Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ubee jeste ruter, ima wifi 2ghz i 5 ghz i iza portove ako hoces da zakacis za pc itd. Lak interfejs za podesavanje.
Radi solidno, neces imati problema.

Pre mesec dana uzeo onaj wireless ruter iz Ikoma za 1500 i za sada nijedan prekid, da kucnem u drvo. :D Maltene svakodnevno je dolazilo do prekida kada sam koristio dodatni ruter zbog wifi-ja (više njih) uz onaj arhaični modem, pa sam kopao nečija iskustva na forumu. Kontam da će ih postepeno menjati i za dž, ali ako se nekome žuri kao meni zbog posla, go for it. Plus su mi duplirali download speed. :)

Ovaj se ruter dobija:

http://www.icbn.com.tw/mynews/mynews_view_en/26

Poslednja izmena:
Izgleda da je telefonija prva u redu za "unapredjenje".

RADOVI NA UNAPREĐENJU MREŽE
Poštovani korisnici,

Želimo da vas obavestimo da zbog radova na unapređenju mreže, u petak, 30.06. i u subotu, 01.07. može doći do povremenih prekida u radu usluge fiksne telefonije.

Izvinjavamo se unapred na eventualnoj neprijatnosti, a naša tehnička služba učiniće sve da ovaj proces bude završen u najkraćem roku, nakon čega ćete neometano moći da nastavite sa korišćenjem usluge fiksne telefonije.

Za sva dodatna pitanja, molimo vas da kontaktirate naš kontakt centar na broj 0113010110.

Hvala vam na razumevanju.

Dragi korisnici IKOM telefonije,

Od 01.07.2017. godine kratki kodovi za korišćenje naprednih funkcija će biti promenjeni. Instrukcije možete pogledati ovde

Za više informacija Kontakt centar vam stoji na raspolaganju na 011/30 10 110.

Nisam ni znao da smo i na IKOMu imali ove skracene kodove?

Da li jos nekom baguje HBO 3 HD+2? Meni se na svakih 20ak sekundi pojave artefakti, pa se izgubi slika i ton na trenutak. Prakticno je negledljiv. Svi ostali HBO kanali su ok, koliko sam primetio.

Ubee jeste ruter, ima wifi 2ghz i 5 ghz i iza portove ako hoces da zakacis za pc itd. Lak interfejs za podesavanje.
Radi solidno, neces imati problema.
Da li mogu da izbegnem ovaj ruter nekako i da mi ostane ovaj modem? Imam svoj wifi router i to malo bolji (Asus ac88u) koji me odlično služi i radi sigurno mnogo bolje nego taj ubee.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Taj ubee ces dobiti hteo - ne hteo, a ne moras koristiti njegove funckije. Samo zakaci tvoj asus, i na ubee pogasi wifi i ostalo sto te ne zanima.

Edit: eventualno mozes da zahtevas cisco da ti donesu, posto cisco ima bridge mode.

Poslednja izmena:
Edit: eventualno mozes da zahtevas cisco da ti donesu, posto cisco ima bridge mode.

Za sad mislim da nema biranja, tj dok ne predjemo totalno na SBB uslove(dok nam ne izjedance cene/pakete, televizija i to da me neko ne shvati pogresno da mislim da SBB jos nije kupio Ikom )... Al nek proveri

Da li se unifi isključi kada isključiš wifi?

Ima biranja, ponudio mi covek odmah po montiranju.
U mom slucaju posto ne mogu da dangubim sa iskljucenim netom (zbog posla) izabrao sam ubee da mi namontira.

Da, pogasio si sve antene, a za unify specijalan dogovor moras da imas sa sbb-om.

Poslednja izmena:
Bili danas i zamenise nam Arris i dadose kazu Cisco, ruter ne izgleda bas obecavajuce a na njemu pise TechniColor EPC3928S?! U telefonskom razgovoru operatorka mi je rekla da cemo dobiti UBEE, ja sam samo napomenuo da hocemo sto bolji uredjaj tj da bude na nivou Arrisa koji nam je radio odlicno.

Posle 20ak min je proradio net na ruteru i preko laptopa speedtest izvlaci max 30MB, paket je TEL 3 sto znaci internet max 75MB.

Jesu nas zeznuli sto nam nisu dali Ubee?

P.S Arris je preko Wifi imao 2mreze koje smo mogli da biramo, objasnili su nam da je jedna 2.4 a druga 5, dok ovaj ima samo jednu?

Poslednja izmena:
Jesu...taj Technicolor je đubre neopevano...traži im ili Ubee ili modem pa kupite Mikrotik ili Asus ruter i juri nekoga da vam podesi

Taj Cisco je iskljucivo dobar kao modem, a ne ruter, sto znaci samo bridge pa udri na ruter. Nema potrebe da se izlazes trosku, mikrotik kod nas nije bagatelan kao u inostranstvu (znam zato sto posedujem i ja jedan), samo da se zatrazi UBEE, i radi savrseno.

http://www.ikom.rs/dinamika-slanja-racuna/

30.06.2017.
DINAMIKA SLANJA RAČUNA
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da dolazi do promene u dinamici slanja računa. Korisnici osnovnog paketa kablovske televizije račun za period jul-avgust dobiće u septembru, dok će korisnici digitalne televizije i interneta račun za jul dobiti u avgustu.

Plaćanje računa možete izvršiti u svim SBB poslovnicama, u kojima možete da dobijete i savete prilikom odabira usluga, ili možete pozvati IKOM kontakt centar na 011 3010 110.

Vaš IKOM

Kako vas služi net ovog prepodneva? Kod mene (lokacija Novi Beograd) celo prepodne imam muku sa netom, pojavi se na minut pa nestane. Windows network troubleshooter prijavljuje poruku "Dns server isn't responing". Kad pingujem IKOM-ove DNS-ove (89.216.130 i 89.216.1.50), čas su tu, čas ping prijavi "Request timed out". Uspem da dobijem net tek toliko da pogledam jednu stranicu, ili da, ovako, ostavim jednu poruku, zatim ga izgubim. Pokušao sam da kontaktiram IKOM korisnički servis, ali njihov broj 3010110 takođe je nedostupan.

Isti slučaj, Dorćol, ne radi net ni call centar.

Nama iso ne radi internet od jutros, ne znam da li ima veze sa jucerasnjom zamenom modema.
Komsiji u ulazu radi koji je na manjem paketu i sa njihovim modem/ruterom od pre 1god.

Evo sad sam dobio call centar, rekla mi je da ce mo moci da zadrizimo nase pakete ili da predjemo na SBB pakete...

Poslednja izmena od urednika:
Blok 70a, ne radi net od jutros. Proradi tek kada se restartuje modem, ali na kratko.

Vračar ne radi od jutros, ruter ne dobija IP adresu

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Meni danas radi ok, ali ja sam davno odustao od njihovih DNS servera, na ruteru su mi zakucani google DNS-ovi.

Stavite google dnsove ja sam te ikomove batalio pre godinu i jace jer su beskorisni.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

A kako se to radi,mi imamo trenutno Ikom cisko modem i nas ruter Tenda,u poslednjih par dana nam je internet mnogo oslabio u Zarkovu smo kod Vera

Dali je jos nekome u Zarkovu slabiji internet i od jutros smo izgleda zvanicno na Sbb internetu posto vise ni Ikom portal nece da otvori prijavljuje da nismo Ikom mreza

Vrh Dno