se radilo da u warnings piše "Upozorenje pred jedno" a da na kraju kao kazna bude nešto sasvim drugo i to rigoroznije.

Poslednja izmena:
kada ce se resiti usporavanje foruma? sve radi ok i onda odjednom cekam nekoliko sekundi da otvori neki thread, subforum ili main page. totalno random.
jos jedno pitanje, ti trajni poeni iz starog foruma, to se ne gleda vise? posto je bug koliko sam skontao to polje vise ne postoji u novoj bazi i ne postoji nacin da skripta prodje kroz celu bazu i ispravi gde god u polju pise n/a u recimo 31.12.2024?

Martine, cemu takav konstantan negativan stav sa sve evil prezentacijom i izvrtanjem...
Ban je za temu Zanimljive slike, koji nastupa jer ne mozes da se kontrolises sa komentarima ili konstantno kacis slike koje nisu za javne forume ili eventualno toalet fb slicice...

Proveravajuci da li imam neke trajne poene, video sam da imam upozorenje "Opomena pred zabranu pristupa temi", medjutim niti pise koja tema je u pitanju niti koji je post je doveo to takvog upozorenja. Voleo bih da znam te detalje kako bih mogao da obratim paznju. Takodje, moglo bi da stigne obavestenje o takvim stvarima, jer ne bih imao pojma o tome da sada slucajno nisam proveravao iz sasvim drugih razloga. Ne vidim svrhu upozorenja ako korisnik ne zna da ga je dobio niti zbog cega ga je dobio.

Ovo je bila greska sistema koja je ispravljena, sada obavestenja rade kako treba.

Martine, cemu takav konstantan negativan stav sa sve evil prezentacijom i izvrtanjem...
Ban je za temu Zanimljive slike, koji nastupa jer ne mozes da se kontrolises sa komentarima ili konstantno kacis slike koje nisu za javne forume ili eventualno toalet fb slicice...

Ovo je bila greska sistema koja je ispravljena, sada obavestenja rade kako treba.
Uopšte nije negativan stav a još manje izvrtanje bilo čegaveć samo obična konstatacija pošto u jednom komentaru piše jedno a u drugom piše drugo pa bih želeo na vreme da znam šta je u pitanju i šta se dešava ako neko ipak prekrši pravilo - da li će biti kažnjen onako kako mu piše u warnings i kako bi svako očekivao ili po kratkom postupku trajni ban iako u upozorenju stoji drugačije.
Da se razumemo pitanje je generalno, za sve članove jer iskreno baš me briga za tu temu koja se pominje pošto niti pišem, niti komentarišem na njoj.

Btw voleo bih da znam čemu ono "konstantno negativan stav" pošto se nešto ne sećam da imam takav stav - ali ako vi to tako vidite, kao nešto "evil" sa moje strane (uključujući i prethodni komentar) onda stvarno više ništa ne bih imao da dodam niti napišem u ovoj temi.

Btw voleo bih da znam čemu ono "konstantno negativan stav"
Procitaj par tvojih prethodnih postova u temi. Da ne idemo u diskusiju, nije nam cilj nikog extra kaznjavati (cak naprotiv), minska polja za clanove i sl.
Radi se na tome da bude sto jasnije i transparentije da bi se bas ovakve "zablude" izbegle.

Ne želim da idem u diskusiju, naročito jer ti i ja nikada nismo imali bilo kakvih nesuglasica ali upravo sam pročitao poslednjih mojih nekoliko postova u temi i ja stvarno, ali stvarno ne vidim nikakve negativne stavove a ponajmanje prema vama u smislu bilo čega kao evil prezentacijom - eto poslednja tri posta se odnose na padobranca u oglasima (još sam rekao Mea Culpa jer sam pogrešio), pre toga komentar vezan za OI (nije negativan već vezan za košarkaško polufinale), obrisan je jedan u kom sam pomenuo moderatore sa drugog foruma koji tek nije negativno/kritički usmeren ka vama... Ne želim dalju diskusiju, niti mi sve to nešto posebno znači, ali mislim da u ovom slučaju grešiš.

Ok, onda gresim. Idemo dalje

Da li mi se cini, ili i dalje nije sredjen problem oko otvaranja atacmenta koji se nalazi ispod taskbara sa notifikacijama, PM, profilom...?

Poslednja izmena:
Nije resen niti se zna kada ce biti tacno, jer zavisi od vise faktora

opet sa vremena na vreme izlazi dole permission za notifikacije ili sta vec, iako uvek kliknem never ask again

Nisam nasao temu gde da napisem predlog za forum, pa cu napisati ovde.
Potrosacka elektronika, pametni uredjaji- ne bi bilo lose da se sredi ovaj deo foruma kao za mobilne uredjaje ili kao sto vec ima tema samsung galaxy watch. Da budu posebno teme: samsung galaxy watch, huawei watch, xiaomi watch, itd, ovako ima bezbroj modela i za svaki je napravljena posebna tema.

Sta te sprecava da ih napravis? :)

Ne sprecava me nista, najlakse je to uraditi. Ovde sam mislio da neko od moderatora kad nadje vremena preiminuje odredjene teme (npr. huawei watch 4/ gt4 u huawei watch, xiaomi watch s3 ili koji je vec najnoviji gde ima tema u xiaomi watch, itd ). Za vecinu odredjenih modela i na kraju da ima za ostale uredjaje ili kako mislite da treba.
Lakse je to uraditi i lepse ce da izgleda, nego da za nekoliko godina bude sve natrpano.
Ovo je samo predlog, ako je los izvinite.

Hajde i ja da nesto pitam moderatore.....
Da li je moguce pretragu "New posts" organizovati po podforumima. Npr, odem u podforum "Hardware" i kada kliknem na new posts da vidim samo postove vezane za teme ovog podforuma, a koji su postavljeni od moje poslednje posete? Ovako kad kliknem na New posts izadju novi postovi vezani za sve podforume i teme sa celog foruma, koje mene vrlo malo ili nimalo ne zanimaju, pa je malo duze vremena potrebno da se nadje eventualni novi post vezan za temu koja se prati.
U poslednjih nekoliko godina Benchnark forum je uveo veliki broj novih podforuma u kojima se vrlo zivo i ucestalo pise i raspravlja pa mi se cini da bi se (i) na ovaj nacin olaksalo pracenje odredjenih tema na forumu, jer je logicno da nisu svi clanovi zainteresovani za sve oblasti i teme u ovako sarolikoj ponudi....
Mozda bi trebalo razmisliti i o tome sta je danas Benchmark forum u odnosu na pocetnu orijentaciju i da li bi, mozda, bilo racionalno razmisliti o nekom konkretnijem razdvajanju toliko razlicitih potpuno nepovezanih oblasti o kojima se ovde pise i diskutuje, jer ovako sve pomalo pocinje liciti na pijacu......
Bicu slobodan da iznesem i svoje sasvim licno misljenje, da je paralelno sa ovim prosirenjem tema, doslo i do osetnog pada kvaliteta i nivoa samog foruma.
Nadam se da necu biti pogresno shvacen, primedbe su najdobronamernije.
Takodje se nadam da ce neko od moderatora naci vremena da odgovori na ovaj post.
Unapred hvala.

Bicu slobodan da iznesem i svoje sasvim licno misljenje, da je paralelno sa ovim prosirenjem tema, doslo i do osetnog pada kvaliteta i nivoa samog foruma
U poslednjih nekoliko godina Benchnark forum je uveo veliki broj novih podforuma u kojima se vrlo zivo i ucestalo pise i raspravlja
Ne znam sta smatras pod padom kvaliteta, ali je uvodjenje dodatnih podforuma de fakto ozivelo forum.

bilo racionalno razmisliti o nekom konkretnijem razdvajanju toliko razlicitih potpuno nepovezanih oblasti o kojima se ovde pise i diskutuje, jer ovako sve pomalo pocinje liciti na pijacu....
Svi forumi su razdvojeni na oblasti i pod oblasti, ne vidimo nacin na koji bi to bilo jos bolje?

Da li je moguce pretragu "New posts" organizovati po podforumima. Npr, odem u podforum "Hardware" i kada kliknem na new posts da vidim samo postove vezane za teme ovog podforuma, a koji su postavljeni od moje poslednje posete?
Na to moze samo Kutija da ti odgovori

Da li u okviru pod foruma "Prenosni uređaji" / "Mobilni telefoni" može da se, npr., sklone teme "LG" i "Nokia" a uvede "Google Pixel" (ili samo Pixel)?

LG i Nokia su odavno odsvirali svoje a Pixel je i te kako popularan u zadnje vreme.

Pretpostavljamd a sam dobio poene za temu zanimljive slike iako komentar nije bio nepriličan
Ali upozorenje/meil/PP nisam dobio

P.S: Stvarno ga preterujete sa restrikcijom

poene si dobio pre mesec i po dana, kada je bio problem sa obaveštenjima. inače, ažurirani su ti poeni

Mislio sam na situaciju od pre ccca pola h ...
Ok tnx

nema novih poena. eventualno ako si banovan u temi

Možda je ban ipak ... direktan pretpostavljam. Upozorenja/PP nije bilo

Poslednja izmena:
Nemam opomenu da će mi pristup biti ukinut
Tj možda je i imam ali je nisam dobio. Razloge znamo

Normalno da sam stavio smajli

Prodjes svesno kroz crveno i psujes sudiju sto ti je izrekao kaznu :)
Verujem da je mnogima glupo sto postoji restrikcija na komentare u Slikama, ali ona je tu sa debelim razlogom.
Inace mi fascinantan broj ovakvih komentara koji pocinju sa "znam da rizikujem kaznu ali...."

Komentar je bio prikladan slici
Prethodnu opomenu nisam dobio, možda bih se i suzdržao
Žuti karton rizikujem, crveni baš i ne

Enivej, razjašnjeno

Komentar je bio prikladan slici
Prethodnu opomenu nisam dobio, možda bih se i suzdržao
Žuti karton rizikujem, crveni baš i ne

Enivej, razjašnjeno
Skinuo sam ti ban, jer nisi dobio notifikaciju. Sledeći put, molim te suzdrži se od komentarisanja.

Nazad
Vrh Dno