Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Posto sam bolestan posle dugo vremena vrtim kanale i vidim da mi je HBO HD otkljucan a to nije po mom IKOM paketu? da li to znaci da su nesto menjali u smeru SBB-a ili samo neka ikom promocija? I da li postoje jos neke promene koje nisam uocio, u pitanju je Vracar?

Исто Врачар, откључано је исто када су уведени они промотивни синестар пакети, тако да претпостављам да је део тога пре него што нас пребаце.

Je l hoce po pozivu da menja IKOM ove modeme koji nemaju wifi, za modeme sa wifijem na obicnom paketu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Je l hoce po pozivu da menja IKOM ove modeme koji nemaju wifi, za modeme sa wifijem na obicnom paketu?

Mislim da je kod SBBa samo takva opcija, zato su meni rekli posto vec imam ruter i modem u jednom da ga nece menjati

Imam tel3 paket i dodatnu karticu sa onim paketom od 300 dinara koji su sada na računu preimenovali u D3 kuća. Probam danas i na toj dodatnoj karticu mi rade svi kanali kao i na glavnoj karticu (HBO, pinkovi, xxx). Ne rade cinemax kao što ne rade i ne glavnoj kartici. Koliko god mi se ne sviđaju njihovi potezi oko integracije ikoma, ovo jeste pozitivno i ikomovo tarifiranje me baš nerviralo (trebalo je da platim 900 dinara mesečno da bih na drugom televizoru imao ono što već plaćam za prvi).

Imam tel3 paket i dodatnu karticu sa onim paketom od 300 dinara koji su sada na računu preimenovali u D3 kuća. Probam danas i na toj dodatnoj karticu mi rade svi kanali kao i na glavnoj karticu (HBO, pinkovi, xxx). Ne rade cinemax kao što ne rade i ne glavnoj kartici. Koliko god mi se ne sviđaju njihovi potezi oko integracije ikoma, ovo jeste pozitivno i ikomovo tarifiranje me baš nerviralo (trebalo je da platim 900 dinara mesečno da bih na drugom televizoru imao ono što već plaćam za prvi).
Слажем се, чак није било могућности на да нам интегришу то на једном рачуну. Па ко плаћа у пошти или банци за та два рачуна је давао још неких 90 динара. А редовно су избацивали канале из дигиталне, тако да сам пар пута мењао тарифе да бих погледао неки од 4 до 5 канала које уопште и гледам.

Sent from Nexus 5X using Tapatalk

u Zarkovu su postojeci modem zamenili za modem sa ruterom ali je neki kineski Tehnocolor,danas sam pitao meni ne bi menjali, jel vec imam wifi, ali mogu, i dobio bih tada Cisko home getaway 3928, u cemu je caka ??

Znaci ipak hoce da menjaju po pozivu?

Па зар тај 3928 није Tehnicolor? Бар је такав код мене.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Sa sajta www.ikom.rs

VINČA
Datum finalnog unapređenja
Adrese obuhvaćene finalnim unapređenjem
16.10.2017.
BABIN LUG 1-28, BANIJSKA 1-6, BARANJSKA 1, BELI BAGREM 2-12, BELO BRDO 9-23, BEOGRADSKA 1-92, BRANIČEVSKA 6, CARICE MILICE 1-18, CRNOTRAVSKA 1-6, ČEGARSKA 6, ÐERDAPSKA 1-10, DEVET JUGOVIĆA 2-24, DUBOKI HLAD 4 i 10, DUNAVSKI DO 1-49, DUNAVSKI KEJ 1-22, ÐURE STOJKOVIĆA 1-48, DVA DESETOG OKTOBRA 1-9, HILANDARSKA 1-3, HILJADUTRISTA KAPLARA 1-20, IVE ANDRIĆA 2-19, JABLANIČKA 1-6, JAGODINSKA 1-33, JOVANA DUČIĆA 5-19, JOVANA JOVANOVIĆA-ZMAJA 6-46J, KAMENIČKA 2 i 4, KAPETANA BATE 3-21, KNINSKA 1-7, KORDUNSKA 2-8, KOSOVKE DEVOJKE 2-8, KOSOVSKIH BOŽURA 1-3, KRAJINSKA 3-6, KRFSKA 1, KRUŠEDOLSKA 3-19, LADNA VODA 1-38, LOZNIČKA 2-6, MAKSIMA GORKOG 2-6, MALI IZVOR 7-13, MIĆE KRSTIĆA 1-5, MIKE PETROVIĆA-ALASA 1-17, MILEŠEVSKA 5, MILICE STOJADINOVIĆ-SRPKINJE 2-4, MILOŠA OBILIĆA 1-16, MILOŠA OBRENOVIĆA 5-54, MILOVANA GLIŠIĆA 1-11, MLAKAČKI POTOK 1-6, NADEŽDE PETROVIĆ 2-14, NIKOLE PAŠIĆA 2-102, OPLENAČKA 1-7, OZRENSKA 2-22, PAJE JOVANOVIĆA 2-29, PALIH BORACA 1-135, PAVLA JAKŠIĆA-ŠTURMA 1-16, PEĐE MILOSAVLJEVIĆA 1-7, PETRA LUBARDE 4, POVLJENSKA 3-16, POŽEŠKA 1-14, PROFESORA VASIĆA 1-232, PROTE MATEJE 1-14, PRVOG MAJA 1-17, PRVOMAJSKA 38, RADMILOVAČKI PUT 3-17, RASINSKA 1-6, RAŠKA 2-10, RAVANIČKA 4-8, RISTE STIJOVIĆA 1-2, SEMBERIJSKA 2-20, SOLUNSKIH RATNIKA 1-26, SREMSKA 1-10, STEVANA MOKRANJCA 4, STEVANA SREMCA 1-13, STEVE SIMONOVIĆA 7-9, STRAŽILOVSKA 2-10A, SUVOBORSKA 2-9, SVETOGORSKA 1-15, SVETOSAVSKA 5-14, TAMNAVSKA 1-7, VELIKOSELSKA 3-11, VIDOVDANSKA 1-71, VINČANSKA 1-86, VINČANSKI VIS 2-21, VLASTIMIRA PAVLOVIĆA-CAREVCA 2-14, VOJVODE BOJOVIĆA 1-17, ZAJEČARSKA 1-8, ZLATARSKA 5-7, ZRENJANINSKA 2-25, ŽIVOTE VRANIĆA 1-4

Tako je bre, svako selo obiđite a centar grada za kraj. Ovde sad zamislite redom psovke... Grrrr

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

А Нови Београд?

Jel moze sada kod "novog ikoma" da se racun placa trajnim nalogom? Ili i dalje ne moze?

^ Okreneš korisnički servis SBB-a i pitaš njih... verujem da može.

@teroknor
jel to onaj korisnicki servis SBB gde moras da platis svaki minut razgovora?

Elem sto se tice SBB a i IKOM generalno, meni kao korisniku jako smeta njehovo odrzavanje. Mislim da bi svi mi, i stari sbb korisnici trebali da se pobunimo protiv kradje od 1200din mesecno. 99% ljudi koje znam poseduje nove televizore i imaju mogucnost gledanja digitalnih kanala. SBB naplacuje analogne kanale takozvano odrzavanje 1200din mesecno i satro vam to daje na svim ostalim televizorima. Znaci, neko mora biti glup da na jednom digitalnom tv-u ima digitalnu a na ostalim digitalnim televizorima analognu? SBB ne zeli da izbaci analognu TV i velikoj vecini uvaljuje t.j prisiljava nas da kupimo tu opciju koja nama zapravo ne treba jer avaj mi posedujemo digitalni tv. SBB bi morao ako zeli da pruza usluge analogne tv to i naznaci ali ne i da nas prisiljava da mi placamo to djubre. Ako postoji neka volja, neko ko je dobar na drustvenim mrezama bi mogao da pokrene bojkot protiv SBB sa ovim mojim obrazlozenjem. Digitalna TV mora biti slobodna za svaki prijemnik u kuci i to mozemo nazvati njihovim odrzavanjem a ne da mi daje analognu koju ne koristim kao odrzavanje. Kod IKOM-a ste imali digitalnu na svakom TV-u koji posedujete u stanu. Mucnite glavom, da bacate 1200din, a ne da planirate prelazak na sbb, i ovde postavljate neka pitanja koja nemaju veze sa zivotom, bez imalo elana za neku borbu???

Ti placas digitalnu jer je zelis. I to je usluga koju u stvari placas dodatno jer spada u luksuz.
To odrzavanje koje spominjes, to se zove odrzavanje i tu stvarno ulazi njihova tehnicka podrska i kad ti se nesto desi sto dodju da poprave, ali, vecinski taj iznos ide na placanje kanala.
Neki kanali kostaju 10 centi po korisniku, neki 1€ po korisniku i kad se to sve sabere dobar deo novca od tih 1200 din ide upravo na placanje kanala. Mislis da su ti kanali besplatni? Sve to SBB placa po korisniku, a to sto si ti dodatno uzeo digitalnu televiziju je stvar sto si hteo bolju sliku, bolji kvalitet, bolju uslugu i to je dodatna usluga koja se dodatno placa. Ti prakticno time punis dzepove SBB-u dok ta osnovna pretplata vecinski odlazi na placanje svih kanala koji su u ponudi, pocev od recimo Diskaverija do Euro Sporta na primer.

Poslednja izmena:
Otaku, imas previse tvrde stavove i nacin razmisljanja(sto se vidi i kako npr opisujes oglase svoje pa sam te po tome zapamtio)... Pazi ja se prvi borim za svoj intres i ne prihvatam nista sto mi ne odgovara(zato sam sad na starom tel3 paketu koji mi odgovara potpuno- sem sk i jako retko hbo slabo i gledam tv a 75/2 mi je i vise nego dovoljno za mene)...

Ja sam samo pitao da li iko placa trajnim nalogom jer za sad samo kablovsku ne placam tako- kod ikoma nije mogao trajni nalog ranije.

Ti placas digitalnu jer je zelis. I to je usluga koju u stvari placas dodatno jer spada u luksuz.
To odrzavanje koje spominjes, to se zove odrzavanje i tu stvarno ulazi njihova tehnicka podrska i kad ti se nesto desi sto dodju da poprave, ali, vecinski taj iznos ide na placanje kanala.
Neki kanali kostaju 10 centi po korisniku, neki 1€ po korisniku i kad se to sve sabere dobar deo novca od tih 1200 din ide upravo na placanje kanala. Mislis da su ti kanali besplatni? Sve to SBB placa po korisniku, a to sto si ti dodatno uzeo digitalnu televiziju je stvar sto si hteo bolju sliku, bolji kvalitet, bolju uslugu i to je dodatna usluga koja se dodatno placa. Ti prakticno time punis dzepove SBB-u dok ta osnovna pretplata vecinski odlazi na placanje svih kanala koji su u ponudi, pocev od recimo Diskaverija do Euro Sporta na primer.

Ako je tako da po korisniku daju 1e za neke kanale- sto onda ne naprave bolju ponydu nego svima prodaju gomilu kanala? Sem sk eurosporta meni nista ni ne treba od tv kanala.intrnet mi je bitno da je stabilan samo 75/2 mi je i previse..a od sbb bi mi znacilo donekle 7 dana unazad.one gluposti ostale su mi sve nepotrebne i ajde kao fiksni mi treba zbog neke rodbine da ga cisto imam...i ja sad oko 3k placam ikomu a sbb ce pokusati da mi uzme 4k ..bezobrazluk.. a sem stabilnog moze i sporijeg interneta, sportskih kanala i ajde eto 7 dana unazad nista mi ne treba...a sad navodno sbb zbog mene nekom placa gomilu kanala 1e i sl? Sto mi onda to prodaju? Tj smo mi ne omoguce da ne gledam to sto mi ne treba?

Bolja ponuda je diskutabilno pitanje. Ako pitas nekog ko voli sport zelece samo sportske kanale, ko voli muziku, muzicke, mnogima je dovoljan samo Pink i tako dalje.
Zaboravio sam sad cene, davno sam gledao ali ako se dobro secam Euro Sport kosta oko 1€, slicna cena je i za Sport Klub, ostali kanali su valjda povoljniji. Naravno ne placaju se ovi domaci, ali svi inostrani kanali se placaju. Sad imas i tu foru. Moze ovaj ali ako uzmes i ovaj manje atraktivan za recimo par centi po korisniku i tako.
Nije to tako jednostavno kao sto ljudi misle.
Slazem se da bi bilo najbolje da postoje paketi i ti izaberes tacno ono sta te zanima, ali to ne odgvoara ni SBB-u ni vlasniku tog kanala jer on mnogo vise zaradi na recimo 0.3€ na 300.000 ljudi nego cak i 2€ na 10.000 korisnika. Tako da se ponuda ne zasniva na onome sta je tebi zanimljivije nego na opstoj ponudi gde ce svako naci nesto zanimljivo. Ja recimo Eurosport uopste ne gledam, ali zato volim Viasatove kanale i vec u startu ti i ja imamo problem ako bi se biralo iskljucivo prema sopstvenom ukusu. Zato se i pravi opsta sema da svako nadje nesto zanimljivo i ti u principu od 100 kanala uvek gledas samo desetak.

Poslednja izmena:
Potpuno je svejedno kako ćemo nazvati ono što nam kablovski operater naplaćuje: mesečno održavanje, pretplata, naknada... Logično je da kad već nije sve digitalizovano cena analogne bude manja od cene digitalne jer je besmisleno izjedanačavati ove dve usluge. U tom smislu IKOM bolje postupa jer je digitalni paket naplaćuje nekih 100-200 din + mesečno održavanje a ovi sa analognom samo mesečno održavanje. Ne znam ko je lud da pomisli da bi se ukidanjem mesečnog održavanja kablovska plaćala petostruko manje.
S druge strane na SBB-u isto plaćaju i korisnici analogne sa 60-ak kanala i Start digitalnog paketa sa oko 100.

Poslednja izmena:
Набоље би било да свако изабере канале које жели да гледа, да сам себи напакује пакет који му одговара.

U tom slučaju bi pojedinačni kanali koje izabereš bili skuplji nego da si ih uzeo u paketu i opet bi bio nezadovoljan. Operater bi svakako morao da plaća reemitovanje svih kanala, jer ti izabereš 5,neko drugi drugih 5 itd.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Знам, него кажем да би тако било најбоље за нас. Као как купиш плескавицу па ставиш прилоге ко шта воли, неко стави само љуто, неко узме све прилоге. [emoji5]
Ја желим да немам Пинк, Хепи.
Имаш са бираш например пакет од обавезних 50, 100, 150 канала и да сам бираш који ће то бити канали. Исто као и интернет што бираш. У томе и јесте поента да ја бирам мојих 5 канал, ти својих 5 канала, неко други својих 5....

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh. To je lepo iz ugla korisnika ali neizvodljivo iz ugla operatera jer da ponovim. Kablovski kanali ne naplacaju po korisnku koji ih gleda nego po ukupnom broju korisnika.
Izuzetak su samo premijum kanali koji se posebno placaju, svi ostali kanali uzimaju pare na osnovu ukupnog broja korisnika kod operatera tako da ta cena ulazi u ukupnu cenu odrzavanja.

Uostalom secas se afere sa hepi, B92 i mozda jos nekim kanalima. Odjednom su oni trazili da ih operateri placaju po broju korisnika iako su nacionalni kanali koji bi trebali da idu besplatno. Iz tog razloga jer bi to onda povisilo mesecnu pretplatu ti kanali do skoro nisu bili u ponudi vektora i jos nekih, secam se da je i IKOM pocetkom godine drzao pod znakom pitanja njihovo pustanje.

Jadni provajderi..na koji broj mogu da im uplatim dodatnu pomoc? :)

To ispada da siromašne kablovske još ispada posluju sa minusom ? Pa onda lepo neka izbace kanale Slovenija 1 i 2 , za koje ne znam kome služe i njima slične TVE ili Rai ima ih gomila ,pa će proporcionalno tome biti manji danak za pretplatu ako plaćaju te kanale .
Ne vidim svrhu tih kanala osim da mi kada potpisujem ugovor kaže imaćete preko 100 kanala
Tematski kanali History , Discovery itd imaju svrhu u pretplati ali ne treba nas smatrati *****ima da im Rai ili Slovenci i makedonci traže evro cent po korisniku jedino ako im plaćaju .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prijavio se za promenu pa paketa na sbb, cekam vec 13 dana za install, nemaju tv risivere, a na drugoj adresi prvo mi kazu samo da puste sbb signal posto nista ne treba da se manja a posle 5 dana cekanja, ipak treba da se menja i ruter i risiver.....Zvao sam i sbb i ikom i isto, a coveku u zarkovu promenili modem i dali neki tehnocolor kineski, ali ja neprihvatam nista ispod ciska kako je na njihovom sajtu. Mada sam uporedjivao i na izgled su isti samo natpis drugi...

Vrh Dno