Šta je novo?

Ikom Kablovski Internet U Rakovici

Jel ima neko ko je iz Zarkova da napise kako mu radi Ikom ? Razmisljam se da predjem, posto ovaj wireless nije ni za q :wall:

Evo i ikom je objavio nove cene

FLAT 2 Neograničena 128 Kbps 1300 din
FLAT 3 Neograničena 256 Kbps 1700 din
FLAT 4 Neograničena 512 Kbps * 2200 din
FLAT 5 Neograničena 768 Kbps * 2800 din
FLAT 6 Neograničena 1024 Kbps * 3400 din
FLAT 7 Neograničena 2048 Kbps * 4500 din

Dobra vest je sto upload ostaje uplola manji o DL-a a losa vest je sto i dalje nema nista od javne IP adrese :/

O, cudna mi cuda, FLAT4 pojeftinili za samo 300 din :lupko: (sad cu imati 2 ipo "Jelenka" vise mesecno, za iste pare, jaka stvar). Ovaj prvi sledeci 768 pao na 2800. Da je bar taj pao na 2500, tj. da su sve cene pale na cene prvih nizih brzina, to bi bilo nesto. Ovako... bzvz mi je da prelazim na 50% brzi paket za 300 dinara vise, pa tako najverovatnije ostajem na FLAT4. A ustvari, to im je "mudra" politika... neko ce pomisliti, "hej, za samo 300 dinara vise imam brzi paket" i tako ce primiti u kasu vise novca od onih koji su do juce placali 2500.

Vidim, nikakvih vesti o lokalu :(

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Kizo, deo ce da predje za 300 din vise na brzi paket, ali ce isto tako deo da kaze "super, za manje para isti paket", pa ako uzmemo u obzir "velike brojeve".....dodje im na isto sto se priliva novca tice i na malo vecu potrosnju linka...

Naravno ako uzmemo u obzir da su oni od telekoma dobili 50% nize cene nego do pre 2 meseca a sada smanjuju cena paketa za 300 din onda vidimo o kakvim vacarosima je rec. Jedini koji se sada isplati je ovaj FLAT 7 jer tu dobijes 2048/1024. Ali ne znam mnogo ljdi koji su spremni da daju toliko novca mesecno za net

Poslednja izmena:
Samo cigani kao što je IKOM,nisu svojim korisnicima duplirali brzine za iste da dobiju veću,već su samo KAO pojeftinili i to jedva nešto.A 64 i 128 niko više nema,tako da ću verovatno preći na ADSL 256 ili 512.A za lokal e prave blesavi.:mad:

Kizo, deo ce da predje za 300 din vise na brzi paket, ali ce isto tako deo da kaze "super, za manje para isti paket", pa ako uzmemo u obzir "velike brojeve".....dodje im na isto sto se priliva novca tice i na malo vecu potrosnju linka...

Da, pa ce tako onda ipak da im ostane ista zarada, sto se mene ustvari i ne tice (i nije me briga), ali ispade da od pojeftinjenja niko nista nije dobio. Ja necu da idem na veci paket, neko drugi hoce... od menje manje 300 din, od njega vise 300 din... i tako dalje...

Ma dobro, sve u svemu... "Jelenko" cekaj me, dolazim ti :bottle: :d (dva kapitalca i jedan srndac :D)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ipak su ostali dosledni svojoj politici sjajnih cena, brzina i usluga ... i to je nesto. Dobar je osecaj znati da postoji nesto sto te nikada nece (prijatno) iznenaditi. :banana:

pozd.

Jel ima neko ko je iz Zarkova da napise kako mu radi Ikom ? Razmisljam se da predjem, posto ovaj wireless nije ni za q :wall:

Ima li neko iz Zarkova a da mu IKOM radi dobro, tj. kako mu radi uopste ? :)
Vidim da je srkiller napisao da mu radi lose i da je presao na ADSL, ja nazalost nemam tu mogucnost...

Ja sam danas zvao da mi u Telekomu uvedu ADSL 512,jer ovi iz IKOM-a su bezobrazni do srži.
Ne rade kao i ostali,a to je da svoje korisnike po istoj ceni prebace na duplo vecu brzinu,i za lokal se prave buda**,a meni ne pada više na pamet da ih čekam da se smiluju pa da počnu da cene svoje korisnike.Jedino oni još imaju 64KB/s i 128 u Srbiju,a cene su snizili do mo*a.
Jeftinije mi je da platim ADSL kod Telekoma i pretplatu kod njih za TV,i to me košta 1885 dinara,a 512KB/s i TV košta 2200.:type:

Poslednja izmena:
Ima li neko iz Zarkova a da mu IKOM radi dobro, tj. kako mu radi uopste ? :)
Vidim da je srkiller napisao da mu radi lose i da je presao na ADSL, ja nazalost nemam tu mogucnost...

Ja sam iz Zarkova, tacnije iz Brace Skerovic ulice i imam ikomnet vec duze vreme( to jest od kad imma mogucnosti), a posto sam stara centrala oni su mi jedini spas.

Do prekljuce sam imao 256/128 i stvarno uvek sam skidao tim brzinama, od juce sam presao na 512/256 i za sada se skkida oko 60 kb/s,
e sad jedini problem je sto svi mamo privatne ip pa nece da ti aktivno rade programi tipa DC++, dok torrenti rade solidno. Sto se svega ostalog tice do sada zsam zadovoljan.,)

Jel' ima neko Ikom internet u Prvomajskoj u Zemunu? Ja imam njihovu televiziju, zvao sam ih juče, gospođa iz korisničkog servisa mi je rekla "Nazvaćemo vas u roku od 5 dana ako budu bile tehničke mogućnosti.".. Kao nije mogla odmah da mi kaže da li imaju ili ne tehničke mogućnost? Zamolio bih nekog ako ima ikom internet u Prvomajskoj da mi se javi pošto moram da znam što pre da bih tražio alternativu.

poz

Pricao sam danas sa tehnickom podrskom i rekose da ce javnih IP adresa biti do kraja godine za flat korisnike sto je super vest.

Enivej, da odgovorim sam sebi na svoj post. :)

Juče sam poslao nekoliko emailova ikomu i popodne me je kontaktirala gospođa iz komercijale i došla sa ugovorom koji sam potpisao. Nisam znao da se ovoliko dugo čeka na internet, pročitao sam u ugovoru da piše 30 dana, ali je ona rekla kao da se u praksi završava za oko 15 dana. Kakva su vaša iskustva sa uvođenjem?

Pricao sam danas sa tehnickom podrskom i rekose da ce javnih IP adresa biti do kraja godine za flat korisnike sto je super vest.
Jos kad bi njima covek mogao da veruje... :)

@Baal
Moje iskustvo je ovakvo:
Posaljem im ja mail za internet i nakon nedelju dana vidim da nema od toga nista i odlucim da odem kod njih i tamo ja potpistem ugovor i oni kazu bice za 20-tak dana. Posle jedno pet dana zove me neki i predstavi se da je iz IKOM-a, ja tu vec sav sretan mislim kako oni javljaju da dolaze danas-sutra kad ono covek kaze: vi ste nama poslali mail i javljam vam da ima tehnickih mogucnosti :d i objasnim ja njemu da sam ja vec bio kod njih i potpisao ugovor i on rece dobro i poklopi slusalicu. I onda 31.-og dana od potpisivanja ugovora me zovu i kazu da dolaze sutra. Sretno :wall:

Ja sam sa njima muku mučio kablovsku TV da uvedem! Prvo su me tako zavlačili: zvaćemo, javiće se neko iz komercijale bla bla....
Onda su mi rekli da nema tehničkih mogućnosti, jer ne smeju više da povezuju kuće na taj način.

I nekoliko dana kasnije sretnem u ulici njihovog montera koji mi kaže da to nije tačno i da odem ujutru u IKOM i kažem da me je on poslao i da kaže da ima tehničkih mogućnosti. E ako je on rekao, onda može, nema problema! Rok je bio 30 dana, došli su za nekih 15ak dana.
Monter se žalio i na to da rade po princpiu First In First Out, tako da bez problema 5 dana za redom odlazi u jednu zgradu za po jedan stan iako su svi nalozi bili spremni kada je odlazio da montira prvi. Ovako danas radi Zemun, Konjarnik, pa ne znam gde, pa sutra Konjarnik, Zemun, pa ne znam gde...

Sumnajm da su za net efikasniji :(

Ok, znači ima da ih zovem svaki dan da budem malo više dosadan. :)

Kad sam ja uvodio bio je rok 45 dana .... naravno dosli su 46. dan. :D Prodali su mi standardnu pricu da su zvali vise puta ali se niko nije javljao na fon, s cime se naravno nije slozio moj caller ID ;).

pozd.

Poslednja izmena:
Ja sam letos cekao 15 dana net... inace net sljaka extra, sad sam na 256 i radi bolje od adsl-a na toj brzini... 31Kb/s download...

Opasni su to banditi,znam ih ja 50 godina...:D
Dok ovako posluju i ne poštuju svoje korisnike,mene neće videti.
Od ovog meseca ne koristim njihov net,a zbog čega,napisao u prethodnom postu.
Kad nešto na bolje promene i jednog lepog dana uvedu lokal,e tek tada se ponovo,ali možda vidim sa njima.Sad sam na ADSL-u i odlično šljaka i nemam za sada prekida kao što se to dešavalo sa IKOM-om.:crash:

Poslednja izmena:
offtopic:

@PJ

Jel ima to "PJ" neko posebno znacenje, ili su cisto inicijali? :wave:

ontopic:
Ja potpisao sa IKOM-om pre deset dana, rekose bice za dve sedmice, ali nesto im bas i ne verujem.

Poslednja izmena:
Ima posebno značenje, to su MOJI inicijali :d

Otprilike pola sata nakon mog proslog posta nazvali su me iz IKOM-a da mi kazu da sutra ujutro dolaze da mi postave modem :) Znaci 11 dana nakon potpisivanja ugovora internet ce biti pusten.

p.s. Kada sam potpisivao ugovor, lik mi je rekao da je vazno da pocetkom sedmice uplatim net (i to u banci, jer u posti uplata legne kasnije) kako bi do petka IKOM imao evidenciju da sam platio. Naime, oni petkom sastavljaju naloge za uklucenje, pa ako kojim slucajem oni u petak nemaju evidenciju da je placeno, to automatski znaci da narednih sedam dana od uklucenja nema nista.

Ja sam bio uplatio pola sata nakon potpisivanja ugovora ali mi to nije pomoglo da ubrza uvodjenje, mozda sad nemaju guzve.

A to kako IKOM misli na internet korisnike moze da se zakljuci izmedju ostalog i po njihovom sajtu kome izgled nije promenjen od juna 2004. godine (http://web.archive.org/web/20040715003534/http://www.ikomline.net/), forum ne zele sigurno ni da postave jer bi bio prepun zalbi, nemamo lokal iako bi to i njima znacilo jer bi rasteretilo spoljni link, nalazimo se iza NAT-a pa imamo jednu javnu IP adresu te bilo kakav oblik p2p-a radi sporije nego sto bi mogao i skidanje sa rapida kao free user je nemoguce, iz istog razloga je nemoguce praviti i server za igrice kao i http, ftp server. Osim nabrojanog nemam primedbi na IKOM internet i kvalitet veze, jedino eto sto je firma _________.

A da i skorasnje pojeftinjenje interneta u Srbiji je kod ponekih IKOM-ovih korisnika ustvari poskupljenje, tacnije mislim na one koji su uplatili 256KB paket sa predjasnjom cenom od 2000din i u tu cenu je uracunat navodni bonus PayTV koji vredi 800Din, posle pojeftinjenja cena je 1700Din i nema vise PayTV pa kad se sve izracuna dobija se poskupljenje od 500Din za taj paket.

Free Rapid radi ok. A i p2p (mula) radi max. Jedino sto dobijam je ona glupa poruka "You have a lowid ... bla bla".

pozd.

offtopic: pitam se koje :D

:d
Dobar ti avatar :D
A i ovaj novi Edijev album je strava :p

ontopic:

To za javne ip adrese bi bilo strava, mada nisam bas optimista. U svakom sluchaju, za nas koji nismo heavy downloaderi, IKOM je ok varijanta. Pogotovo ako ste iz dela Zarkova koji je kompletno prikljucen na PCM i jedina alternativa vam je 26 kb/s dial up. Flat je flat, kakav god da je ;)

Nazad
Vrh Dno