Šta je novo?

IKOM public IP & ubrzanje

Da, IKOM-u fali jos samo sportklub i vise nista im se nece moci zameriti. Mada, sada kada je brz net 99% stvari mogu da gledam i preko streama, tako da to nije tolika mana kao sto je nekad bilo.

p.s. pitao sam ljude kada su mi ukljucivali net zasto ne ubace sportklub, i on je rekao da ih nesto zeza SBB za taj kanal :d

Ima ga KDS ili Vektor...nisam siguran koji od ta dva ima drug, ali znam da ima sportklub. Mislim da je Vektor u pitanju.

Ljudi mislim da zaboravljate ono glavno. A to je da radi net uopste :D Pa onda da gledate brzinu DL i UL. Do pre 2-3 meseca sam ih pljuvao jer sam ih svaki drugi treci dan zvao jer mi nije radio net. Sad...Sad mi se restartuje modem jednom u nedelju dana i nisam ih zvao 2 meseca :). Sad jos ovo drugo povecanje brzine za 8 meseci....super.

Ti si verovatno jedini covek na forumu koji je imao takav problem sa netom :)

Jeste malo zezao modem od kako je uveden public ip, ali daleko od toga da je bilo neophodno zvati tehnicku podrsku.

pozd.

Ovo je svaka cast! Extra su im i paketi i sta nude za cenu. Jos jedino SK da ubace ili bilo koji drugi kanal koji pusta Moto GP i milina :D

Svaka cast za ovo...
Jutros sam se zabezeknuo kada sam video da skida na 90.02!! :D

Ikom zaista ima odlicnu ponudu, sada gledam cene. Za 2800 dinara 4mbps/512k, + TV sa jos dodatna 3 paketa. U poredjenju sa SBB-om, to je kao kada bi oni 4mbps/512k naplacivali 1500 dinara, + 1300 televizija sa dodatnim paketima.

Malo čudno poredjenje ako se zna da IKOM nema baš u ponudi sve kanale kao SBB... i još par stvari oko toga. Sa druge strane ovde se priča o netu a ne o TV programima.

Biće da su se malo trgli jer su izgubili dosta korisnika (lično znam 11 zgrada koje su ih šutnule i prešle na SBB ili Vektor). Zašto? Pa, prvo nisam čuo ni za jednog operatera koji ume da kaže "da je prekoračen DL limit na flat paketu" ili da vam ne puste net 23/24/25-tog u mesecu pod objašnjenjem "da ne znaju da li će te platiti na vreme za sledeći mesec".

Kad si već spomenuo TV programe.... jel još uvek imaju onu pacersku foru da svakog meseca menjaju raspored kanala kako bi njihovi tehničari malo nafatali bakšiša što starijim ljudima nameštaju kanale na TV-u?

Ikom zaista ima odlicnu ponudu, sada gledam cene. Za 2800 dinara 4mbps/512k, + TV sa jos dodatna 3 paketa. U poredjenju sa SBB-om, to je kao kada bi oni 4mbps/512k naplacivali 1500 dinara, + 1300 televizija sa dodatnim paketima.

Meni je tih 4mbps sa 512k 10 puta bolje nego 6mbps i 384k. Jedina mana IKOM-a, zbog cega je ne bih uzeo, je sto nemaju sport klub, a to jedino gledam na TV-u. To im je zaista velika mana.
ima dovoljno sport kanala jedino sto bi mogli da uvedu je tv nova rtl hr ....imaju odlican program. pratio sam saan.tv dok je bio u test fazi ...ebiga sad se placa

Biće da su se malo trgli jer su izgubili dosta korisnika (lično znam 11 zgrada koje su ih šutnule i prešle na SBB ili Vektor). Zašto? Pa, prvo nisam čuo ni za jednog operatera koji ume da kaže "da je prekoračen DL limit na flat paketu" ili da vam ne puste net 23/24/25-tog u mesecu pod objašnjenjem "da ne znaju da li će te platiti na vreme za sledeći mesec".

Kad si već spomenuo TV programe.... jel još uvek imaju onu pacersku foru da svakog meseca menjaju raspored kanala kako bi njihovi tehničari malo nafatali bakšiša što starijim ljudima nameštaju kanale na TV-u?

Ti sto su presli na Vektor su se bash usrecili :d
Nije mi jasno o cemu pricas. Mozda si bio korisnik IKOM-a pre par godina pa si imao negativna iskustva, ali ljudi u poslednjih 1.5 godinu (za toliko mogu da garantujem) rade odlicno. Tvoja prica je u sustini nebitna, jer IKOM je danas sasvim dobar provajder, a kakav je bio pre 3-4-5 godina je totalno nebitno za ljude na ovoj temi :)
To je isto kada bih ja sada poceo da pljujem SBB da su krsh provajder zbog stvari koje su radili 2004. godine. Ljudima je to nebitno..vazno je da u danasnje vreme radi dobro.

Upravo tako. nikakvo glupiranje sa kanalima, nikakav problem u radu neta evo vec da kucnem u drvo 2 i po godine kod njih!!!

Poslednja izmena:
ima dovoljno sport kanala jedino sto bi mogli da uvedu je tv nova rtl hr ....imaju odlican program. pratio sam saan.tv dok je bio u test fazi ...ebiga sad se placa

nije fora u sport klubu sto je to "sportski kanal", vec zato sto prenosi sve masters turnire u tenisu koje ja ne propustam. Pricam naravno u svoje ime, ne kazem da je svima bitan, ali meni licno bez tog kanala kablovska nije kablovska.

Kako vam sljaka novi 2Mbit paket? Iskreno sam se nadao da ce mi down biti zakucan na 240kb/s zato sto mi je takvo dosadasnje iskustvo (30kb/s, 60kb/s, 90kb/s const.), ali ne prelazim 230kb/s preko dana a i brzina stalno varira.

pozd.

Meni je tako bilo kad su povecali sa 512 na 1 mbit. Trebalo mu je desetak dana da se stabilizuje. Kapiram da prilikom svakog povecanja veliki broj ljudi krece da se "izivljava" istovremeno, pa treba par dana da se sve vrati u normalu.
U tih par dana mi je obicno ping nesto slabiji, izgubi se poneki paket, i download bude nesto manji.
Trenutno mi brzina downloada varira izmedju 232 i 239 sa Microsoft sajta.

Kako vam sljaka novi 2Mbit paket? Iskreno sam se nadao da ce mi down biti zakucan na 240kb/s zato sto mi je takvo dosadasnje iskustvo (30kb/s, 60kb/s, 90kb/s const.), ali ne prelazim 230kb/s preko dana a i brzina stalno varira.

pozd.
Ja imam 2 mbps i skidam sa torrenta javnih oko 230-236 max.
Kad pustim pun upload onda mi brzina dl padne na 80, a kad ga stavim na 3 kbps ul onda ide punom brzinom :)
.
Meni je tako bilo kad su povecali sa 512 na 1 mbit. Trebalo mu je desetak dana da se stabilizuje. Kapiram da prilikom svakog povecanja veliki broj ljudi krece da se "izivljava" istovremeno, pa treba par dana da se sve vrati u normalu.
U tih par dana mi je obicno ping nesto slabiji, izgubi se poneki paket, i download bude nesto manji.
Trenutno mi brzina downloada varira izmedju 232 i 239 sa Microsoft sajta.
Tako je i meni bilo kad su povecali sa 512 na 1, imao sam ping 236 a dl....dl max sam imao samo u 3 ujutru. Dobro posle 2 nedelje mi se stabilizovalo. Sad sa ovim povecanjem nista me nije zezalo

Poslednja izmena:
Upravo tako. nikakvo glupiranje sa kanalima, nikakav problem u radu neta evo vec da kucnem u drvo 2 i po godine kod njih!!!

E, vidiš, nije me mrzelo da predjem do komšije koji ih još koristi... ovo tvoje "nikakvo glupiranje sa kanalima" ne pije vodu :). Jeste manje nego što je umelo da bude, ali ipak se jedanput ili dvaput mesečno promene frekvencije nekih kanala.

Nema sta da pije vodu ili ne ja to koristim 2 i po godine tako da :D.

Aha, ti si "čovek sa jakim argumentima pa si uvek u pravu"... pa što ne reče lepo tako na početku da ne gubim vreme s tobom.

Pa ni tebi nisu bas jaki argumenti. Kazi mi za koje to kanale menjaju frekvenciju dva puta mesecno? Ja ne gledam mnogo tv, ali otkad sam na novom tv-u podesio kanale pre pola godine nisam primetio da se nesto promenilo. Ali posto ne gledam mnogo tv, ne mogu da tvrdim 100% za sve kanale da su na istim frekvencijama.

Za 3-4 godine, koliko imam IKOM kablovsku televiziju, 2 puta su menjali frekvencije kanala. Jednom pre 3 godine i jednom prosle godine.

Poslednja izmena:
nije fora u sport klubu sto je to "sportski kanal", vec zato sto prenosi sve masters turnire u tenisu koje ja ne propustam. Pricam naravno u svoje ime, ne kazem da je svima bitan, ali meni licno bez tog kanala kablovska nije kablovska.
u pa to je druga stvar ... ocemo onda sport klub i ja pratim tenis .. :) , ne stvarno je trulex da ima 10 sportskih kanala koji su losi . bolje da ima ex yu kanala vise i taj sport klub a sto se tice neta ubija koliko je dobar. 4 mega na torrentu 470 kB/s nema sta da se prica vise :type:

Pa ni tebi nisu bas jaki argumenti. Kazi mi za koje to kanale menjaju frekvenciju dva puta mesecno? Ja ne gledam mnogo tv, ali otkad sam na novom tv-u podesio kanale pre pola godine nisam primetio da se nesto promenilo. Ali posto ne gledam mnogo tv, ne mogu da tvrdim 100% za sve kanale da su na istim frekvencijama.

Ajd pročitaj malo temu detaljnije...

Ja sam rekao da su imali običaj jednaput a nekad i dvaput mesečno da menjaju dok sam ih koristio.... ti si odmah krenuo a "gde to dva puta menjaju".

Čisto tebi za info, prema rečima mog komšije (koji nema potrebe da me laže) krajem aprila meseca je na jednoj frekvenciji bila Super TV, da bi je zamenila CineMax i završilo je na kraju kao nešto treće što nisam ni zapamtio. Početkom aprila je Enter TV "ustupio" mesto K:CN... itd.

Čovek inače ima običaj da lepo rasporedi kanale, uključujući i da unese ime stanice koja je memorisana.

Pa moguce, zato i pitam. Znam sigurno da nisu menjali "normalne" kanale, tipa rts, hbo, studio b, fox, discovery i slicno. Za te kanale poput enter, balkanium, super... je moguce da su menjali, jer iskreno nikad i ne prebacujem na te kanale. Ali sve u svemu to je sitnica koja se ne moze uzeti kao neka veca zamerka kablovskom provajderu.

p.s. Cinemax je novi kanal, pa mu je verovatno zato izmenio nesto.

Poslednja izmena:
Korisnik sam Ikom kablovske televizije skoro 6 godina. Nemam nikakve tehnicke zamerke na kvalitet TV signala, osim da bih voleo u programu da vidim Motors i RTL ( nemacki ).

Nema frke, ovo je IKOM od jutros :wave:

i kad si vecj tu - koji je to net ? 30 mega ? To je Telekom ili ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno