Šta je novo?

IKOM public IP & ubrzanje

Bad MF

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
649
prso je net veceras vidim, restatujem modem kad ono public ip na ikomu!

Valjda nije neka slucajnost, ortak u komsiluku je isto dobio public ip.

Woo posle toliko vremena!

da li je doshao i taj dan da nismo nagori od sve dece :)
lepo shljaka sve zasad e pa nek je sa srecom

1. Kliknes na konekciju u tray-u pa na support i vidis koja je ip adresa. Na ikomu su do sad bile 192.x.x.x ip adrese sto je jedan opsega privatnih ip adresa.

2. Ako na www.myip.dk ispisuje istu adresu kao i na konekciji u tray-u (ili promptu ipconfig komanda) onda je to public ip.

Nisam trenutno u Beogradu, pa ne mogu da proverim kod sebe, ali hvala u svakom sluchaju. Ja sam mislio da ste provalili na foru e-mule ili nekog slicnog programa, pa ste videli da vise nije low id :d Sto ne bi bilo mnogo pouzdano, jer hoce nekad da se pogubi e-mule pa pokazuje da je sve u redu :)
Ako su uveli javne adrese za stalno to je fenomenalno...time bi ispravili jedini nedostatak, jer net inache radi odlicno :)

edit

To je to...evo ih na ripe-u:

http://www.db.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=AS15926&do_search=Search

Eto i to docekasmo :)

Poslednja izmena:
Koliko sam dugo cekao sada sam vec zaboravio za sta mi je trebao javni IP :D

Sta se konkretno dobija javnom ip adresom. Mislim, koja je prakticna razlika izmedju javne i privatne. Mislim da sam znao ranije, ali sam sad zaboravio:) ajd ako neko moze narodskim recnikom da mi objasni. Inace, vidim da sad i ja imam public ip na Ikomu. Odmah sam otisao da proverim na programu "soulseek" onu opciju "test firewall and router settings", gde mi je ranije izbacivao poruku da mi je port closed, a sad je open! I naravno, momentalno se uocava promena na bolje. Sad kad ukucam neki bend u search, sa milisekund mi izbaci gomilu pesama, dok mi je ranije cesto zabadao. Jel ta javna IP znaci da su mi sad svi portovi otvoreni, i da ce sve sljakati maximalnom brzinom? Ako je tako, Jupiiiiiiiii

Dobili smo Javnu ip i otvorene portove. A taman sam resio da ih menjam zbog toga. Pre mi je prosek za skidanja npr 4 gb bio 16 kbps (1024/256 net), a sad je prosek 80-90 kbps. Plus mozes da skidas fajlove sa emule npr. Ili sa rapida (nisam jos proverio) da ne cekas 15 min.

^doggmania
Odakle si vukao kad ti je prosek bio 16KB/s a ne 16kb/s (bajt- bit /odnos 1-8)
meni je na 512 i pre ovoga vukao po 58-60 KB sa privatnih torenta, dok je kod javnih stvarno velika varijacija od 10 do 50 konstantno i pre ovoga bila, rapid free moras da cekas uvek odredjen broj minuta - ako hoces odmah da skidas koristi premium servis
emule - veoma malo sam ga koristio pre zbog velikog broja virusa, mogao je da se kaci
hub(ovi) - e ovde se definitivno primecuje OGROMNA razlika, pre smo sa ikoma imali samo pasivnu vezu i ograniceni broj korisnika kojima smo mogli da pristupimo, dok smo sada aktivni te je broj ljudi kojima mozes pristupiti i od kojim mozes povlaceti fajlove znacajno porastao
soulseek - i pre sam mogao da se kacim i skidam a brzina skidanja je zavisila od brzine uploada izvora
WoW - i pre se moglo igrati normalno i na protoku 128 sa povremenim seckanjem u zavisnosti od ukupnog broja ljudi na questu

Poslednja izmena:
O falim te Boze!!!!

Mozes da ne cekas 15 min, postoje programi za to. Ja imam jedan assistant koji svaki drugi ne moras da cekas (da li je bag il nesto ne znam). Skidam sa BT dzankija sve, evo npr 14.7 GB sam skidao average speed 11.7 KBps. Sad mi je taj prosek na 90 KBps. A sa rapida sam skinuo 14.7 gb za 2.5 dana (na 1mbps). Sad mi je brzi torrent zbog portova, a ovo za public ip je extra, ako igrate igrice na netu ne morate da brinete da ce neki indijac da hakuje pa i da vi delite sa njim ban.

Mozes da ne cekas 15 min, postoje programi za to.

Koliko ja vidim, IP adresa je sada ne samo javna nego i staticka (resetovanje modema = IP uvek isti).

Da li je kod svih tako ? Ako jeste, znaci da ne mozes da izbegnes cekanje na Rapid-u, kao ni ogranicenja kolicine skinutih podataka na drugim hosting sajtovima.

Rapid Assistant se zove program(program je FREE). Probaj ga. Nikad ti ne spada brzina (NIKAD) uvek je max. Dok preko mozile,IE,chrome i ostalih explorera pada brzina. I taj program kad skines ubacis fajlove i kad ti skine 2-3 po redu restartuj program, nekad prekines 15 min cekanja. Probaj svaki dl da restarujes pa ces videti kad tad neces cekati 15 min. Poz

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim, IP adresa je sada ne samo javna nego i staticka (resetovanje modema = IP uvek isti).

Da li je kod svih tako ? Ako jeste, znaci da ne mozes da izbegnes cekanje na Rapid-u, kao ni ogranicenja kolicine skinutih podataka na drugim hosting sajtovima.

Za sad se ni meni nije nijednom promenila ip adresa. Doduse, namerno nisam resetovao modem :D

@drapin
Verovatno se niko u medjuvremenu nije iskljucio pa si dobio istu ip kao sto si imao.

Ura :)
Sad mogu da dignem svoj DNS/Mail/FTP/LAMP :)

jedno pitanje. Da li sada i vama blinkaju le diode i kada nema protoka?

jedno pitanje. Da li sada i vama blinkaju le diode i kada nema protoka?

Da. Sto je mislim i normalno: do sada si bio sakriven iza NAT-a, sto je svakako bilo neprakticno za one koji koriste 2p2 ili hostuju online igre, ali je bila manje vise najbolja zastita - jednostavno je tvoj PC sa net-a bio potpuno nevidljiv.

Sada ti je komp sirom otvoren i dostupan svima...tako da stalno postoji neki protok, neka komunikacija ili pokusaji komunikacije, neka skeniranja ili pokusaji skeniranja itd itd...1000 stvari.

Iskreno receno ja uopste nisam sretan zbog staticke javne IP adrese. :mad: Izmedju mogucnosti da skidam warez sa p2p i sigurnosti - svakako da bih uvek odabrao sigurnost. Da sam mogao da biram, tj da me neko pitao da li hocu javnu adresu ili NAT - svakako bih odabrao da ostanem iza NAT-a !

OK, naravno da moze covek i ovako da se relativno pristojno osigura, ali je to sada nevidjena gnjavaza, a treba i dosta znanja o tome kako zatvoriti sve rupe i prolaze...:wall:

A ti onda lepo uzmi ruter i napravi NAT rucno...

Edit: btw a windows firewall je sasvim dovoljna zastita, ako skidas autoupdates. A NAT te ne stiti od odlaznih konekcija, tako da sa te strane uvek vreba opasnost (od neopreznog kliktanja po svemu i svacemu).

Poslednja izmena:
Ili u linuxu ubaci ove komande u rc.local npr

Kod:
iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
iptables -A INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A INPUT -s 127.0.0.1 -d 127.0.0.1 -i lo -j ACCEPT

I eto, ponovo si nevidljiv sa neta :)

Ili u linuxu ubaci ove komande u rc.local npr

Kod:
iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
iptables -A INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A INPUT -s 127.0.0.1 -d 127.0.0.1 -i lo -j ACCEPT

I eto, ponovo si nevidljiv sa neta :)

Da on razume ovo sto si postovao verovatno ne bi ni pisao to sto pise :)
led diode blinkuju i kad nema nikakvog saobracaja zbog ARP-a (Address Resolution Protocol)

Ja cu pre 50 puta da instaliram sistem i da imam mogucnost hostovanja igrica na netu i pune brzine torrenta nego da budem "sigurniji". A ako hoces jacu sigurnost stavi BitDefender,Nod32,Kasperky,AntiTrojan,AntySpyware i jos neke firewalle. I bices siguran.

Zakasnio sam da Editujem prethodnu poruku. Kad prebacim kabl od modema iz desktop racunara u laptop racunar nemam internet sve dok ne restartujem modem. Da li se jos nekom ovo desava? Ili kod mene nesto ne štima?

Da li ti znači da ima nešto od lokala kao na sbb ili ne?

^dvd
прича са покретањем локала је стара отприлике од почетка пуштања-продаје нета код икома
На почетку је била фора *ево само што нисмо пустили* па су пуштали појачани проток од 18 до 6 + викенди у +у, а од локала ништа
Кад су укинули појачани проток опет су пустили буву да су то урадили како би пустили коначно локал, и ништа се отад није специјално дешавало
Периодично дижу као и сви проток а од локала нема ништа барем у догледно време :0 Мада кад год питаш ликове из ИТ службе кад ће локал -а једног и лично знам пошто ми је комшија и ради код њих већ ево 4.та год., говоре *ево сад ће само што није*
сад су пустили коначно јавне адресе те би био ред и коначно да пусте локал - по речима комшије прошле године је требао да крене коначно али отприлике у то време је дошло до жешћег препуцавања Телеком-Сбб поводом локала, те је иком пошто је тад куповао линк само од Телекома одложио планове зса ову годину

Koliko nas IKOM obavestava mi necemo ni znati cak i ako uvedu lokal :D
Ako je neko voljan da podigne recimo DC++ hub na kompu radi testa i kaze svoju staticku IP javno pa da testiramo jel ima razlike u brzini.

Lokal je za seka perse i besramne leechere.

Ja sam dizao ftp pre nekoliko meseci i nema razlike u protoku (korisnici ikoma su tada medjusobno bili vidljivi preko private ip adresa), tj trosi se internet protok.

Pa leecheri postoje nevezano za lokal. A posto imamo staticke IP mogli bi lako banovati (za stalno) one koji ne zele da drze seed na torentima.

Mislio sam da su mozda sada kad su uveli IP adrese uveli i lokal pa treba probati opet.

Vrh Dno