Šta je novo?

Ima li ko iskustva sa Club3D 6800gs

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zna li ko ovu karticu i kakva su iskustva.

nije losha, overklokabilna je.
Za te pare, super.

Ja sam upravo kupio jednu, i upravo planiram da je temeljno istestiram :D , a ako jos neko ima neka iskustva, moze slobodno da postuje, iskreno me zanima koji je MAX koji je neko uspeo da dosegne :D

koliko si puk'o za kartu?

Pa oko 235 E. Jel mnogo??? Daje oko 12500 markova. Jel ima nesto bolje za "slicne" pare?? Ako ima hehe onda uuuufff, *** sta da kazem, prerano sam donosio zakljucke :smoke: !!!

Pa generalno i nije mnogo, mada sam ja moju opet platio 200E (obican 6800) i kada se malo overklokuje daje preko 12.500.

BoArDsLiDe je napisao(la):
Pa oko 235 E. Jel mnogo??? Daje oko 12500 markova. Jel ima nesto bolje za "slicne" pare?? !!!
Je li to na default vrednostima ili si OC.Ako jesi do koliko si poterao gpu i mem.I na kraju, gde si kupio kartu?

Proday je napisao(la):
Pa generalno i nije mnogo, mada sam ja moju opet platio 200E (obican 6800) i kada se malo overklokuje daje preko 12.500.

Zaboravio si reći da je to AGP,i još otključan(16x1,6).

I mene zanima taj Club 3D 6800GS.Koliko je raspoložen za overklok?
Mislio sam kupiti Leadtek 6800GS,ali ga ne mogu naći.

starac imas Leadtek-a u Novom sadu al je preskup u rangu XFX-a i eVGA prozivodjaca.
@Proday ti ocekujes 20000markova sa 6800GS?Pa onda mozes reci da je 7800gt ****** jer daje tek 14500 a kosta 350+e.Zaboravio si reci da ti je karta otkljucana i da je AGP,a 6800gs je ipak PCI :D Taj 6800 obican daje max 9500 markova 03 po defaultu.

@Boardslide jel si je uzeo u Imtel-u?

stvarno bi mogli videti i malo rezultate testova
,)

Jerry[NS] je napisao(la):
starac imas Leadtek-a u Novom sadu al je preskup u rangu XFX-a i eVGA prozivodjaca.

Hvala na informaciji!
Ima u Zagrebu Club 3D 6800GS(HGspot) za 1750Kn.Znači oko 215€.To mi je jako blizu!
Ima i Leadtek i Gigabyte,ali ih nema na lageru!To je problem!Leadtek je ovdje oko 2000Kn(250€),ali je to Leadtek!Njima najviše vjerujem,a imaju i dobar bundle(PoP,SC Chaos Theory...).

Imao sam priliku vidjeti Leadtek 6800GS na 650/1400,pa me zanima može li to i ovaj Club 3D,ili barem blizu.

Ja pozeleneh ponavljajuci.... A gigabyte 6800gs za 200e??? Njega niko ne spominje??

I mene zanima gde posto sam kontaktiro jednog usera koji je postovo u hot hardware sobi i kaze da on trenutno nema?

Pa njega sam i ja kontaktirao, rekao je da ce dobiti... Ima josh jedna firma iz zemuna ali nisam zvao da proverim poshto mi vishe odgovara ns...

Poslednja izmena:
Znači, Pnjaf, za sada nas je trojica za grafičku ;)

Pnjaf vas nece ispaliti. Uradice covek ono sto moze i sto je do njega. ;)

Pa ovako, imam Athlon-a 3000+ Venice, Abit KN8 Ultra,3D-Club 6800GS PCI-e, 2x512MB TAKEMS cl 2,5 (dual chanel) i 2x SATA 160Gb WD Caviar(8MB) vezana u RAID-Stripe-u i po defaullt-u imam u '03 oko 11400 markova. Kada dignem FSB na 220 i GPU sa 425 na 464 a mem sa 1000 na 1100, dobijam nesto oko 12 350. Samo imam jedan mali problem. Temperatura GPU-a na defaullt-u iznosi(dok igram fear rez 1200x9nesto? sa svim ukljucenim efektima na MAX osim softshadows-a i sa AASx2) 70-74C, a kada kloknem GPU onda ide do 77C. Tada nemam ni u jednom trenutku FPS ispod 27, ali me "malo" brine temp GPU-a??? Posto nemam iskustva bas mnogo sa temperaturom GPU-a, voleo bih da cujem ako neko sa iskustvom ima misljenje, koliko je uopste ta temperatura podnosljiva. Zamalo da zaboravim, sve sam to spakovao u Cooler Master Cavalier O3(onaj polozeni). Da karticu sam kupio u Imtelu.

Ma opusteno s temp... Radi to i na veeeecim! Hajde pogledaj temp setings i reci koliki ti je Core slowdown threshold. Ako imas 30-40c lufta onda nemas da brines. Na toj temp se karta usporava, smanjuje clockove a samim tim i temp da nebi izgorela...

Pa Core slowdown threshold ti je tek na 125C sta se sekiras. Moja gigabyte overclockovana ide do 73. Haha, probio sam 6500 u 3DMark 2005! Pa to ni jedan 6800GT ne moze:)

Ako te brine temperatura razmisli o tome da stavis neki drugi sistem hladjenja, nV Silencer naprimer. Mada, kao sto su ti vec rekli, temperatura ti je u granicama normale. Tek kad ti predje 100-tku onda razmisljaj o temperaturi, do tada, cuti i vozi :)

BTW meni je sa Silencer-om temperatura GPU u idle 42 stepena, kad je opteretim dodje do 60, a ne da je tih, nego je EXTRA tih

tomato je napisao(la):
Znači, Pnjaf, za sada nas je trojica za grafičku ;)

Ispravka,cetvorica za graficku,mene niste racunali :)
Kontaktirao sam ga cim je dao oglas,ali uzecu je tek krajem februara.

Thanks, onda nemam razloga za brigu, uostalom 12 350 markova u '03 ce biti dovoljno za "optimalno" uzivanje bar jos neko vreme.

P.S. ili ne??

Vi sa 1GB rama koji navodno terate FEAR u MAX detaljima oladite malo. Nece moci to bez seckanja i "kopanja" po HDD-u. Naravno ako se stave texture na medium stvar se menja iz korenam, ali to onda nije max, zar ne. Inace 6800GS mora to sasvim lepo da "tera" u 1024x768 ili 1280x1024/960 ali bez AA. Soft shadows naravno na off inace bez 7800GTX netreba ni pokusavati.

Moze FEAR sve na max sa 1GB rama na 6800GS sa 4xAA!!! Stavio sam ja i soft shadovs na on, ali mi bilo sumnjivo kako dobro radi pa sam u readme od FEARa procitao da ukoliko je ukljucen FSAA onda soft shadows zapravo ne rade bez obzira sto su na on.

LazaNS je napisao(la):
Moze FEAR sve na max sa 1GB rama na 6800GS sa 4xAA!!! Stavio sam ja i soft shadovs na on, ali mi bilo sumnjivo kako dobro radi pa sam u readme od FEARa procitao da ukoliko je ukljucen FSAA onda soft shadows zapravo ne rade bez obzira sto su na on.
Nemoj da te neko slucajno shvati za ozbiljno kada pricas o 1GB rama i glatkom igranju FEAR-a sa MAX detaljima. To ne moze, nikako, a tvoj racunar nije nista razlicit od ostalih sa 1GB rama. U nekim delovima igra trazi oko 1400MB, pa ako je tako voleo bih da mi objasnis kako to staje u 1GB. Ja sam WinXP "spucao" u 80MB za potrebe FEAR-a, ali nije bilo dovoljno. Sa medium teksturama staje u 800-1000MB.

E sad ti bolje od mene znas kako to ide kod mene na mom kompu!!!

potvrdjujem Fear na 1GB i max setovanju itekako drlja po HDD e sad sto neko to ne primeti il ne priznaje je druga stvar......

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno