Šta je novo?

Ikom Kablovski Internet U Rakovici

p.s. Kada sam potpisivao ugovor, lik mi je rekao da je vazno da pocetkom sedmice uplatim net (i to u banci, jer u posti uplata legne kasnije) kako bi do petka IKOM imao evidenciju da sam platio. Naime, oni petkom sastavljaju naloge za uklucenje, pa ako kojim slucajem oni u petak nemaju evidenciju da je placeno, to automatski znaci da narednih sedam dana od uklucenja nema nista.

Idu da prikljucuju kad im se nakupi naloga za tvoj reon.

Taj momak sa kojim si potpisao ugovor je komercijalista i radi na procenat,
i bar kod mene nije imao pojma sa pojmom, cak mi rekao da sa flat paketom dobijam javnu IP i da imaju lokal... znaci nema pojma sa zivotom.

Sasvim drugi likovi ce ti doci
da ti instaliraju sve (stave filter na kablovsku i povezu i konfigurisu modem).
U svakom slucaju u roku od 15-30 dana ce ti zaista doci i instalirati sve.

Srecno!

Sasvim drugi likovi ce ti doci
da ti instaliraju sve (stave filter na kablovsku i povezu i konfigurisu modem).
U svakom slucaju u roku od 15-30 dana ce ti zaista doci i instalirati sve.

Znam da dolaze skroz drugi likovi za instalaciju, zvali su me danas da se dogovorimo kad cu sutra biti kod kuce pa da to odrade.
A za komercijalistu yebiga, samo sam preneo sta mi je rekao :)

Evo javljam se samo da kazem da su me prikljucili. Sve su obavili za desetak minuta, i za sada radi super. Nisam jos probao torente i e-mule, a klasican download radi super. Javicu za par dana kad malo testiram da li ima nekih problema.

I mene priključili, 15. dan od potpisivanja ugovora. Stigli dekoderi, namestili su meni, sve odlično radi.

512/256 paket:

193548376.png

Hm, od pre jedno 5 minuta mi ne radi rapidshare, dok na drugom provajderu radi i probao sam preko proxyja i radi. Da li je moguće da su mi ograničili pristup rapidshare-u?

Mrsko mi je postovati 3 puta zaredom, ali šta ću kada nema edita. :)

Sad je proradio rapidshare, izgleda da su nešto bili zabagovali.

Opasni su to banditi,znam ih ja 50 godina...:D
Dok ovako posluju i ne poštuju svoje korisnike,mene neće videti.
Od ovog meseca ne koristim njihov net,a zbog čega,napisao u prethodnom postu.
Kad nešto na bolje promene i jednog lepog dana uvedu lokal,e tek tada se ponovo,ali možda vidim sa njima.Sad sam na ADSL-u i odlično šljaka i nemam za sada prekida kao što se to dešavalo sa IKOM-om.:crash:

Ma "banditi" je još i suviše slab opis za njih. Mene ne gledaju još od maja ove godine... razlog: mrzim da me kradu tamo neki sk**ovi. U aprilu sam bio 15-tak dana van BG-a i platio sam im za taj mesec tek 23-ćeg (normalno net je bio isključen), ali lopovi nisu hteli da uključe iako sam im poslao uplatinicu faksom. Prvo su glumili devojačko ludilo (ono: ma kolege zaboravile), onda su se pravadali na problem sa evidencijom.... da bi mi na kraju (02.05.) jasno rekli: "kako ste mislili da vam pustimo net kad nismo znali hoćete li platiti na vreme za maj" :wall::crash::wall::crash:

Čak i da nisu izvodili ranije egzibicije.... mislim ovako je išlo redom:
0. Pet godina slušanja priče da će net proraditi "do kraja godine" ili "od sledeće godine" zavisi kada im se postavi pitanje.
1. Imate vi 128 ali preko dana je u stvari 64 zbog poslovnih korisnika na Dorćolu
2. Zalba da se i html otvara gore nego na dial-up modemu: možda je u pitanju opterećenje na tom sajtu. Tek na kraju su rekli: "Pa prešli ste 10Gb DL u toku meseca na FLAT paketu
3. Čuvenih 128k je postalo 64k konstantno i bez ikakvog objašnjenja.
4. Onda je nekako i tih 64k što je u stvari 64/64 postalo 7k za DL i UL kako god.

Znači da flat nije flat...:crash:
Oni toliko lažu da su se počeli gubiti u silnim lažima,a već sam pisao o tome tako da mi je drago što više nisam kod njih.
Ne znam kojim rečima bih mogao da ih opišem u negativnom smislu,koliko su me puta iznervirali i slagali.Ako ovako nastavi neće me više videti,a ako se poprave,možda.
Za sada na Telekomu je sve ok,nema prekida kao kod OVIH L****A.
Jedina mana je UpLoad,ali šta je tu je.
Ranije se pričalo da bi moglo da se desi da Telekom još jednom poveća brzine,ali koliko je to tačno...Možda neko sa foruma zna,a da ima nekog na visokom položaju u Telekomu.:type:

Sto se tice Telekoma, prica je bila da ce valjda u decembru za jos 512Kb svaki paket biti povecan, naravno upload i dalje ostaje isti.

Ako je to tačno,biće super...:type:

Imam jedno pitanjce za Vas pa ako moze neko da mi pomogne?! Takodje sam Ikomov korisnik i imam problem sa igranjem igrica preko GameSpy Arcade zbog sugavog Firewalla! Da li nekako postoji mogucnost da promenim IP adresu koju mi je ikom dao, ili da nekako izbegnem ikomovu blokadu???

Ne može za sada nikako, imaš privatnu statičku IP adresu i svi smo iza NAT-a. Možda budu javne IP u januaru, mada ne verujem.

Ma nek obecavaju oni sta hoce, ja prelazim na ADSL! Mene vishe nece videti!!!

ikom juce od malo posle ponoci do danas ujutro paket 2 Mb/s
ikomhg8.jpg

Poslednja izmena:
A koliki upload ti imas na tom paketu?

Evo i meni IKOM od kad sam ga uzeo (pre emsec dana) radi savrseno. P2P skida max kad ima seedera, ping prema google je oko 60-70 ms, download vuce max. Desilo se 2-3 puta u ovih mesec dana da se zaglupio modem, ali to je ocekivano. Jedina mana je sto nema javna IP adresa, tako da od rapidshare-a nema nista, i to je jedino sto jos trebaju da reshe (takodje, lokal bi bio veliki bonus). Nije mi jasno zasto ne uzmu opseg IP adresa od ripe-a, jer koliko sam gledao pre dvadesetak dana treba samo da plate clanarinu (par hiljada evra godisnje). To je smesna cifra kada se podeli na ukupan broj korisnika, verujem da bi svako dao jos 10 din mesecno za javnu IP adresu :p

Nije lose ni 512Kbps, sobzirom na upload brzine kod ADSL-a. Trenutno maksimalna koja moze da se nadje je valjda 192 Kbps.

Evo izvestaj nakon 2.5 meseca koriscenja IKOM-a na Zarkovu. Znaci prva dva meseca radilo savrseno na promotivnom paketu 128/64. Full download/upload, ping oko 65 konstantno. Jeidna mana je bio NAT, ali nije toliki problem jer torenti rade posao. Zatim presao na paket 512/256 i radilo savreseno 14 dana, sve do cetvrtka oko 2 posle ponoci. Tada nestaje kablovske tv i neta na sat vremena. Kada je signal ponovo dosao internet pocinje da radi veoma loshe. Download/upload opao drasticno, kada pingujem gubljenje paketa od 10% sto je katastrofa, kada otvaram web stranu treba mu po pola minuta da krene da ucitava, a ond aucita relativno brzo...cesto uopste ne uspe posalje zahtev za stranicom...zbog gubitka paketa verovatno. MSN jedva radi...mnoge poruke uopste ne stizu ljudima...Ne stigoh a nazovem u petak i subotu ujutro, pa sad cekam ponedeljak da zovem da pitam sta se desava. Jel ima jos neko slicne probleme na Zarkovu ili u drugim delovima grada?

:wave:

I ja sam imao problem sa MSN-om,nekad neće da pošalje poruku,pa kucam istu stvar nekoliko puta.
A najviše mi se popelo na k***c to što je često dolazilo do prekida,pa onda čekaj do zore.
Zato sam pobegao od IKOM-a glavom bez obzira.
Ako se poprave još ću i razmisliti.Mada ne verujem...

Poslednja izmena:
Ma ja da imam izbora uzeo bih adsl 1.5 mbit kod telekoma, al nema bato...pcm :)
Stvarno su super radili 2.5 meseca, nadam se da je ovo samo na par dana zastoj...inace ce lete glave ;)

mashala

Da mi je neko pricao, ne bih mu verovao.
Od 01. januara sam se nakacio na Ikom (1024 paket) i iznenadio sam se kako ide.
Nema dropova, agregacije i sl. Izgleda se ipak nesto promenilo.
Pici sve u fullu non-stop.

Usenet shot u prilogu.

Prilozi

• ikon1024.png
    ikon1024.png
    9.7 KB · Pregleda: 69
Moram da priznam da je i mene IKOM baš iznenadio. Odnosi se na TV. Od 25. do 31. decembra je više bilo no signal nego da je moglo da se gleda. Danas mi stiže kvartalni račun i redovno poskupljenje. 500 din/mesečno.
Umesto da padne neko izvinjenje....a, da, račune su poslali još pre nove godine, verovatno im je mreža pukla, jer su bili prezauzeti pakovanjem koverti...

Da mi je neko pricao, ne bih mu verovao.
Od 01. januara sam se nakacio na Ikom (1024 paket) i iznenadio sam se kako ide.
Nema dropova, agregacije i sl. Izgleda se ipak nesto promenilo.
Pici sve u fullu non-stop.

Usenet shot u prilogu.

Svaka cast!!! Jel mozes molim te da mi kazes koji je usenet u pitanju, jer ja sam isto kod ikoma i news mi radi prilicno slabo. pozdravljam.

Ja se nakacio na IKOM kablovsku u Kumodrazu i dobio 2 meseca besplatnog flata 128k...planiram posle isteka tog besplatnog perioda da se prebacim na 512 paket...

Medjutim na ovom paketu,usenet (newshosting+altbinz) mi u vrh glave ide 15kb/s? :wall::wall::wall: takdoje torrenti (mikrotorrent) isto toliko za koji kb iznad toga iako za neke fajlove imam na vezi preko 25 seedera....

Jel' to moze da bude to mene ili do njih? Ne koristim firewall mada mi je ukljuchen windowsov (vista ultimate je u pitanju)

Mrezna nije integrisana nego je posebno kupljena i od IKOM sam dobio Motorolin modem..

I da shta se deshava sa lokalom? Znam da je bilo reci da ce biti pa nece pa ce biti itd...zna li se neshto definitivno?

Poslednja izmena:
Od lokala nema nista i najverovatnije nikada ni nece biti.

A kada kazes "15kb/s" da li mislis na kilobajtove? U tom slucaju nemas sta da se bunis jer ti je maksimalna brzina 16KB/s na 128kbps paketu.

da li mislis na kilobajtove?

Da...

Ne bunim se nego pitam jer cudno mi je da komsija koji je ispod mene u zgradi i isto koristi ikom kablovski sa istim modemom na paketu 256k vuce na astrawebu brzinom od 110kb/s a max protok na toj brzini je 30kb/s ako se ne varam.....

Nazad
Vrh Dno