Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Mene zvala danas neka koje veze s' mozgom nema. Priča kao papagaj a na potpitanja nikakav odgovor ... tri puta mi pominje da po nekom "zakonu" moraju da izjednače pakete ili šta već i nudi da pređem na SBB paket i šta ću sve da "dobijem" :D

Sestro koliko ja znam dobiću samo veći mesečni račun i ništa više. Na pitanje do kada će trajati IKOM paketi nema odgovora i u fazonu mora da se potpiše ugovor pa mora ne može bez ugovora.

Ja sam racunao do sad sam placao Ikom kablovsku i net, plus telefon kod mts-a, oko 3500 mesecno.
A trio gold (koji ima i telefon) ce biti 3700 kad bude puna cena.. Tako da je to ok racunajuci da je tu i Eon i duplo brzi net..
Jedino ne znam kako idu minuti za fiksni i da li je skuplji fiksni vremenom..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Samo zaboravljate glavnu stvar, da ce odmah po isteku ovih 12 meseci da se koriguje i ta cena full za ostalih 12 pa nece biti 3700 nego verovatno 4K ili 4100 din, sto je sve, samo nije malo.

Kada te zovu telefonom kao stari ikomov korisnik dobiješ godinu dana plaćanja po sadašnjoj ceci od 2650 dinara a kada prođe taj period plaćam duo gold paket u iznosu od 3300 dinara i naravno ugoovrna obaveza od 24 meseca.Ko ne želi ugovornu obavezu oni ga isključuju sa svoje mreže i nema mnogo opcija.

Ma jok. Foliraju te da te zastrase.
Ne mogu to da rade.
I mene su zvali. Rekao sam da nisam zainteresovan i nista. Niti su pretili niti su rekli da ce me iskljuciti ni nista. Samo smo kulturno zavrsili razgovor.

I mene zvala danas ljubazna devojka koja ponavlja kao papagaj da ja nisam novi SBB korisnik jer je SBB kupio IKOM i namam prava na 12 meseci po 1999 din. za trio gold.

Ja joj lepo kažem da ću biti nov korisnik SBB-a kad potpišem ugovor, a do tada sam IKOM-ov, ma šta oni pričali.

I tako smo završili razgovor. Nije mi pretila već sam sam rekao da mogu da me isključe, ako mi ne daju ono što nude novim korisnicima.

@konan
Zasto ne mogu? Isto kao sto ti mozes da prestanes da koristis njihovu uslugu, mogu i oni da prestanu da ti isporucuju istu (ne mislim bukvalno da te samo iskljuce bez obavestenja, nego da jednostavno raskinu saradnju). Ne kazem da ce do toga doci (cak sam prilicno siguran da nece), ali ne vidim zasto ne bi mogli. Mozemo da se pozivamo na razne zakone, antimonopolske odluke i slicno, ali oni su nama u prethodnih godinu i kusur dana vec podigli cenu paketa za 200 rsd, a ne vidim da su nam neke odluke kojekakvih komisija pomogle u tome. Ako SBB odluci da ukine IKOM pakete, realno nema sanse da ih bilo kakva komisija u tome zaustavi :)

Poslednja izmena:
Mamac je i ta cena koja je istaknuta kasnije za full, da bi naivni delili sa 24m pa da se nadju na nekom jelte proseku solidnom u racunici, a realnost je da ce oko 4 'iljadarke biti ugrubo, sasvim sam siguran. Poenta je navuci ljude na sto veci i skuplji paket, jer retko posle korisnici idu korak unazad, tj na nizi/slabiji paket.

Увек могу да оставе корисника на постојећем пакету и сутра повећају брзине и побољшају понуду, то неће да важи за старе кориснике па ко како хоће. Знам неке који и даље користе прастаре СББ пакете (типа 10/1) и плаћају их као сада ове средње јер неће да се везују а и није им потребно више. И тако годинама.

Ja ne mogu da verujem da se ovde samo govori o ceni. Hajmo da govorimo o uslugi koju SBB pruza svojim korisnicima, pogotovo IKOM korisnicima. Usluga je degradirana samim CGNAT-om i niko od vas to ne moze da porekne. Istri CGNAT je danas prolupao i poceo da se manifestuje kroz CAPTCHA, bukvalno ceo dan. Vise 10 puta mi je danas izaslo na samom Google-u. Neka se javi neko ovde i kaze da ova kompanija radi protiv samih korisnika. Nismo dobili obavestenje, sta je sa nasim javnim dinamickim IP adresama koje smo svi imali na IKOM. Vas izgleda ovde bas briga za vasa prava, a dok neki ljudi pozivaju da se skupimo i izadjemo u ogromnom broju pred zgradu SBB, niko nema vremena? Ja vas u opste ne razumem, a svi znamo da nam je ukradena IP adresa, i opet svi cutite kao neke babe. Evo dacu vam sliku da vidite sta se desi kada ukucam nesto u Google....sbb captcha.PNG

Zašto kriješ IP adresu? Svi imamo istu.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Шта ту има да се прича а није више пута написано? Просто, СББ не може да купи нове IPv4 адресе, IPv6 нешто касни и да би решио питање адреса, почели су да продају јавне адресе и натују кориснике. Услуга јесте погоршана али је то њихов избор, више воле паре у џепу него да корисници куцају или не куцају неке кодове и имају проблеме са интернетом. Свакако постоји опција да се оде из СББ-а али већина то неће (јер и нема алтернативу која је боља) и онда траже да ово буде решено како им одговара. СББ је понудио услугу, корисници је прихватили, промене су могуће и то је то.

А што се масовних окупљања тиче, мени делује да је ово врло важан проблем у животима свих нас и да би већина народа била забезекнута тиме што СББ укида јавне адресе и натује кориснике. Можда би се и расплакали кад чују које проблеме имају СББ корисници.

Poenta je da neću da im plaćam 3600 din. za ono što sam kod IKOMa plaćao 2570 din. OK kaže neko imaju bolji servis i fensi opcije, ali šta je sa korisnicima koji ne žele te gluposti.

Meni je npr bitno da imam stabilan net osrednje brzine i osnovni tv paket. Torente ne koristim odavno, online gamer nisam, a tv mi služi kao radio jer uglavnom samo muzika piči, pogledam neki film ili formulu1.

Sada ako hoću kod SBB.a da uzmem samo internet to naravno nije moguće. Kvalitet usluge se po meni pogoršao u odnosu kad sam bio na IKOM mreži, prekida u servisu je duplo više. I kako će oni sada mene ili bilo koga da ubede da potpišu ugovor kod njih ? Da potpišem na 24 meseca pa posle godinu dana da šuknu cenu paketa na 4500 din. pa nisam ja veverica :mad:

Па можеш да узмеш само интернет (уз одржавање које се код свих кабловских плаћа) или неки мањи пакет. Поента је да је СББ купио твог бившег провајдера и сада играш по њиховим условима или идеш даље. Мени је СББ постао прескуп а и нервирао ме однос према старим корисницима и променио сам провајдера, мислим да сам још и добро прошао. Остали неће да траже алтернативу него им се свиђа понуда али траже мање цене.

Никако да схватите да је СББ алав и да су им само паре у очима, не тражите да појефтине јер то не раде.

Ja sam racunao do sad sam placao Ikom kablovsku i net, plus telefon kod mts-a, oko 3500 mesecno.
A trio gold (koji ima i telefon) ce biti 3700 kad bude puna cena.. Tako da je to ok racunajuci da je tu i Eon i duplo brzi net..
Jedino ne znam kako idu minuti za fiksni i da li je skuplji fiksni vremenom..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
Dobijaš 200 minuta za pozive u Srbiji i zoni 1 besplatno. Kad su kanali u pitanju cinestar i Hbo paket 24 meseca besplatno

Jel primećuje još neko da Pink Western skremblovan? Iako u ovoj promociji do 1. novembra imamo sve kanale otključane, a navedeni se nalazi čak u osnovnom START paketu.

I kod mene je skremblovan. Neće da se cimaju zbog nas Ikomovaca!

Neću dok ne moram. Te kanale ionako ne gledam.
Hteo sam da kažem da svi koji imaju određeni paket bi trebalo da posle ponovnog skeniranja kanala imaju regularno sve kanale koji pripadaju tom paketu, a ne da svako zove da mu "uključe".

Dva puta su me zvali zbog digitalizacije i oba puta mi nudili da pređem na Trio Gold pod nepovoljnim uslovima (već je pričano o tome), a ja sam hteo samo digitalizaciju ili Trio Gold pod povoljnim uslovima. Zato čekam da oni mene zovu, a na drugom manjem TV-u gledam analogne kanale.

Ima li neko problema sa internetom u smislu smanjene brzine?
Imao sam ranije TEL5, sada su me prebacili na ekvivalent tom paketu trio gold premium (nisam potpisao ugovor, samo sam prebacen). Po tom paketu umesto 250/4 trebao bih da imam 200/10, kao i sve moguce usluge.
Umesto toga ostalo mi je 250/4, i nista drugo ne radi od onoga sto su mi napisali (eon, VOD itd).
Svremena na vreme imam smanjene brzine na 120-150 mbps, zvao sam tehnicku podrsku, sve ovo sam im izneo, ceskaju se poglavi.

^ja sam bio Tel 5 pa sam potpisao Trio Gold Premium i imam istih problema... Kad god ih zovem, "napredna tehnicka podrska" to resi tako sto restartuju modem oni iz centrale. Na moje pitanje " Znaci da na svakih par dana restartujem modem i to ce da radi?", dobio sam odgovor "nikako vi sami, zovite pa cemo mi to da restartujemo"(stvarno napredna podrska nema sta :wall::wall::wall:) , ipak velika je to nauka i mi smo svi neuki i nemamo pojma ni sa cim. Sta da ti kazem, zovi ih smaraj ih i mozda jedino tako i resis problem. Ako cekas i nadas se da ce mreza sama da se unormali i bude kao sto je bila kod Ikoma, taj film nes gledat (nazalost)

Poslednja izmena:
Mi smo smo imali problem isto u zgradi ispadali su modemi cesto prvo sam ja zvao i zvao meni su sve zivo izmenjali a onda su i komsije pocele da zovu da bi na kraju bio problem do zgrade koji su uspesno sredili.
Danas su zvali i uzecu onaj trio gold paket.. Cekao sam Telekom da dodje sa optikom najavili su al i dalje ih nema u zgradi. Videcemo dal ce doci za 2 god.
Nego treba mi info, da li ste dobili novu opremu kad ste presli na trio gold sa tel paketa? Nov modem/ruter, telefon, risiver itd ?

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

.
Nego treba mi info, da li ste dobili novu opremu kad ste presli na trio gold sa tel paketa? Nov modem/ruter, telefon, risiver itd ?

Zavisi... Od slucaja do slucaja. Ja i kum zivimo na 100 metara vazdusne linije, on je recimo dobio polovne tj koriscene neke uredaje neke nove, ja sam isto, dobio jedan nov d3 uredajaj a jedan polovan... Takodje d3mini koji su mi doneli za treci tv mislim da je bio polovan nisam siguran. Ali svakako ne ocekuj nov uredaj po difoltu da ce ti doneti.

Aha, ma dobro to i ne ocekujem, klasika tako je i Ikom radio.. Mislio sam na njihovu opremu nisam se lepo izrazio :D

Pre sat vremena mi javili da su bile kolege i da su "sredile" problem u zgradi. Pitaju da li imam punu brzinu.
Rekoh da imam 250 kao i juce i prekljuce.
A sto se tice reseta, imam problem. Kada uradim obican reset modemu treba 5-10 minuta da se zakaci na mrezu.
Kada uradim hard reset, treba 3-4 sata. Ako imas srece mozda od 20-30 minuta.

Takodje sam izneo isto to tehnickoj podrsci, i molim ih svaki put da ne udaraju reset, inace sam osudjen da cekam da se modem zakaci.
Radi se o ubee modemu.

Sve u svemu, nista za sada ne potpisujem sa njima, cekam orion da mi zavrsi optiku, vec su razvukli po zgradi kablove.

Sve u svemu, nista za sada ne potpisujem sa njima, cekam orion da mi zavrsi optiku, vec su razvukli po zgradi kablove.

Sta da ti kazem, zavidim ti. Neki nismo to srece i imamo opciju samo ove i MTS (i to adsl za sada koji nikako nije opcija), a optika ko zna kad ce i dal ce... Zvao sam ove iz Oriona da dodju, uzeo bih najaci paket odmah na dve godine ali vec je bilo price o njima i o njihovoj poslovnoj politici koja je u fazonu gde nemaju infrastrukturu ne intresuje ih da se cimaju i sire.

sad me zvali iz sbb. da predjem sa ikom paketa (koje kao gase) na sbb pakete.odmah rekoh ne zanima me. seka se centrale rece da onda pozovem 19900 (ako dobro zapamtih) oko realizacije gasenja paketa :) kao i da ovim pozivom smatram da sam obavesten o tome da gase ikom pakete :)

jos nekog kontaktirali?

i sta ti nude? klasika ono sto i pre :D ? losije nego opcija za nove korisnike?

toliko mi je mukanjih da nisam hteo ni da pitam sta nudi..nit je ona insistirala da mi kaze ponudu :D nekako kao da zele da se rese ikom korisnika :D po cenu i da im pola ode :)

Poslednja izmena:
Ma sve isto placam ovo prvih godinu dana, posle toga standardna trio gold cena.
Nemam nekog izbora, za sada je sve stabilno, slika na tvu, net sve radi ok. Trebao je lelekom da izvlaci instalacije u zgradi al od toga za sada nista. Svakako mi znaci sport klub koji gledam i net mi treba ovo ostalo me ne zanima. Jes da sam iza CG NAT, al nemam nekog izbora *mjau**mjau**mjau*.

sad me zvali iz sbb. da predjem sa ikom paketa (koje kao gase) na sbb pakete.odmah rekoh ne zanima me. seka se centrale rece da onda pozovem 19900 (ako dobro zapamtih) oko realizacije gasenja paketa :) kao i da ovim pozivom smatram da sam obavesten o tome da gase ikom pakete :)

jos nekog kontaktirali?

čekaj, je l' to znači da ako neću da pređem na neki od njihovih sadašnjih sbb paketa tj. da se obavežem novim ugovorom, oni me potpuno isključuju sa njihove mreže?
pa samo zbog ovoga ću da pređem na adsl, ako je tako.

Vrh Dno