Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

mislim da je za sve kriv dupli signal, koji se pusta, jedino mozemo da cekamo kraj god i tu famoznu integraciju...a dotle samo nerviranje, inace svaki put kad ih nazovem svako mi razlicito prica, cak sam zvao i ikom na poznati stari br i javljaju se, ali ista prica

@hokus-pokus
U stanu koristimo dva tv, jedan je Panasonic plazma, i LG LB5800, oba sa CAM modulima.Kada su me integrisali pre dva meseca, na LG je iz prvog skeniranja sortirao regularni SBB raspored kanala, i sve je proteklo bez ikakvih problema.Na Panasonicu je bio horor, jer je vladala totalna zbrka sa kanalima.Dugo sam se zezao dok nisam provalio kako mogu da složim kanale, i posle dva sata pojedinačnog sortiranja, sada sve stoji kako je SBB bog zapovedio.Znači, nema veze sa resetovanjem redosleda kada se tv gasi, a usput ta plazma nema USB ulaz i nisam mogao da pustim skriptu da ubaci redosled kakav želim.Idi stavku po stavku u meniju TVa, i pogledaj da li postoji neka opcija u vezi sa čuvanjem liste, jer nema šanse da SBB ubacuje zlog patuljka koji poremeti raspored kanala posle gašenja tv.
Da, lagovanje prilikom menjanja kanala je na LG prilično duže nego na dosta starijem Panasonicu, na kojem sve radi kao kad je bilo na Ikomu.Pošto sam sređivao nova podešavanja priličnom broju ljudi u zgradi, mogu da potvrdim da postoji objektivni problem sa lagovanjem.

Poslednja izmena:
@hokus-pokus
U stanu koristimo dva tv, jedan je Panasonic plazma, i LG LB5800, oba sa CAM modulima.Kada su me integrisali pre dva meseca, na LG je iz prvog skeniranja sortirao regularni SBB raspored kanala, i sve je proteklo bez ikakvih problema.Na Panasonicu je bio horor, jer je vladala totalna zbrka sa kanalima.Dugo sam se zezao dok nisam provalio kako mogu da složim kanale, i posle dva sata pojedinačnog sortiranja, sada sve stoji kako je SBB bog zapovedio.Znači, nema veze sa resetovanjem redosleda kada se tv gasi, a usput ta plazma nema USB ulaz i nisam mogao da pustim skriptu da ubaci redosled kakav želim.Idi stavku po stavku u meniju TVa, i pogledaj da li postoji neka opcija u vezi sa čuvanjem liste, jer nema šanse da SBB ubacuje zlog patuljka koji poremeti raspored kanala posle gašenja tv.
Da, lagovanje prilikom menjanja kanala je na LG prilično duže nego na dosta starijem Panasonicu, na kojem sve radi kao kad je bilo na Ikomu.Pošto sam sređivao nova podešavanja priličnom broju ljudi u zgradi, mogu da potvrdim da postoji objektivni problem sa lagovanjem.

I kod mene je LG televizor, LF5610. Mislim da me nisi razumeo do kraja. Ja ne zelim da se zezam sa 4 favorite liste kanala, A, B, C, D i da onda skacem sa liste na listu kad zelim da promenim kanal. Cak mi se i to resetovalo kad sam probao, ali samo kad je televizor iskljucen duze, nekoliko sati. Kad ga iskljucim na sat-dva, ostane taj moj raspored. Ono sto ja hocu i sto sam imao oduvek je da kad kliknem npr na br 3 na daljinskom imam Hrt1, na br 4 ba daljnskom da bude npr Hrt2, na br 5 Rai1 i sl. To se radi u meniju televizora i nema nikakve posebne filozofije u tome i neka specijalna podesavanja (Settings, Setup, Progamme Edit i u Program Number Edit i izaberes zeljeni broj za svaki kanal), ali to se izgubi nakon sto TV bude ugasen vise sati. To mi se nikada nije desavalo kod Ikoma, stalno sam menjao rasporede kanala kad bi dodavali neke nove kanale, onako kako sam zeleo. Sve do pre mesec i po.

U SBB tehnickoj podrsci, koju sam zvao milion puta svaki put sam dobijao razlicite odgovore. Jedanput mi kazu da jos nije jos uvek do kraja zavrsena integracija Ikoma i SBB-a i da je to razlog. Drugi put mi kaze: A ne to je problem sa karticom, pa su dosli i zamenili je sa SBB-ovom, ali opet ista stvar. Treci put mi kazu: Nisam siguran da uopste mozete da menjate raspored kanala na daljinskom kako biste vi zeleli, pravite favorite liste na TV-u. Dakle, svaki put mi kazu razlicitu stvar pa mi je dosadilo da ih zovem.

Ja nisam ni spominjao favorite liste, a posebno ne 4 komada.Kanale na Panasonicu sam sortirao po SBB rasporedu, jer mi imaju smisla, ali u podešavanjima nisam koristio favorite opciju, nego regularno premeštanje odabranih kanala.Ponavljam, na LG je prilikom svakog skeniranja automatski podešeno na SBB raspored kanala.

Hvala na pomoci u svakom slucaju. Ali ta skripta nista ne bi promenila, jer nije problem u tome sto ne moze da zapamti listu, moja lista funkcionise preko dana. Problem je u tome kad TV ostane ugasen na duze, npr preko noci, sve se automatski resetuje i TV mi trazi ponovo da biram zemlju, jezik i pretrazujem kanale. To sto ja sacuvam listu ne resava problem kad ce sutradan TV opet da se resetuje, a to ne bi smelo da se dogadja. Evo danas je drugi dan kako nisam pipao njihov default redosled kanala i TV se ne resetuje. Znaci oni su napravili u sistemu podesavanje da ako ja promenim redosled kanala kod mene, da TV narednog puta sam radi autotunig i vrati me na njihova podesavanja. Zbog toga cu da odjavim SBB ako ovo bude i dalje tako radilo, jer ne zelim da mi neko namece sta treba da gledam.

Plus, posto imam i njihov fiksni telefon, svi s kojima se cujem kazu mi da me dosta slabije cuju nego dok je bio Ikom. Oni su dolazili i merili signal i kao sve je OK. A nije, primecuje se da je zvuk losiji u slusalici s druge strane zice, kao kad neko govori sa udaljenosti od jednog metra ili preko speakerphona. Mi smo na Ikomu bili godinama, imali smo ga u dva stana u razlicitom kraju grada i za sve to vreme nismo imali ukupno toliko problema s njima koliko imamo sad sa SBB-om za ovih mesec i po dana.

I dalje ne kapiram zašto si tvrdoglav (ovo ti kažem drugarski, ništa pežorativno), šta te košta da za 5 minuta probaš ovaj programčić, možda malo više dok ne provališ fazone u pomalo konfuznom softveru. Štos je što izvezeš listu, središ je, uradiš renumbering, save na flash i vratiš je u tv koji se prilikom toga resetuje i odmah ćeš da znaš na čemu si. Čak za početak možeš probno samo jedan kanal da promeniš (njegovo mesto) i da vidiš da li će da ostane tamo gde si ga stavio. Najbitnije od svega, kada ih pretumbaš, gore imaš dugme "renumbering selected channels", znači selektuješ sve kanale i klik na to. Na taj način su kanali od 1 do npr. 256, a gube se nebuloze tipa 987 i sl. što mislim da zbunjuje tv kada "seljački" menjaš brojeve u samom softveru tv-a. Dakle uvezeš listu sa fleša u ChanSort, ideš na modify list, gore štikliraj "before" umesto onog swap, obeležiš držeći ctrl željenih 20 kanala i u polju gore na sredini ukucaš broj 1. Na taj način svih 20 kanala dođu na pozicije od 1-20.
Ali na tvom mestu bih prvo uradio sledeće: izvadiš Cam modul iz tv-a i ponovo preskeniraš kanale. Staviš Cam modul, vidiš sve ok, izvezeš listu na fleš, prebaciš je na komp, središ je, vratiš je na prazan fleš, import u tv i mislim da ce da bude ok. Pre "save" ne zaboravi "renumbering"!
Ako i posle ovoga bude zezalo, onda ti je softver u tv-u pobrljavio, pa vidi šta ćeš dalje, ali sumnjam. Evo i slika kako je meni složeno, sa obeleženim bitnim stvarima.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    123.9 KB · Pregleda: 201
Poslednja izmena:
Ja nisam ni spominjao favorite liste, a posebno ne 4 komada.Kanale na Panasonicu sam sortirao po SBB rasporedu, jer mi imaju smisla, ali u podešavanjima nisam koristio favorite opciju, nego regularno premeštanje odabranih kanala.Ponavljam, na LG je prilikom svakog skeniranja automatski podešeno na SBB raspored kanala.

Pa kazem da se nismo razumeli. Ja samo i imam SBB raspored, onako kako stoji i na njihovom sajtu. To je upravo ono sto ne zelim. Ja hocu svoj raspored sa kanalima koje ja najcesce gledam, a ne onim koje mi oni serviraju. Ne gledam nista pre broja 40, onda kad hocu da prevacim na BBC treba neki besmisleni trosifreni br da ukucavam svaki put, umesto npr broj 5 na daljinskom.

Evo skinuo sam taj program sa Github-a. Hteo sam da probam to sto si predlozio, ali na TV-u nema opcija da se izveze lista.

Ono sto sam sad, posle novog razgovora sa operaterom, sklon da poverujem da moze biti da je u pitanju RAM memorija televizora, ili neka cudna nekompatibilnost na relaciji CAM-TV. Ova prva opcija bi mogla da bude, jer TV se vrati na stanje kao kod factory reset, dakle nije samo ponistio moje sortiranje a sve drugo da radi normalno, nego ceo TV se resetuje i trazi da izaberem zemlju i jezik. Ono sto mi ne ide u prilog toj opciji je da je to pocelo da se dogadja kad je SBB pustio svoj signal umesto Ikomovog do tada, pa mi je malo cudna ta podudarnost.

Druga varijanta je moguca, nekompatibilnost sa CAM modulom. Ono sto mi je predlozio covek i sto cu da uradim veceras, je da izvadim karticu, i da vidim sutra kad upalim TV da li ce da me vraca na factory reset ili ce da radi i da mi izlista analogne kanale. Tako cu znati da li je kartica ili TV.

Verovatno lupam ali da nije nesto do instalacija kablovske? Mozda bi trebalo da trazis da dodje njihov tehnicar da sve pregleda.

mislim da je problem sto oni stalno nesto menjaju raspored, a tv onda resetuje sve prema njihovom lcn-u. ratel ili neko slican bi trebalo to da regulise.

Evo skinuo sam taj program sa Github-a. Hteo sam da probam to sto si predlozio, ali na TV-u nema opcija da se izveze lista.
E ***, scheise baš... Reče da je LF5610, to je smart tv, nemoguće da nema export liste, protrkeljaj menu malo bolje.
try Q-Menu -> Channels -> scroll down -> copy channels -> TV to USB., tako nešto...

Poslednja izmena:
TV se vrati na stanje kao kod factory reset, dakle nije samo ponistio moje sortiranje a sve drugo da radi normalno, nego ceo TV se resetuje i trazi da izaberem zemlju i jezik.

Tako ne bi smeo da se ponaša apsolutno ni pod kojim okolnostima, dakle bez obzira na to šta SBB radi drugačije nego Ikom. U suštini u pitanju je neispravnost uređaja, jedino što ćeš imati velike muke da objasniš to u servisu i nateraš ih da nešto preduzmu tim povodom.

E ***, scheise baš... Reče da je LF5610, to je smart tv, nemoguće da nema export liste, protrkeljaj menu malo bolje.
try Q-Menu -> Channels -> scroll down -> copy channels -> TV to USB., tako nešto...

Nema ni tu. U Q. Menu imam ove samo opcije: Picture Mode, Sound Mode, Audio, Sleep Timer, Skip Off/On, Aspect Ratio, Clear Voice i USB Device koji ima samo eject opciju (to je nesto slicno kao na PC-u safe to remove USB, nista vise od toga). Sa USB mogu samo da pregledavam i pustam fajlove, ne i da kopiram na njega. On ima opciju snimanja emisija sa TV-a na eksterni HDD, ali nema exportovanje fav lista.

Nije smart. Nema net, samo preko Google Chromecast ili HDMI na PC ima izlaz na internet. Kazu mi sad u servisu preko telefona da je mozda maticna ploca, to je 130-140 eur + pdv. Ako je firmware, onda nista ne kosta. Ali posto sam im rekao da sam ja pre par meseci uradio update i instalirao poslednju verziju firmware za njega, kazu onda je to to, verovatno je ploca. Back light jedna led lampica mu je prosle nedelje isto otisla, kazu u LG servisu to je 100 eur. Tako da necu ni da popravljam, a ako je i maticna ploca, onda cao - radi dok radi. Neverovatno, 2 god i 2 meseca star TV, kako prave to danas to je sramota.

Pa užas baš.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Угашен је сигнал, Блок 70а. Зна ли неко када тачно пуштају сигнал.
На аналогно ТВ су измешали канале.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Sinoc su me zvali da me obaveste da je integracija u vremenu od 7-12h. Bez signala smo u tom periodu.Posle toga restart cam modula.

Sto se tice sortiranja kanala posle pretrage, pre pretrage treba odstiklirati stavku - automatic sorting ili slicno. U zavisnosti od TV-a, to moze biti u nekom pod meniju ili samom meniju, a u stavci za skeniranje kanala. E onda mogu kanali da se sortiraju rucno.

Још нема сигнала.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

samo da proverim normalno rade i stari ikom paketi ko nije presao na sbb - kad puste nov signal? ja sam u zarkovu pa se nadam da za sad nastavljam tel3 da koristim..imam valjda i neki ugovor do proleca sledece godine potpisan sa sbb

pa se nadam da nastavim normalno da koristim tel 3 naredini period (75/2 ili vec koliki nam je net me sigurno zadovoljava u narednom periodu, i tako samo youtube najvise koristim uz surfovanje) ili ako budu davali bolje ponude od ovih u prvoj turi sto daju :)

Poslednja izmena:
Ја сам у Блоку 70а, тел 3, нисам прешао на трио голд.
Прво је трбало да буде готово до 12 сати,али су померили за 15h.

Послато са 8070 уз помоћ Тапатока

Jel' neko uspeo da obnovi stari paket koji je imao kod Ikoma od kada je stigao SBB... znači, da li može da se zadrži na Ikomovom paketu samo ako mu isti nije istekao ili može da obnovi novi na 2 godine pod istim uslovima?

Nema obnove starih paketa. Dok traje traje...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ako neko ima kojim slučajem Philips TV sa CA Modulom i karticom, osim navedenih podešavanja iz pisma i objašnjenja njihivog korisničkog servisa, treba da podesi i traženje svih kanala i FREE i SRAMBLED. Koliko god to meni sada deluje normalno i jasno, jedva nabasah na ovu opciju posle koje mi je pronašao sve, po spisku :)

Sent from Nexus 5X using Tapatalk

Šta dešava sa nama koji imamo samo kablovsku TV, osnovni paket, s tim što je dosta kanala bilo i na digitalnoj?

Nisam uključivao TV nekoliko dana i danas vidim, na digitalnoj ništa, a na analognoj kao i pronađe neki kanal, ali čas ima čas nema. Uradim scan sa default podešavanjima i rezultat je nijedan kanal bilo koje vrste.

Mislim da im je gašenje IKOM signala i prelazak na SBB signal izveden vrlo traljavo, na NBGDu.
Obaveštenje samo dan uoči.
Potpuno gašenje stare digitalne...

Samo oni koji imaju kartice u televizoru i oni koji su potpisali i dobili nove STBoksove imaju digitalnu.

Ne znam koja im je taktika. Da li su mislili da će ubrzati potpisivanje ugovora.
Ako im je to bila namera onda su se zeznuli jer je već nekoliko ljudi iz moje zgrade iz inata prešlo na Radijus vektor u zadnjih par dana, a koliko vidim još su ih neki zvali.

Obzirom da su nam zatrpani sandučići sa RV ponudom, Beogrid koji se već ubacio u zgradu, MTS koji je stalna opcija sa odličnim protokom... Mislim da nisu ovo uradili baš bajpametnije.

Beogrid je sbb-ov

Jesu zato se i ne eksponiraju previše, ali su prisutni. Uzgred ponuda im je malo drugačija, a i rade na drugom principu. Nisu klasična kablovska.

Da javim da je kod mene proradio IKOM, kao i ranije. Digitalna direktno na TV, raspored kanala isti, smetnje na istim kanalima.

Danas se pojavio majstor da zameni ruter po prijavi, posle 7 dana. Stavljen Tehnocolor i sve radi, u silver paketu izmerena brz. 45/2, meni ok, radi i na compu i tel...

Meni od kada su zamenili 3 rutera i stavili 4-ti u duo net gold paketu internet na wifi iznosi 50/4 a na lan kablu 60/4 tako da sam više nego prezadovoljan. Još da bude takav kavlitet i na kablovskoj televiziji sa signalom kada dođe do integracije u Žarkovu i ja ću biti presrećan.

Vrh Dno